Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Monday, August 25, 2014

MY LOVE

jangan tersalah sangka ok..
bukan love cinta kepada manusia..
tapi my love tu khas buat buah hati cik aifa yang amatlah cik aifa sayang..
mereka sangat comel..
and i'll love them forever..
even dah ada ramai yang dah jadi kenangan, but sometimes when something happen, it reminds me of them..
semoga mereka tenang di alam lain... Aminnn...



introducing you to my baby bok.. dak obok'.. dak mok.. obok' mok...
sayang sangat kat baby saya ni..






mana-mana pasti dia tidur mcm ni


proses pembesaran baby saya...

kanan tu gemok'.. aka mak baby sayer..
kiri kecik2 tu anak batch ke-2...
tp tinggal yang hitam tu je...


next..

introducing you to new baby..
dak tolol aka gold..
dak manje aka snow..








Sunday, August 17, 2014

benda wajib dalam handbag

dah makin tua ni haruslah ada handbag..
dalam bahasa korea dia panggil 'gabang'.. bukan gebeng ok... hahahhaa...
dan bila makin tua.. handbag pun makin besaq..
besaq nau nau skang ni.. letak kucing 4 ekoq pun boleh dalam tu..hak hak hak..
yelah.. makin banyak pulak barang nak diletakkan dalam tuh..
antaranya adalah seperti di bawah..


handbag mary kay.. masuk ahli dapat 1 pakej.. beratus-ratus harga produk dapat..
gembira nau nau rasa di hati...
lepas ni bila dah keje blehlah menjalankan dengan aktifnya hokee....hahaha..

case bedak miyami ni aku letak dalam beg sebab aku suka guna cermin dia besaq gaklah untuk muka aku yang bersaiz super size niyh..hahahaha..
bedak dia mintak maaflah dari dolu sampai skang den tak dapek nak makainyo.. bilo den makainyo naek terus jerawat kek muko den ni haa...

wayar usb blackberry..hahaha. padahal pakai hp ninetology.. bateri king kong nye pasal..
untuk cas hp dimana-mana

aku pun tak faham kenapa aku simpan sampul-sampul raya yang kosong yang dah digunakan nih haaa..

pen.. haruslah.. cikgu kan.. kekeke
kadang-kadang kita tak tahu mase bila kita perlukan pen.. ye ke tidak?? ok.. mohon hanggukkan kepala anda..=p

sejak ada cc cream mary kay ni.. bahagia rasa hidup...
tak payah bawak naturactor cover face dalam beg dengan spannya..
yang ni pakai pump terus kluar... suka bbau dia sedap..
walaupun spf 15 je tapi hokela..
ada effect2 glow gitue bila pakai..
tp guna untuk touch up bila g mana-mana benti solat je..

tak tahu sejak bila jadi perempuan ni..hahaha..
losyen sangat PENTING.. dalam bilik pas mandi pakai 2 kali sehari..
kalo tak pakai rasa gatal-gatal je badan..
ni stok dalam beg.. lepas makan mesti kena sapu losyen..
haruslah tambah-tambah time kat skola..
habis kelas mesti budak salam cium tangan..
kalo bau gulai tak ke haru..wakaka

Alhamdulillah.. sentiasa di kelek di dalam beg.. mohon BACA..

anak kunci bilik bawak selalu kot terkunci bilik oleh roommate padahal aku kalau tinggal bilik tak penah pulak aku kunci.. hahaha

power bank gedabak..
biasalah.. power bank 1st generation punya..
beratnya toksah cakapla..
kalo aku baling kepala hang, konfem hang bleh pengsan..
kalo lagi girl's generation sedap jugak.. hahha

minyak wangi 5ml 212VIP rose..hasil belas ihsan beli majalah EH rm7 dapat tester nih..
baunya fulamakkk sedap gile...
harga pasaran rm250 untuk edp 50ml..
sape nak beli dipersilakan lah ye...

hoke.. ni stok lipstick segala stick..hahaha
semua jenama avon, mary kay and lip ice..
tak faham kenapa aku bawak semua ni dalam handbag...
sebab mungkin biasa siap kan lama, jadi tak smpat pakai lipstick.. so pakai bila otw atau dah smpai kelas.. hahahaha.. bawak semua sebab senang nak pilih nk pakai yang mana..

dompet hadiah birthday from noorasmad mat ripin.. mekaseh mekaseh..
semenjak dua menjak ni suka corak-corak leopard and binatang-binatang buas nih..hahhaa

last skali.. air masak... mesti ada tiap masa dalam beg..
sehari boleh habis 4 hingga 5 liter air...

ni sedikit stok kat bilik..
sebab aku ni jenis cemerkap.. so semuanya aku botolkan..
rela g refill sebotol sebotol hahaha..
bangun malam pakai gagau je dengan tangan terus teguk..
tak payah dah nak bangun.. dasar pemalas..ha3..
1 lagi.. risiko untuk tumpah kuranglah.. sebab dulu guna jag dahhhh laptop aku minum air juga 2 jag... 

p/s : sekian!






Sambutan Hari Raya Aidilfitri Peringkat IPG

okay... sambutan ini adalah sambutan kali terakhir cik aifa di maktab..
sob sob sob.. sudah tua...
dan sudah berjaya mentuakan diri di maktab ni..
tahun ni 23.. tahun 24.. aiyarkk.. tepuk dahi..
dah bertubi-tubi pulak mak pakcik sedara kengkawan dok tanya bila nak kahwin..
maaflah.. saya tak nak kahwin lagi..
atas sebab-sebab tertentu.. biarlah rahsia..
saya let go to adik-adik dulu..

bah beberapa gmbar cik aifa..
maaflah... edited photo...
emmm.. bukan bukan bukan..
photo real..hahahaha..
cuma bezanya dalam gambar nampak cantik.. every pic did.. hahaha.. kat luar tak lah sampai mcm ni.. im not photogenic hokeyh... sob sob sob..
orang kata apa.. dimakan gambar nampak cantik.. ok stop..!!!



gurlzmates saya selama 5 tahun setengah..
tenkiu sahabat..
sebab sabar melayan kerenah saya yang menjengkelkan, gedik, dan bla bla bla...


kami pelajar semester 8 PISMP sains ambilan januari 2011

gang kami.. seppy gang..
sorang dah jadi puan.. sorang bakal menyusul..
3 lagi insyaAllah..hahahaha













Search This Blog