Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Friday, March 29, 2013

power bank 20000mAh

hai korang.. watpe.
cik aifa tengah tensen nih pasal kena cri bahan balik nk buat assignment pasal laptop tetibe hang xnak start up..
xtahu kenapa..
jumaat pulak tuh..
ne ada kedai bukak..huh
kna adjust gak bg jd. 

k, sbnarnya nk cte tentang power bank nih..
cik aifa kan jual produk2 kat page kedai serbaneka13..
so, power bank ni termasuk sbg salah satu item..
memang dar awal lagi mcm tertarik dgn benda ni..
tp dsebabkan masa tu xda paka gadjet canggih lagi
so, cik aifa biar jelah..

namun sejak beli hp bb ni..
mau dua kali sehari kena cas..
sbb banyak guna
on BIS
so, tenet 24 jam utk twitter, fb, mail, whats app dan lain-lain
memang sangat2 happy sbb kebetulan kat rumah  mmg susah nak online
line hp sangat lembab so even slow tp ok la notificaton tetap masuk kat hp walau kdg2 lmbat sket
tmbah pulak xdapat nk ngadap lappy 24 jam xmcm kat mktab..
ada free terus on wifi..
mau pulak nak start praktikum ni sebulan..
mmg tgh fkir cmana nk mantain bisnes online ni n nak online pun susah..hurmm
so, kehadiran hp ni sgt2 membantu...

tp disebabkan kemudahan tenet ni pulak, bateri cpat habis..
cmana nanti kalo g sekolah mengajar t habis bateri ke apa..
bukan senang nk cri plug kosong..
xkan nk tunggu plug 24 jam kan..

tup2 tetibe tefikir nak beli power bank nih
yelah.. power dia pun 20000mAh..
so, nk try betul ke boleh membantu kan..
dua hari tunggu. akhirnya sampai jugak yang dinanti..
yes.. try semalam...
mmg sangat2 membantu..
dia bg 8 portable usb yg boleh masuk pd usb hub..
mcm cik aifa, hp bb, samsung corbyII, samsung biasa, nokia sume boleh masuk..
kamera pun boleh masuk..
cuma 1 je.. t nk kua beli portable plug yg boleh cucuk usb mcm charger iphone tu 
sbb power bank ni kena cas kat laptop bila habis..
xkan nk bukak latop 24 jam semata2 nak cas power bank ni bila dia habis kuasa kan..

setakat ni, itu jela 1 kelemahan power bank ni..
kena tunggu masa lama untuk kasi cas penuh..

kat bawah boleh baca dia nye ciri2 sket bersama dengan gambar..

ni cucuk kat input masa nak cas power bank

cara cas power bank

dua lubang utk cucuk usb hub.. 1 boleh guna yg mmg 1 set dpt masa beli.. 1 lagi anda boleh cucuk terus usb port hp kita yg kita guna masa nak cas hp kat lappy atau transfer file ke lappy



ni kotaknya.. portable usb charger tu ada 8... tp cik aifa simpan lg 4 sbb xguna.. guna 4 je..hehe


ni cara nk cas hp kita guna power bank..
cara guna :

utk cas power bank :
- cucuk je pd laptop.. da akan nyala lampu biru kelip2.. kalau semua 4 lampu biru tu nyala tak berkelip, boleh disconnect bermaksud power bank dah penuh

untuk cas gadjet atau hp :
- cucuk pd power bank
- tekan butang power
- lampu  biru akan nyala semua..
-  sila cek hp anda selepas dua jam.. kalau dah penuh, sila disconnect, tutup power bank.. kalau belum penuh cek lagi nnt..
- bila semua lampu bru dah padam, maknanya power bank tu dah habis kuasa, so, sila charge power bank



POWER BANK 20000 mAh~ALAT PENGECAS GADJET

DH0101

READY STOCK!!
Item : Powerbank 20,000 Mah (High Capacity) - made in China

Tak perlu risau kalau battery tiba-tiba habis masa tengah kuliah, tengah picnik, tengah bersiar2 dan sebagainya !!

Soalan Kerap Ditanya :

1. Apakah Fungsi Powerbank?
- Fungsi powerbank ini adalah untuk mengecas handphone atau gadget anda semasa anda tidak berada si rumah/office atau senang cerita anda tidak ada plug untuk cas gadget anda. Anda boleh guna alat ini untuk cas handphone anda pada bila-bila masa dan dimana-mana sahaja. Sangat memudahkan anda dan anda tak perlu risau kehabisan battery lagi.

2. Berapa Banyak Kali Boleh Cas Gadget ?
- Dengan capasity 20,000mAh ini, saya percaya ia boleh charge gadget anda dengan FULL BATTERY lebih daripada 5 kali untuk sekurang-kurangnya. Ia bergantung kepada capasity battery model gadget anda. Kalau Galaxy Note 1 boleh cas sebanyak 4 kali full charge. Kalau Galaxy Y lebih daripada 6 kali cas battery penuh.

3. Lepas habis capasity powerbank apa perlu buat?
- Macam biasa la, anda perlu charge powerbank tersebut sehingga full. Jangka masa untuk cas sampai penuh adalah 12-14 jam. Jadi bila dah penuh, anda boleh gunakan di mana-mana sahaja.

4. Adakah dapat Full 20,000mAh ?
- Tidak! Semua model powerbank tidak akan dapat full capacity kerana ada sedikit capasity digunakan untuk tujuan transfer dan lain2.. Anda akan dapat lebih kurang 16,000mAh. Sama seperti powerbank lain contohnya 13,000 mAh akan dapat sebanyak 11,000 MaH sahaja.

Support :
1. Apple
2. Nokia DC2.0
3. PSP
4. DC 3.5
5. Samsung
6. Blackberry
7. Sony Ericsson
8. Micro USB
9. Mini USB

Ini adalah extension power supply.. dia ibarat external charger.. 20,000 Mah adalah power yg sngt2x tinggi..Contoh battery galaxy note pun power 2500 mAh.. Jadi alat ni boleh charge sekurangnya 6 kali battery penuh di mana2 sahaja bila battery anda habis.. Cuma anda perlu cas smpai penuh dulu alat ni sebelum guna

- Boleh charge semua jenis Hp Yang Pakai USB Cable
- Boleh charge semua jenis Laptop
- Boleh charge semua jenis MP3/Mp4/Mp5/PSP
- Boleh charge semua jenis kamera digital

* Samsung Galaxy Note 2 : Hampir 5x charge (FULL)
* Samsung Galaxy S3 : Hampir 5x charge (FULL)
* Galaxy Note 1 : Hampir 5x charge (FULL)
* iPhone 4 / 4s : Hampir 6x charge (FULL)
* Sony Xperia Acro S : 6x charge (FULL)
* Samsung Galaxy W : 6x charge (FULL)
* Samsung Galaxy Y : Hampir 7x charge (FULL)
* Sony Xperia P : Hampir 6x charge (FULL)

HARGA RM160 FREE POSLAJU SEMENANJUNG
SABAH /SWAK TAMBAH RM5





inilah power bank.. available dlm dua warna





perhatian : cik aifa dah stop jual power bank ni sbb bos cik aifa dah xnak jual.. lagipun cik aifa survey kat kedai n online shop lain, banyak lagi power bank yg murah.. ada tu tak sampai rm100 pun.. so, entri ni sbg informasi untuk anda yang pakai power bank sama macam nih.. =))

18 comments:

Aini Ali said...

Salam. Nak tanya, sy pn ada sebijik powerbank mcm ni. Soalannye, macam mana nak tau powerbank dh fully charge ye? Skang ni 4 lampu biru tuh berkelip serentak. Dh fully charge ke belum? Tp baca manual dia akan off sndr kalau dh fully charge..kurang pasti la.

Terima kasih.

Cik Aifa said...

Sy cuma akan jawab stakat yang sy tahu..

Sebenarnya kalau power bank jenis ni, bila kita guna cas hp, kalau full battery, dia akan nyala semua lampu.. Lepas tu berdasarkan penggunaan, dia akan beransur-ansur habis bateri means lampu akan mati sebiki sbiji shinggalah semua mati.. Means bateri powerbank dah habis.. Kira mcm lampu tu menunjukkan kadar bateri mcm bar bateri display kat hp kita tu..

Untuk cas pulak, mase start cas,HANYA 1 lampu je yang berkelip2 dan yg lain gelap.. Lepas tu bila dah lama sikit, 1 lampu akan menyala berkelip2 lg.. Lampu yang pertama beekelip2 masa kita awal cas td dah xberkelip dah.. Tp dia terus menyala.. Means masa tu, 1 lmpu berkelip, 1 menyala trus xberkelip, 2 lg gelap..
Lps tu dia akan bertambah lg jd 1 bekelip, 2 nyala terus,1 gelp.. Lps tu lama lgi, 1 bekelip, 3 nyala semua..
Bila semua lampu menyala semua scera terus bukan berkelip2 keempat2 ya, means bateri powerbank anda dah penuh.. Tggu 20 minit, boleh tutup powerbank..

Anonymous said...

salam tumpang tanya, first time charge, saya charge just 3-4 hours lampu dah stop berkelip. is it shows pwerbank tu function well?

Anonymous said...

Hello nak tanya....boleh tak sekiranya kita gunakan wayar usb yg bukan dari set..maksudnya usb lain yg kita beli sendiri....takda effect apa2 kaaa...??

Syed Haziq said...

sy nak tanye..powerbank 33000mah bape lame utk dy full charge?

Cik Aifa said...

sy tak pasti tp mungkin ambik masa yg lebih lama dr yg 20000mah.. sbb sy punya amik masa 12 jam.. mungkin tambah beberapa jam lag

Lin Jai said...

Salam, mesti charge pd lap top ke...cara lain xbole ke? Mcm guna kepala plug i phone!

Cik Aifa said...

Bole2.. lg bgs...mcm sy sy beli charger mp3..

Mep Bella said...

Sis ..nak tanya ..saya bru beli power bank yang 20000mah ..kena cas dlu ke 8jam atau tggu batery tuh hbs dlu ..tp batery still penuhh

Mep Bella said...

Sis ..nak tanya ..saya bru beli power bank yang 20000mah ..kena cas dlu ke 8jam atau tggu batery tuh hbs dlu ..tp batery still penuhh

Cik Aifa said...

Guna dulu smpai hbs.. pastu cas smpai pnh.. biasa 12 jam lebey kurg

Anonymous said...

Sis nak tanya.. untuk caj power bank ni kena dah habis baru caj atau bila2 boleh caj?

Cik Aifa said...

seelok2nya bila habis.. tapi kalau kata kita xtahu dah guna banyak mana, anda nak travel jauh.. better cas je smpai penuh

Anonymous said...

Mane nk cr charger powerbank erk???

AyEn FaZtraIn said...

sis nak tanya.saya ada powerbank macam ni.tp kenapa bila cucuk di phone lepas 10 saat dia padam.sedangkan dah penuh charge.

Anonymous said...

Salam saya nak tanya.power bank saya 20000MAH.baru je beli.

soalannya.power bank bateri penuh.malam nak tidur saya charge hp di power bank.bila pagi.bila pagi bateri hp penuh.tapi bateri power bank dah habis.kenapa ya? Padahal saya baru sekali charge. .

Cik Aifa said...

to anonymous, cri charger mp3 boleh cas powerbank ni.. or cas je kat laptop..

to ayen faztrain : mungkin awk punya power bank ada mslah

anonymous : mgkin sbb awk cas hp awk lama sgt.. slagi tak tutup slagi tu cas dia bergerak...
atau kemungkinan power bank awk ada mslah..
atau pun mgkin hp awk consume bateri banyak.. so dia akan consume cas powerbank byk jgk..

sbb mcm sy powerbank sy masa sy pakai bb dulu, boleh cas 6 kali dgn powerbank ni.. namun bila sy bertukar pada ninetology black pearl, 2 kali cas pun dah out cas sbb hp ni kuat consume bateri...
hp makin kuat consume bateri bila dicas sambil buat aktiviti atau wifi or data connected on masa cas..

Anonymous said...

mcam mane nak cas ni,boleyh tak kat plug

Search This Blog

Loading...