Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Sunday, July 28, 2013

KEPUTUSAN HIDUP..

okayh sume.. sebenarnya dah lame nak update tapi selalu tak kesampaian..
pasai bukak je blank page..
tapi tangan kepala ni g buat benda lain..
buku rph and portfolio pun main tangguh-tangguh jugak...hurmmm..  pemalas betoi chekgu nieyh... 
cikgu kah aku?? hello.. lambat lagi hoke..
baru sebelah kaki..
seandainya Allah mengizinkan, nanti jadi kenyataan.. tapi kalo xda rezeki, terus d awang-awangan nu ha.. keje lain la gamaknya..
yelah,.. senario zaman sekarang.. macam-macam...
eh apa cik aifa bebel ni..

sebenarnya ok..
dah 18 hari umat Islam berpuasa..
tahun ni thrill sangat..
nak sambut raya excited pulak..
macam ada something big nak jadik la pulak..
eh xdela.. xda apa.. cuma tahun ni cik aifa happy sket sebab sebulan puasa sampaila ke hari raya, full time dok kat umah..
even dok rumah sewa tapi balik hari-hari kat rumah..
so, okla dari tak balik langsung kan..
betuah sangat kalo nak dibandingkan dengan adik cik aifa yang dok asrama tu..hak3.. gelak jahat..

okayh... kalo kamu ni peminat setia blog cik aifa..
mesti kamu akan perasan dah banyak kali cik aifa berkata sesuatu berkait dengan kehidupan..
bila dah semakin dewasa ni..
dan tambah-tambah pulak cik aifa ni anak sulung...
so mostly apa cik aifa nak buat, mesti fikir masak-masak..
sebab kalo tak fikir dalam-dalam mesti cik aifa akan buat something useless..
kadang-kadang benda simple je yang jadi..
tapi amatlah terasa memperbodohkan diri ni haa...

sekarang ni.. classmate cik aifa dah ada sorg yang dah kahwin..
tahniah kepada Puan Tasha..
semoga bahagia ke akhir hayat..
cik aifa pulak??
hahaha.. calon pun xda agi..
pasal kecewa punya pasal.. dah tak nak pikir pasal laki..
tapi andai kata jodoh cik aifa datang dalam apa cara sekalipun, cik aifa akan terima...
sebab kalau dah memang orang tu jodoh kita, tolak lah macam mana pun kita akan jadi milik dia jugak.. ya tak?
acecece.. berfalsafah pulak di tengah malam ni ha..
(sebenarnya stress malas nak mengajar esok...)
actually.. cik aifa kalau boleh nak kahwin lambat..
ingat nak berbakti pada family dulu..
nak keje.. dapat gaji.. beli rumah untuk family.. thats is the priority because im first daughter in the sibling..
tapi andai kata tahun ni ke tahun depan ke jodoh cik aifa sampai..
nak buat macam mana kan..
Allah lebih mengetahui.. 
mungkin ada hikmahNya..
kita kena terima.. 

kadang-kadang bila tengok anak orang lain comelnya..
teringin pulak nak ada anak sendiri walhal tak minat budak sebenarnya..
dan banyak kali jugak persoalan camana nak didik anak dengan cara yang lembut tapi dengar kata timbul dalam diri cik aifa..

dan lagi.. yang utama..1 je persoalan dalam diri cik aifa tentang..
boleh ke dia terima cik aifa seadaNya..
itu adalah persoalan utama dan sangat cik aifa takuti dari dulu hingga sekarang..
dan cik aifa ada 1 trauma.. iaitu trauma takut ditinggalkan..
sebab tu smpai skang dah tak berani serius dah.. sbb tak nak memori lama berulang lagi..
ok.. dah soal jodoh..

baju raya dah beli ker?
tahun ni cik aifa tak beli..
bukan tak da duit.. tapi nak berjimat..
tapi kalo ada yang nak hadiahkan boleh jugak..
rezeki jangan ditolak.. ye x.. ahha...

p/s: selamat malam

"Ya Allah.. andai dia jodohku.. dekatkanlah walau dengan cara apa pun..
seandainya tidak.. jauhkanlah agar hatiku kembali tenang.."

No comments:

Search This Blog