Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Thursday, July 17, 2014

keletihan

ok guys dah berapa hari dah puasa??
sedar tak sedar hari ni dah 19 ramadhan kal tak silap..
haa.. puasa penuh ke x???

cik aifa mengalami dehydration and tak cukup oksigen yang amat dah 2 hari..
gara-gara pukulan makan di seoul garden kelmarin..
habis broken diet..
pastu semalam keluar pulak bukak puasa di luar..
makan pulan supper..
hadoila..
pastu bila tak dok kat maktab, maka automatik nasi untuk sahur takde..
aduyai..
lemah selemah lemahnya terasa ni...
tak cukup air dalam badan

selalu waktu sahur makan sikit je..
tetibe gedebak gedebak berpinggan-pinggan makan..
mana tak rasa berat kepala..
setakat ni cik aifa rasa dan yakin yang kalau makan banyak nasi, berat kepala..
pagi pun susah nak bangun sahur..
tp kalo makan nasi sikit je.. n sayur yang amat banyak
memang senang nak bangun sahur..
ok lepas ni kena back to diet..
green tea pun dan 5 hari tak minum..
rasa kurang segar je badan..
\
minggu ni dan minggu depan ada dua kesibukan utama..
yang pertama sibuk nak siapkan prosiding yang kena hantar minggu depan..
tak tahu apa nak analisis data ni.. ayoyoyo..
yang kedua kalut dok kutip duit daripada kawan satu batch untuk bayaran buku temuduga..
masih ada separuh lagi yang tak bayar..
harap-harap selesai la cepat...

kekangan pada minggu ni pulak..
belom pun sampai seminggu dapat elaun..
dah tinggal keciput dah..
yang baiki keta tu memg xleh lari la kan..
baru ingat nak labur emas..
lain kali jelah..
pastu lebihan tu konon nak simpanla separuh guna separuh..
alih2 habis separuh dah..
adoila..
itula.. tak leh tgk barang murah kesibukan nak beli..
nah terimalah padahnya.. hehehhe
yang paling xleh bla, g gedik2 masuk ahli untuk mary kay..
habis 250..
lepas ni kena kuatkan promosi la..
biaq balik modal..hahahaha..
lain-lain xtaula buat apa..
banyak ari budget adoila..
harap cepatla masuk elaun  buku pulak.,.
kalo kata jadi g pulau perhentian bulan 8 ni..
nk guna duet disitu.. ayoyoooo...

lain-lain pengajaran untuk minggu ini....
1. kena berjimat
2.. elak dari sikap rambang mata
3. tahan temptation
4. redha dengan apa yang berlaku

p/s: lambatnya tinggu kul 1.15 sebab nak balik maktab, kemas2, dan seterusnya balik umah terus.. =))
nak singgah sekejap dalam pasar pasir puteh kalo jadi nak beli keropok, pastu zonria nak beli handsock hitam, putih, coklat.. and then g kedai care may beli lace untuk halfmoon baru nak buat..
lepas tu bersedia kena bebel ngan umi and daddy psal banyak pulak nk buat halfmoon baru n beberapa baju kurung..hhahahhahah

Thursday, July 10, 2014

tag lama refresh kan balik..

ok.. tengah2 cari punya cari gambar lame yg missing dr laptop..
terjumpa pulak tag lame..
rasa macam nak jawab la pulak lagi sekali..
tengok apa bezanya 4 tahun dulu dengan sekarang..

ok mohon baca ye.. jangan kepenatan... haahahaa


A - AVAILABLE : yes.. who wants me?? hahhaha
B - BIRTHDAY :  6 jun 199*
C - CRUSHING ON : kalau aku terus terang pun, orang takkan percaya aku cakap.. everything from me is a joke to them..ok fine..!!!
D - DRINK YOU LAST HAD : mineral water (i take care of my health seriously right now)
E - EASIEST PERSON TO TALK TO : myself..  please.. dont get shock!!
F - FAVORITE SONG AT THE MOMENT : papinka - masih mencintaimu (sampai lebamm aku dengaq!!
H - HOMETOWN : pasir puteh, kelantan
I - IN LOVE WITH : no one.. right now.. except Allah..
J - JUGGLE : sampai bola yang 3 biji je.. masuk 4 half je..hurm..
K - KILLED SOMEONE :  will be someday if i could..hahah
L - LONGEST CAR RIDE : went to johor.. 
M - MILKSHAKE FLAVOR : vanilla and chocolate
N - NUMBER OF SIBLINGS : 8
O - ONE WISH : wish that i could be a vampire or a real witch..
P - PERSON YOU CALLED LAST : daddy.. just this morning.. 2 hours ago.. tak caye?? nak snap gmbar tak?
R- REASON TO SMILE : when i want to take picture or selfie...
S - SONG YOU LAST HEARD :  tazkirah Ramadhan dalam keta semalam masa balik sekolah.. tak caye tanya syimah.. hahha
T - TIME YOU WOKE UP :  today?? 4.00am in the morning.. tgk bola Argentina vs Netherland.. Argentina dapat masuk final.. fighting!!!
U - UTENSILS USED TO EAT NOODLES : chopstick
V - VEGETABLE : sup sayur tanpa minyak langsung
W - WORST HABIT :  never shy, layan je gosip orang pasal aku.. malas nak idakkan.. kalo idakkan pun bukan orang percaya.. jadi hangguk je lah..!!
X - X-RAYS YOU'VE HAD MOST RECENTLY : nope since 5 years ago..hahah.. mase nk masuk cfsiium..
Y - YOYOS ARE : cara nak panggil kawan ala-ala rap sket
Z - ZODIAC SIGN : gemini

RANDOM QUESTIONS ABOUT YOU:-
 Your favorite number/s : 7
What color do you wear most : pink and red (but recently black)
Most favorite color : sstriking color and pastel color though it make me look paler
What are you listening to : nothing
Are you happy with your life right now : nope n yes
What is your favorite class in school : EST n ENGLISH of cos.. miss my teacher.. she's very good..
Who is/are your best friend/s : asmad, nisa, mek jie, zora, sarah, dan yang sewaktu dengannyaa..
Are you outgoing : depends on layanan orang pada aku
Favorite pair of shoes : heels n wedges n sandal
Can you dance :  what kind of dance?
Can you tie a cherry stem with your mouth :  xpaham.. malas jawab..hahah
Can you whistle :nope.. gen lain..haha
Cross your eyes : apa tue?
Walk with your toes curled : mcm ne tuh??????

DO YOU BELIEVE IN...
Do you believe in life in other planets : Yes
Do you believe in miracles :  Yes
Do you believe in magic : totally..
Love at first sight : No
Do you know how to swim:  yes.. but only for a few meter.. 
Do you like roller coasters : Suke benda adventure macam tu.. but never ever have a chance yet
Do you think you could handle the stuff they eat on those reality shows : maybe.. i'll try my best
Have you ever been on a plane : nope.. masih belom berpeluang..maybe someday.. next year.. please.. make my wish come true.. sabah sabah sabah...!!!
Have you ever asked someone out : Selalu..hahah..
Have you ever been to the ocean :mestilah.. study pun ngadap ocean.. jemu dah
Have you ever painted your nails? : yes.. love it..

THE WHAT'S:- 
What is the temperature outside? : 26'c?? mcm mendung je...
What radio station do you listen to: not at all
What was the last restaurant you ate at: putrajaya.. exactly one month from today.. 
What was the last thing you bought : vegetables.. untuk sup sayur.. hahaha
What was the last thing on TV you watched : fifa??

THE WHO'S :-
Who was the last person you IM'd : whassup dikira x?
Who was the last person you took a picture of : myself
Who was the last person you said I love you to : my self...i have no one else to say ILOVEYOU..except my family.. 

CRYING SECTION:
Ever really cried your heart out : sometimes
Ever cried yourself to sleep :yes.. last 2 moths.. 
Ever cried on your friend's shoulder : last masa kat PPCS di bahu ECHAH.. thanks becaus you understand my emotion that time.. 
Do you cry when you get an injury : nope..

HAPPY SECTION:-
Are you a happy person?:  sometimes??

LOOK AT ME:-
What is your current hair color: hitam... n ada white sket2 hahha ada uban..!!!

CURRENTLY WEARING:-
What shirt are you wearing : baju batik maktab..
Pants : hahahha.. hot pants???
Shoes : black.. yes.. kasut kelas..
Necklaces : xpernah buang sejak 7 tahun yang lepas

IN A BOY/GIRL:-
Favorite eye color:  hazel.. like my eyes.. but my true eyes is dark brown..haha
Short or long hair : whatever they like
Height : apa pun boleh asalkan boleh trima aku yg mcm gergasi nih..

HAVE YOU EVER:-
Been to jail: insyaAllah xkan p
Mooned someone: Gilo!!! Saye nih budak baek~
Thought about suicide : bunuh diri? Tak de~ bunuh orang laen ade la…~
Laughed so hard you cried : Selalu!!
Cried in school : Penah~
Thrown up in a store : never
Wanted to be a model : Nak~ tapi cukup ke tinggi aku nieyh..hahah.. and most important.. figure tak lawa..
Seen a dead body :of cos
Been on drugs : panadol, pentalon, all medicine..hahah
Gone skinny dipping :never?? actually, what is it?
 
THIS OR THAT:-
Pepsi or Coke : both nope
McDonald's or Burger King:  burger king, hate McD
Single or Group Dates: group.. sebab i feel lonely sejak single 3 tahun lepas.. keh keh keh
Chocolate or Vanilla : both.. cool blog.. i love u..muahhxxxx!!!!
Strawberries or Blueberries: both
Meat or Veggies: of cos sayur sawi dgn kobis..hahaha
TV or Movie : tv series??
Guitar or Drums : piano tak leh ke??
Adidas or Nike: both



ok done!!!
skang boleh balik rumah..
nk balik tido..
mengantuk pagi tadi bangun awal sangat..
tetibe minat bola plak skang..
nak wat cmana.. org single mcm ni lah.. mencari sesuatu untuk hilangkan kebosanan..
asalkan benda tak lari dari landasan Islam dah...

nak tengok jawapan yang lama??

tekan sebelah ya.. (klik sini)

p/s: bila elaun nak masuk?? banyak vacation nih.. adoila....





Wednesday, July 09, 2014

Pengorbanan

ok.. apakah pendapat kamu tentang pengorbanan?

ada orang kata, bia seseorang tu sanggup berkorban apa saja demi orang yang dia sayang, it means dia tu sangat mulia, dan benar sayangnya itu sangat asli.. pure..

tapi bagaimana pulak untuk orang yang melakukan pengorbanan, namun ada pulak orang mengambil kesempatan ke atas dia?
this is a total cruelty kan..

ok.. ada jugak orang kata kalau orang tu sanggup berkorban apa saja demi untuk berada di sisi teman hidupnya, sangatah manis bersuweet2.. berkilo2 gula cair.. keh keh keh..

ok.. what about me??

cik aifa jenis yang manusia yang sangat banyak menyulam impian, banyak sangat keinginan duniawi yang nak dilaksanakan.. gila duniawi ke apa?? eh bukanla..
cik aifa just nak keadaan better in the future..
tak nak benda sama menimpa nasib keluarga..
i want to be the one and the first yang mengorak langkah untuk mengubah nasib keluarga..
i know im a woman..
acecece.. dah jadi woman dah..
i know my capability is limited..
but cik aifa juga akan try seboleh-bolehnya.. do the best..

ok.. so bila dah ada banyak sangat impian.. banyak sangat yang ingin dilaksanakan..
my first step is .. tetapkanlah motivation dalam diri...
ayoyoyo... this is the weakest point of myself..
but i'll try my best to always keep it up..

ok.. despite all these perancangan yang dah dibuat..
i forget a point which is marrieage.,.
yelah.. planning dari kecil, mana ada perasaan nak kahwin..
even now??
yes.. true..
boleh dikatakan cik aifa jenis yang memilih..
orang cakapla.. diri sendiri pun cakap macam tu.. hahaha..
bukan apa..
at least yg stabil, boleh terima diri yang suka bisnes ni, and jenis tak pemarah tapi suka menegur, dan ada kesopanan dan ketertiban...
actually.. ada jugak jumpa sorg yang kriteria nya perfect la mcm yang cik aifa nak.. but 1 je ..
kalo dia tak nak kat cik aifa, so, nak wat mcam mana kan.. ok neva mind..

move to next point..
the truly point yang nak dibicarakan tengahari ni..
its about pengorbanan...
buat masa sekarang, i can just sacrifice little bit of something just and only to family..
which means, sibling and parents... no other person..

dah macam-macam cik aifa jumpa..
even pernah jugak sampai berbicara hal kahwin, when its come to that point,
oh no.. i learnt and tetibe sedar diri yang diri sendiri ni belom pun besedia nak berkorban demi seorang lelaki yang disayangi..
sayang?? ok then i realize bila keadaan ni berlaku, actually my love to him or anyone yang pernah i bincang soal ni is FAKE.. its just a mere feeling.. not a deep feeling..
maafla kot2 ada yang baca terasa hati ke.. minta maaf la banyak-banyak...

ok so for now, i know that i still dont find or meet my mr.right..
and i decided to just follow through my life plan and wait for him..
whoever he is..
i/ll know that he is for me when i'm willing to sacrifice my life for him..

because for now, perasaan tu sangat mengjengkelkan bila ada yang suruh kerja je kerja tu, tak payah lagi dah buat bisnes, kena care kat anak-anak dan laki je... helllo.... that's not what i want..
even nak bayangkan kena hidup dengan lelaki yang kita pujuk hati kita untuk terima dia pun gelilah..
mau jadi tunggul aku nanti.. sincerely.. i know myself..
when i dont want someone, i just dump him, or if i cant, i'll run before my wedding day.. shit.. macam dalam moviela pulak.. ok bla bla bla... the end..
kang bgtau banyak-banyak kang im sure people will say that im cerewet, ngada2, memilih, bercita-cita tinggi sangat dan bla bla bla...

ok the end...

p/s : oh sakit nya perut ni... puasa je tak puasa sama je.. kalo tak puasa, sakit senggugut, kalo puasa sakit gastrik..... apa2 pun.. Alhamdulillah.. masih lagi dikurniakan tubuh badan yang sihat...

cepatlah elaun masuk.. nak bayar duet abah 700ratus gara-gara baiki keta, dan bayar macam2 lagi...

Monday, July 07, 2014

hari ini

hai semua.. sudah 9 Ramadhan hari ni.. kejap je berlalu.. sudah hampir 1 pertiga Ramadhan kita tempuhi..
cik aifa skang ada kat sekolah..
baru memulakan intership semalam..
means seminggu lepas raya barulah habis..
hari ni terima GPK1 yang baru memandangkan GPK1 yang lama telah ke kembali ke Ramahtullah cuti sekolah yang lalu.. Al-Fatihah...

skang ni sibuk dok baca balik proposal yang buat masa sem lepas..
nak tukar beberapa perkara..
ohh malasnya nak buat prosiding..
aifa.. you must be strong.. lagi 4 bulan 14 hari lagi ada... lepas tu kena cari kekuatan untuk proses interview dan menghadapi alam pekerjaan sebenar sampai entah bila la selagi ada umur...

semenjak dua menjak ni banyak fikir pasal family..
lagi-lagi bila dah nak dekat nak habis ni..
biasalah.. everyone have family problem..
mcm situasi skang.. i need solution..
tengah-tengah pikir masak2 dengan pilihan yang telah dibuat sebelum ni, haraplah jadi kenyataan..
xpe.. bersusah-susah dahulu.. bersenang-senang kemudian..ye x..
harapnya nanti akan selesailah jugak walaupun banyak jerih perih dilalui..

ok.. misi seterusnya adalah untuk menurunkan berat badan dan menguruskan badan... hahaha
setakat ni baru turun 4 kg dari bulan mac hingga skang julai..
ok lah tu kan.. daripada tak turun langsung..
kedegilan lelemak nak dibuang amat terasa..
tambah diri yang tak bersenam..
skang.. kurangkan nasi.. banyakkan sayur.....

ps: lmbatnya tunggu nak balik sekolah.. mau tdo.. kekeke

Wednesday, July 02, 2014

Salam Ramadhan

sedar tak ssedar dah 4 hari kita berpuasa..
banyak kisah menarik dah berlaku walaupun baru 4 Ramadhan..
maafler sume baru bukak blog nak update..
lame benor tak update kan..

antara-antara isu Ramadhan yang berlaku kat cik aifa kali ni adalah
# dapat makan nasi cik zora masak..hehehe.. cik aifa xmasak ke? x.. sebab malas..hahaha
# jadi pembeli lauk setia kat kafe.. - ayam masak merah kau meletop..!!!! sebelum puasa sampai puasa sampai lepas raya pun ku tetap akan beli ayam masak merah ni... sebab?? tak berminyak, kepedasan terasa, ayamnya besau2, 1 buku rm2 je...
# 2 Ramadhan yang penuh dugaan - petang kereta rosak - rm700 terbang sudah elaun cik aifa buat baiki keta.. (T.T), malam tergelincir pulak jatuh atas tangga-tangga.. sakit doee.. sampai skang cik aifa terseksa.. tambah bila time kelas duduk atas kerusi dalam makmal..
# mula menggunakan kembali rangkaian produk johnson-s baby.. hak3.. sekali 2 paket cik aifa beli yang refill punya mandian.. milk and rice.. konon nak bagi kulit cerah la.. ha3.. apeda.. dari dulu sampai skang fanatik nak kulit cerah.. bersyukur sket aifa ohhh.. pastu try lotion dia.. beli yg kecik punya.. walaupun lebih suke yg botol pink tp beli jugak milk & rice.. hak3..
# download cite-cite sebanyak yang boleh.. padahal tak tengok pun.. lame2 nanti tgkla.. skang tgh cri feel.. ha3
# baru 1 malam g terawih.. isk3.. insyaAllah malam ni nak g lagi..
# malam td dapat makan ayam kfc.. ouh beznya.. dah lama kempunan nk makan..
# ahad bukak puasa kat umah mr.atoz.. juadah nya Ya Allah.. melayang-layang perasaan nak makan.. semunaya nk .. antaranya gulai ayam, ayam bakar, arnab bakar, sayur goreng, gulai telor, tembikai, akok, da air oren yang sgt super dee bumm bumm lah.. sedap hingga menambah2...
# bermesra dan berjumpa jumpa dengan adik2 super duper triple double junior yang baru masuk.. akak dulu hati batu dik.. tu pasal akak nak jadi baik skang.. kekeke.. mohon kalo jmpa mana-mana, silalah tegur ya.. akak tak garang.. kadang-kadang siap buat lawak bodoh + memalukan diri lagi.. hak4

okeh.. tu yang dah berlaku sedikit sebanyak..
apa lagi ek..

haaa.. hari ni 2 julai.. jadi maknanya cik aifa ada 4 bulan 20 hari lagi lebih kurang untuk habislkan semester ini.. untuk habiskan 5 tahun setengah pengajian yang selama ni cik aifa dok idam-idamkan..
cuma sekarang ni sedang mengumpul kekuatan untuk menyiapkan dan menghadapi segalanya untuk masa yang lebih panjang...

p/s: sselamat berbuka puasa yer semua.. nk tanya, korang ada guna sunblock x?? jenama apa paling bagus untuk kulit berminyak dan tahan pakai lama..

Search This Blog