Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Thursday, July 17, 2014

keletihan

ok guys dah berapa hari dah puasa??
sedar tak sedar hari ni dah 19 ramadhan kal tak silap..
haa.. puasa penuh ke x???

cik aifa mengalami dehydration and tak cukup oksigen yang amat dah 2 hari..
gara-gara pukulan makan di seoul garden kelmarin..
habis broken diet..
pastu semalam keluar pulak bukak puasa di luar..
makan pulan supper..
hadoila..
pastu bila tak dok kat maktab, maka automatik nasi untuk sahur takde..
aduyai..
lemah selemah lemahnya terasa ni...
tak cukup air dalam badan

selalu waktu sahur makan sikit je..
tetibe gedebak gedebak berpinggan-pinggan makan..
mana tak rasa berat kepala..
setakat ni cik aifa rasa dan yakin yang kalau makan banyak nasi, berat kepala..
pagi pun susah nak bangun sahur..
tp kalo makan nasi sikit je.. n sayur yang amat banyak
memang senang nak bangun sahur..
ok lepas ni kena back to diet..
green tea pun dan 5 hari tak minum..
rasa kurang segar je badan..
\
minggu ni dan minggu depan ada dua kesibukan utama..
yang pertama sibuk nak siapkan prosiding yang kena hantar minggu depan..
tak tahu apa nak analisis data ni.. ayoyoyo..
yang kedua kalut dok kutip duit daripada kawan satu batch untuk bayaran buku temuduga..
masih ada separuh lagi yang tak bayar..
harap-harap selesai la cepat...

kekangan pada minggu ni pulak..
belom pun sampai seminggu dapat elaun..
dah tinggal keciput dah..
yang baiki keta tu memg xleh lari la kan..
baru ingat nak labur emas..
lain kali jelah..
pastu lebihan tu konon nak simpanla separuh guna separuh..
alih2 habis separuh dah..
adoila..
itula.. tak leh tgk barang murah kesibukan nak beli..
nah terimalah padahnya.. hehehhe
yang paling xleh bla, g gedik2 masuk ahli untuk mary kay..
habis 250..
lepas ni kena kuatkan promosi la..
biaq balik modal..hahahaha..
lain-lain xtaula buat apa..
banyak ari budget adoila..
harap cepatla masuk elaun  buku pulak.,.
kalo kata jadi g pulau perhentian bulan 8 ni..
nk guna duet disitu.. ayoyoooo...

lain-lain pengajaran untuk minggu ini....
1. kena berjimat
2.. elak dari sikap rambang mata
3. tahan temptation
4. redha dengan apa yang berlaku

p/s: lambatnya tinggu kul 1.15 sebab nak balik maktab, kemas2, dan seterusnya balik umah terus.. =))
nak singgah sekejap dalam pasar pasir puteh kalo jadi nak beli keropok, pastu zonria nak beli handsock hitam, putih, coklat.. and then g kedai care may beli lace untuk halfmoon baru nak buat..
lepas tu bersedia kena bebel ngan umi and daddy psal banyak pulak nk buat halfmoon baru n beberapa baju kurung..hhahahhahah

No comments:

Search This Blog