Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Saturday, July 09, 2016

Cara jimat naik klia transit

Tips brjimat naik klia transit nak ke klia1/klia2.. Huhu, dah lama dah nak try.. Akhirnya jadi kenyataan.. Kehkehkeh.. **1st kuncinya adalah transit di putrajaya/cyberjaya gan 2nd kuncinya adalah transit di salak tinggi.. Mcm hari ni.. Turun bas di tbs, pastu nak pegi
Tbs (bandar tasik selatan) --->> klia2

Cara 1 (yg dibuat pg ni)
Tbs -->> putrajaya/cyberjaya rm8.00
Putrajaya/cyberjaya -->> rm9.40
Total = rm17.40
Tambahan masa menunggu : 20 minit (waktu puncak: 3 train dlm mse 1jam) atau 30 minit
(waktu xkemuncak : 2 train dlm mase 1 jam)

Cara 2
Tbs -->> salak tinggi rm12.40
Salak tinggi -->> klia2 rm4.90
Total = rm17.30
Jimatla seposen dr cara 1 td.. 😅

Cara nak cepat tp xjimat
G je direct klia1/klia2
Tbs-->>klia1/klia2 rm38.40

So, utk hari ni, aku jimat rm21 dan membazir 20 minit tunggu train sterusnya.. Kehkehkeh.. Lagipun xrushing nak g mane2 pun.. ***cara jimat lg - ambik bus dr tbs-->>klia1/klia2 : rm10 one way, dlm mse 1jam smpai.. Dua2 cara dah try, puas hati, luas eye view

3 cara jimat tu bg yg nk brjimat (nak2 yang selalu sgt g airport tu) atau xrushing atau nak brjalan-jalan

#simpansebagaikenangan #instalubukmemori #katcnijegmbaxilang #abadikansebagaikenangan #singlelagibuatkalini #jangankecamok

No comments:

Search This Blog