Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Thursday, February 21, 2013

insiden2

esok kena g pengkalan chepa..
melawat adik kat mrsm..
anto brang..
banyak sungguh yang di request..
cik aifa rasa masa skolah dulu xdala bnyak sangat request mcm nie.. isk3...

huaaa... elaun buku tak dapat ag..
Ya Allah.. cepatkanlah...
bnyak gler nak beli buku2 dan alat tuls..
semua dah habs stok untuk setahun..
Alhamdulillah tahun ni dpat rm250..
maknanya kena plan betol2 barang nak beli..
kena prepare terus kad manila, kertas mahjong dan segala bagai lagi untuk praktikum..

bisnes baru bukak setakat ni Alhamdulillah...
walaupun tak masuk banyak tp rezeki tetap ada sket2..
Terima kash Ya Allah..

meh meh sape nak beli shiseido mask, detox foot patch, perfume gred aaa dubai, felinna inchloss, dan lain-lain lagi, boleh bukak page cik aifa
www.facebook.com/kedaiserbaneka13..

ni nak cerita beberapa insiden yang berlaku 2 3 hari ni..
ada yang memalukan dan ada yang beri masalah..

1) insiden 2 hari lepas - insiden 69
kenapa 69..?
kul3.30 dah sms nasi kukus 'nak amik kul 6 lebih ya..'
dia jawab : beres..
kul 630 sms lagi 'xjd amik lagi, 7 lebh ya..'
dia jawab : beres
kul 8 mlm : maaf xg amk lagi.. ada keje lagi.. lewat sket ya..
dia senyap..
kul 10 mlm baru sampai, dia dah tutup kedai..
so, guna hp cik aifa, cik sarah yang bercakap (dialek teganu), cik zora (slank standard) yang amik nsi, nasi pulak kepunyaan cik asmad..hahaha..
semua xda kaitan..
abang nasi tu pulak tercari2 yang mana kitorang ni..
namun, terima kasih abang nasi kukus, rela hati dan besar sumbangannya drive dia nye hilux bawak kru bungkus nasinya kat kedai walau kedai dah tutup semata-mata untuk kami..

pengajaran : serius malu tahap gaban sbb cik aifa dah menyusahkan dia..

2) insiden minyak keta..
balik td mengantuk giler..
mmg bawa keta dgn mengantuk..
terima kasih kpd cd dikir barat abah boleh la jugak hilang ngantuk sket2..
sampai petronas by pass, benti isi minyak..
pahtu g atm..
pahtu masa nk kua dr stesen minyak, tum tum tum bunyik benda jatuh..
cepat2 benti tepi jalan..
ropenye lupa tutup lubang minyak... siot tol (kata kat dri sendiri)
tudung tu kemek la pulak kena lenyek keta yang lalu.. alamak.. cane ni..
seb baik ada playar aku cungkil last2 leh tutupsket..
cepa2 balik rumah.. seb baik dah dekat..
balik umah cakap kat abah... (seb baik xkena marah)
tp xpasal2 membazir 20 hengget beli penutup lubang minyak keta... (rasa bersalah yang amat)

3) insiden jantina..
pg td isi borang survey kawan cik azman untuk tesis master dia.
dapat free pen ada trademark lag..(kelas..)
disebabkan malas lagi nak jawab survey kat dpan..
bukak page last baca pasal maklumat diri..
ala.. yang bangsa, umur dan jantina sume tuh..
tanpa fikir panjang cik aifa bulat tempat jantina A.. = lelaki...
lelakikah anda hoiii...hahhaha...
memalukan...

p/s: jom tdo.. da ngantuk.. weekend ni kena rehat byk2.. t weekdays nak buat assignment n berniaga..keh3..

No comments:

Search This Blog