Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Sunday, May 25, 2014

tambah koleksi satin kurung

finally yes... walaupun dalam kesempitan skang ni.. akhirnya berjaya jugak tambah koleksi baju satin.,. muahahah......
kali ni warna peach,,,, hahaa

hajatnya nanti dah siap baju ni...
nak jahit manik pulak..
sedang fikirkan design 3d yang tak berat sangat sebab dalam masa 2 minggu ke lagi baju ni nak dipakai..
seminggu dan proses menjahit.. walaupun baju kurung sepasang je..

bulan 7 nanti insyaAllah nak tambah lagi koleksi.. nak beli banyak sket kalo boleh..
buat prepare untuk guna time mengajar kat sekolah tahun depan..

1 trick supaya tak bosan pakai kain satin adalah kan satin kain kosong..
you all beli 2 meter untuk baju dahla kalo takat nak buat baju kurung...
pastu beli 2 meter kain lain seboleh-bolehnya yang bercorak gandingkan dengan warna satin kita yang 2 meter td.. so, boleh jadikan 1 baju, 1 kain.. pakai sama..
taklah bosan pakai kosong kesemuanya...

tapi kalo nk buat dress ke jubah ke..
beli 4 meter la standard kan.. tp kalo cik aifa, my ideala.. beli lagi 1 atau 2 meter kain satin yang warna lebih kurang and tambah2 pada dress kita tu nanti..
sebab kalo pakai kosong je 1 badan.. tak chantek... biar ada mcm meleret ke renda ke.. baru chantekk....
ok.. it just a pandangan la kan...

so. for now.. babai..=)

No comments:

Search This Blog