Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Wednesday, July 09, 2014

Pengorbanan

ok.. apakah pendapat kamu tentang pengorbanan?

ada orang kata, bia seseorang tu sanggup berkorban apa saja demi orang yang dia sayang, it means dia tu sangat mulia, dan benar sayangnya itu sangat asli.. pure..

tapi bagaimana pulak untuk orang yang melakukan pengorbanan, namun ada pulak orang mengambil kesempatan ke atas dia?
this is a total cruelty kan..

ok.. ada jugak orang kata kalau orang tu sanggup berkorban apa saja demi untuk berada di sisi teman hidupnya, sangatah manis bersuweet2.. berkilo2 gula cair.. keh keh keh..

ok.. what about me??

cik aifa jenis yang manusia yang sangat banyak menyulam impian, banyak sangat keinginan duniawi yang nak dilaksanakan.. gila duniawi ke apa?? eh bukanla..
cik aifa just nak keadaan better in the future..
tak nak benda sama menimpa nasib keluarga..
i want to be the one and the first yang mengorak langkah untuk mengubah nasib keluarga..
i know im a woman..
acecece.. dah jadi woman dah..
i know my capability is limited..
but cik aifa juga akan try seboleh-bolehnya.. do the best..

ok.. so bila dah ada banyak sangat impian.. banyak sangat yang ingin dilaksanakan..
my first step is .. tetapkanlah motivation dalam diri...
ayoyoyo... this is the weakest point of myself..
but i'll try my best to always keep it up..

ok.. despite all these perancangan yang dah dibuat..
i forget a point which is marrieage.,.
yelah.. planning dari kecil, mana ada perasaan nak kahwin..
even now??
yes.. true..
boleh dikatakan cik aifa jenis yang memilih..
orang cakapla.. diri sendiri pun cakap macam tu.. hahaha..
bukan apa..
at least yg stabil, boleh terima diri yang suka bisnes ni, and jenis tak pemarah tapi suka menegur, dan ada kesopanan dan ketertiban...
actually.. ada jugak jumpa sorg yang kriteria nya perfect la mcm yang cik aifa nak.. but 1 je ..
kalo dia tak nak kat cik aifa, so, nak wat mcam mana kan.. ok neva mind..

move to next point..
the truly point yang nak dibicarakan tengahari ni..
its about pengorbanan...
buat masa sekarang, i can just sacrifice little bit of something just and only to family..
which means, sibling and parents... no other person..

dah macam-macam cik aifa jumpa..
even pernah jugak sampai berbicara hal kahwin, when its come to that point,
oh no.. i learnt and tetibe sedar diri yang diri sendiri ni belom pun besedia nak berkorban demi seorang lelaki yang disayangi..
sayang?? ok then i realize bila keadaan ni berlaku, actually my love to him or anyone yang pernah i bincang soal ni is FAKE.. its just a mere feeling.. not a deep feeling..
maafla kot2 ada yang baca terasa hati ke.. minta maaf la banyak-banyak...

ok so for now, i know that i still dont find or meet my mr.right..
and i decided to just follow through my life plan and wait for him..
whoever he is..
i/ll know that he is for me when i'm willing to sacrifice my life for him..

because for now, perasaan tu sangat mengjengkelkan bila ada yang suruh kerja je kerja tu, tak payah lagi dah buat bisnes, kena care kat anak-anak dan laki je... helllo.... that's not what i want..
even nak bayangkan kena hidup dengan lelaki yang kita pujuk hati kita untuk terima dia pun gelilah..
mau jadi tunggul aku nanti.. sincerely.. i know myself..
when i dont want someone, i just dump him, or if i cant, i'll run before my wedding day.. shit.. macam dalam moviela pulak.. ok bla bla bla... the end..
kang bgtau banyak-banyak kang im sure people will say that im cerewet, ngada2, memilih, bercita-cita tinggi sangat dan bla bla bla...

ok the end...

p/s : oh sakit nya perut ni... puasa je tak puasa sama je.. kalo tak puasa, sakit senggugut, kalo puasa sakit gastrik..... apa2 pun.. Alhamdulillah.. masih lagi dikurniakan tubuh badan yang sihat...

cepatlah elaun masuk.. nak bayar duet abah 700ratus gara-gara baiki keta, dan bayar macam2 lagi...

No comments:

Search This Blog