Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Thursday, February 19, 2015

Posting

Alhamdulillah..
Akhirnya berkesempatan juga nak update wall ni.. Maafla smua.. Dah xslalu bleh update.. Sbab ada mslah tenet sket..

Ok 1st of all cik aifa nak bgtau yang cikaifa now dah mula mengajar di sebuah sekolah dalam daerah baram di negeri sarawak bumi kenyalang..

Finally.. Impian brtahun menjadi kenyataan..
And i find it really fun and kena dgn jiwa ni.. Haha.. Cakap macam nk dok lame lagi je sini..
InsyaAllah 5 tahun dah di set kat kepala.. Kalo lebih tu rezeki di bumi kenyalang la.. Lagipun mgkin nanti syg nak tukar sbab i find it budak2 kat sekolah ni sgt bagus dan berjurus bak kata org kelantan.. So.. Sygla nk tgal.. Trfikir jgk kalau pindah nanti dpt school yg brmasalah mcm mana.. So mcm xnak cari masalah gitu..

Hehe.. Dgn nature dan udara segar kat cni, i really love them..
Dpt pedalaman yg boleh dikata tak la dalam sgt.. Msh snang nak klua msk, Alhamdulillah...

Cuma kat cni susah sketla nak jumpa makanan halal.. Tambah2 kat dlm.. So, memg kluar bandar beli stok untuk at least sebulan gitue.. Belajar manage diri.. Kan bagus tu..

Cuma sedikit bosan bila dok dalam tu.. Xtau apa nak buat besides g skolah balik skolah.. Kena usaha buat aktiviti ptg ni.. Acece.. Kita tgkla nanti cmana..

And btw i got a really kind and sporting housemate.. So.. Im so hepy.. Thanks for all the guidance.. And my new schoolmate.. I means teachers.. Esp mr. Naj sbab dr awal msk daftar sma2 really2 sgt byk membantu and bincang everything from small matter to big matter.. So, its really helps me a lot.. Xlah trkapai2 sorg kat tempat baru..

Now, stay dkat bandaraya miri umah cik ct.. Ada jgk sorg 1 maktab dpt kat bandar ni.. So, bolehla tmpang brmalam cuti2 yg panjang ni.. Alhamdulillah.. ANd rzeki di tempat baru, kawan kpd housemate nya sudi pulak tgal keta kat umah ni selama cny so dptla cikaifa drive merata kat bandar miri ni.. Almost 70% dah taw jalan cni.. Ok lps ni kot bole buat consideration utk beli kereta...hahaha

Sekejap je mse brlalu.. Ari ni dah khamis.. Ahad nak msk dalam dah.. Cepatnya rse..
But apapun i love everything..

Ps- rindu rumah but i still love it here..

No comments:

Search This Blog