Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Friday, March 29, 2013

power bank 20000mAh

hai korang.. watpe.
cik aifa tengah tensen nih pasal kena cri bahan balik nk buat assignment pasal laptop tetibe hang xnak start up..
xtahu kenapa..
jumaat pulak tuh..
ne ada kedai bukak..huh
kna adjust gak bg jd. 

k, sbnarnya nk cte tentang power bank nih..
cik aifa kan jual produk2 kat page kedai serbaneka13..
so, power bank ni termasuk sbg salah satu item..
memang dar awal lagi mcm tertarik dgn benda ni..
tp dsebabkan masa tu xda paka gadjet canggih lagi
so, cik aifa biar jelah..

namun sejak beli hp bb ni..
mau dua kali sehari kena cas..
sbb banyak guna
on BIS
so, tenet 24 jam utk twitter, fb, mail, whats app dan lain-lain
memang sangat2 happy sbb kebetulan kat rumah  mmg susah nak online
line hp sangat lembab so even slow tp ok la notificaton tetap masuk kat hp walau kdg2 lmbat sket
tmbah pulak xdapat nk ngadap lappy 24 jam xmcm kat mktab..
ada free terus on wifi..
mau pulak nak start praktikum ni sebulan..
mmg tgh fkir cmana nk mantain bisnes online ni n nak online pun susah..hurmm
so, kehadiran hp ni sgt2 membantu...

tp disebabkan kemudahan tenet ni pulak, bateri cpat habis..
cmana nanti kalo g sekolah mengajar t habis bateri ke apa..
bukan senang nk cri plug kosong..
xkan nk tunggu plug 24 jam kan..

tup2 tetibe tefikir nak beli power bank nih
yelah.. power dia pun 20000mAh..
so, nk try betul ke boleh membantu kan..
dua hari tunggu. akhirnya sampai jugak yang dinanti..
yes.. try semalam...
mmg sangat2 membantu..
dia bg 8 portable usb yg boleh masuk pd usb hub..
mcm cik aifa, hp bb, samsung corbyII, samsung biasa, nokia sume boleh masuk..
kamera pun boleh masuk..
cuma 1 je.. t nk kua beli portable plug yg boleh cucuk usb mcm charger iphone tu 
sbb power bank ni kena cas kat laptop bila habis..
xkan nk bukak latop 24 jam semata2 nak cas power bank ni bila dia habis kuasa kan..

setakat ni, itu jela 1 kelemahan power bank ni..
kena tunggu masa lama untuk kasi cas penuh..

kat bawah boleh baca dia nye ciri2 sket bersama dengan gambar..

ni cucuk kat input masa nak cas power bank

cara cas power bank

dua lubang utk cucuk usb hub.. 1 boleh guna yg mmg 1 set dpt masa beli.. 1 lagi anda boleh cucuk terus usb port hp kita yg kita guna masa nak cas hp kat lappy atau transfer file ke lappy



ni kotaknya.. portable usb charger tu ada 8... tp cik aifa simpan lg 4 sbb xguna.. guna 4 je..hehe


ni cara nk cas hp kita guna power bank..
cara guna :

utk cas power bank :
- cucuk je pd laptop.. da akan nyala lampu biru kelip2.. kalau semua 4 lampu biru tu nyala tak berkelip, boleh disconnect bermaksud power bank dah penuh

untuk cas gadjet atau hp :
- cucuk pd power bank
- tekan butang power
- lampu  biru akan nyala semua..
-  sila cek hp anda selepas dua jam.. kalau dah penuh, sila disconnect, tutup power bank.. kalau belum penuh cek lagi nnt..
- bila semua lampu bru dah padam, maknanya power bank tu dah habis kuasa, so, sila charge power bank



POWER BANK 20000 mAh~ALAT PENGECAS GADJET

DH0101

READY STOCK!!
Item : Powerbank 20,000 Mah (High Capacity) - made in China

Tak perlu risau kalau battery tiba-tiba habis masa tengah kuliah, tengah picnik, tengah bersiar2 dan sebagainya !!

Soalan Kerap Ditanya :

1. Apakah Fungsi Powerbank?
- Fungsi powerbank ini adalah untuk mengecas handphone atau gadget anda semasa anda tidak berada si rumah/office atau senang cerita anda tidak ada plug untuk cas gadget anda. Anda boleh guna alat ini untuk cas handphone anda pada bila-bila masa dan dimana-mana sahaja. Sangat memudahkan anda dan anda tak perlu risau kehabisan battery lagi.

2. Berapa Banyak Kali Boleh Cas Gadget ?
- Dengan capasity 20,000mAh ini, saya percaya ia boleh charge gadget anda dengan FULL BATTERY lebih daripada 5 kali untuk sekurang-kurangnya. Ia bergantung kepada capasity battery model gadget anda. Kalau Galaxy Note 1 boleh cas sebanyak 4 kali full charge. Kalau Galaxy Y lebih daripada 6 kali cas battery penuh.

3. Lepas habis capasity powerbank apa perlu buat?
- Macam biasa la, anda perlu charge powerbank tersebut sehingga full. Jangka masa untuk cas sampai penuh adalah 12-14 jam. Jadi bila dah penuh, anda boleh gunakan di mana-mana sahaja.

4. Adakah dapat Full 20,000mAh ?
- Tidak! Semua model powerbank tidak akan dapat full capacity kerana ada sedikit capasity digunakan untuk tujuan transfer dan lain2.. Anda akan dapat lebih kurang 16,000mAh. Sama seperti powerbank lain contohnya 13,000 mAh akan dapat sebanyak 11,000 MaH sahaja.

Support :
1. Apple
2. Nokia DC2.0
3. PSP
4. DC 3.5
5. Samsung
6. Blackberry
7. Sony Ericsson
8. Micro USB
9. Mini USB

Ini adalah extension power supply.. dia ibarat external charger.. 20,000 Mah adalah power yg sngt2x tinggi..Contoh battery galaxy note pun power 2500 mAh.. Jadi alat ni boleh charge sekurangnya 6 kali battery penuh di mana2 sahaja bila battery anda habis.. Cuma anda perlu cas smpai penuh dulu alat ni sebelum guna

- Boleh charge semua jenis Hp Yang Pakai USB Cable
- Boleh charge semua jenis Laptop
- Boleh charge semua jenis MP3/Mp4/Mp5/PSP
- Boleh charge semua jenis kamera digital

* Samsung Galaxy Note 2 : Hampir 5x charge (FULL)
* Samsung Galaxy S3 : Hampir 5x charge (FULL)
* Galaxy Note 1 : Hampir 5x charge (FULL)
* iPhone 4 / 4s : Hampir 6x charge (FULL)
* Sony Xperia Acro S : 6x charge (FULL)
* Samsung Galaxy W : 6x charge (FULL)
* Samsung Galaxy Y : Hampir 7x charge (FULL)
* Sony Xperia P : Hampir 6x charge (FULL)

HARGA RM160 FREE POSLAJU SEMENANJUNG
SABAH /SWAK TAMBAH RM5





inilah power bank.. available dlm dua warna





perhatian : cik aifa dah stop jual power bank ni sbb bos cik aifa dah xnak jual.. lagipun cik aifa survey kat kedai n online shop lain, banyak lagi power bank yg murah.. ada tu tak sampai rm100 pun.. so, entri ni sbg informasi untuk anda yang pakai power bank sama macam nih.. =))

Tuesday, March 26, 2013

kematangan versus kesibukan

hari ini cik aifa ingin bercakap tentang kematangan dan kesibukan..
korang ingat tak dulu masa kita sekolah rendah,
bla kita pandang pelajar sekolah menengah,
kita akan cakap 'lambatnya nak masuk sekolah menengah'
bla naik pulak sekolah menengah
hati kata ' bilalah nak habis SPM'
sbb apa?
sbb kita nampak abang kakak atau kawan atau mak cik pakcik kit mcm relaks je nak kemana-mana lepas SPM..
tp sedikt pun xterlintas di fikiran kita,
apakah komitmen yang dihadapi oleh mereka..

sekarang, bila umur cik aifa dah nak masuk 22 tahun..
okeh now i started to realize it..

kta membesar dan semakin tua bersama kematangan..
kematangan cukup dipengaruhi oleh keadaan keluarga iaitu faktor utama knp kita boleh jd perangai mcm tu peranga mcm ni..
ini jugak berkait rapat dengan didikan mak ayah kita..
cik aifa bukan nak salahkan ibu bapa sape2 ok..
cuma sekadar 1 luahan dan peringatan untuk cik aifa sendiri yang mungkin akan jadi seorang ibu di kemudian hari

bila kita didik anak kita tu, janganlah manjakan sangat dgn kemewahan dan kemudahan
terutamanya teknologi dan duit..
sbb apa?
bukan semua tapi kebanyakan anak2 yang dilayan sebegini oleh ibu bapa mereka
mesti nanti bila bercampur dgn kawan2 mereka kemudian hari
mereka susah nk faham kepayahan dan keperitan hidup kawan mereka..
even kawan2 cik aifa pun mcm tu.. segelintr je bukan semua pun ok..

bagi anak2 yang baik, Alhamdulillah dan syabas juga buat ibu bapa anda..

ok.. sekarang makin meningkat usia,
makin sibuk dgn pelbagai hal..
rasa nak je balik pra sekolah..
masa rehat boleh main kat padang permainan..
walaupun tak boleh buat aksi lasak2 sbb budak lagi
tp bergembiralah sbb bla dah bsar..
nak main sume benda tu dah susah..
betul tak?
now bila tgk budak2 main kat taman, rasa macm nak je main skali..
tp sedar pulak diri sendri dah besau dah..

makin kita besar,
makin banyak perkara-perkara berkaitan kehidupan mendatang
dan semua tu perlukan cara dan penyelesaian..
kena rancang dan lksana baik2..
macam cik aifa..
boleh kata tak ada pun masa untuk diri sendiri..
24 jam kena concentrate pd study and part time business khususnya..
every week disebabkan jarak dgn rumah agak dekat
cik aifa akan balik untuk check on family..
sihat ke x.. adik2 mcm mana.. rumah bersepah ke x..
ada masalah ke tidak.. yelah sementara bleyh dok dekat lagi ni..
bila dah posting keje nanti tak tahu lagi kena campak kat mana kan..

cakap pasal business.. hurmm Alhamdulillah stakat ni ok..
tak lumayan sgt pun tp masukla jugak 20 30 nggit seminggu..
boleh gak buat makan or beli apa yang patut utk diri sendiri atau adik2..

tp disebalik semua ni..
cik aifa belajar dan selalu pesan kat dri sendri walaupun kdg2 terbabas gak
kena sentiasa bg full comitmen once kita dah decide kita nak buat sesuatu yang melibatkan komitmen..
sbb mcm komtmen utk family n diri sendiri adalah komitmen wajib..
tapi komtmen study and keje adalah komitmen tambahan yang kita cari..
so, kenalah cakna dgn keputusan diri sendri..

akhir kata,
kesemua ni menambahkan lagi kematangan diri cik aifa..
though kdg2 tergelincir sket dr landasan..hehe..

p.s : fikir dan buat betul2 apa yang anda mahu..=)

Monday, March 04, 2013

big sem 5


lama dah kan cik aifa tak hupdate blog..
so, skang nk update blog la ni...hehehe
semalam pegi buat big kat sk kamil 1..
sebagai lawatan penanda aras...
overall is good..




i love tudung chiffon 2 and 3 layer..
baru berjinak2 k..haha..
tp bawal tetap menjadi pujaan dan teman setia..=)

p/s : lapo.....


















Search This Blog