Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Tuesday, February 26, 2013

busy

hai sume..
lame dah kan cik aifa tak update bloh..
sibuk sikit dengan nak manage produk2 yang perlu masuk ke kedai online cik aifa iaitu kedai serbaneka13..
nak letakkan description, manage bg standard sume..
nak deal dengan supplier lagi..
bukan sorang lak tu supplier..
yang paling penting kena sentiasa online sebab kena sentiasa up-to-date dengan kehadiran produk baru serta availability produk...
siyes memang pening giler tengok sume barang tu...

pastu tambah pulak dgn assignment sume...
dengan presentation nya lagi..
fuhhh.. memang banyak la keje..
belom lagi baju yang perlu dijahit manik ada 4 lai lagi..
memang kena tersangat rajinkan diri...

tapi ini semua kerja cik aifa sendiri kan..
so, kena berusaha sungguh-sungguh la... kan?

walaupun amik masa sket, tp InsyaAllah kena siapkan jugak...

______________________________________________________

minggu lepas cik aifa g tempat adik cik aifa kat mrsm pengkalan chepa..
nk g anta makanan dan brang2 lain yang dipesannya..
jumpa sekoq kucing nie..
cantek.. ekor panjang bulu lebat...
muka garang jek..
tp jinak... cik aifa pun amek bawak balik umah..
skali adoila...
xnak makan nasik..
xnak makan ikan.. ayam pun xmakan...
last2 skali try beli whiskers, baru dia makan... adush2...
ada jugak kucing terbiar yang demanding..hehe

p/s: lapaq perot weyhhhh~!!!!

*tahniah pada miss as, mr zaem, miss muni, miss efa, mr. zharif, and the others yang menang dlm PRU kampus IPGKSM..

Thursday, February 21, 2013

insiden2

esok kena g pengkalan chepa..
melawat adik kat mrsm..
anto brang..
banyak sungguh yang di request..
cik aifa rasa masa skolah dulu xdala bnyak sangat request mcm nie.. isk3...

huaaa... elaun buku tak dapat ag..
Ya Allah.. cepatkanlah...
bnyak gler nak beli buku2 dan alat tuls..
semua dah habs stok untuk setahun..
Alhamdulillah tahun ni dpat rm250..
maknanya kena plan betol2 barang nak beli..
kena prepare terus kad manila, kertas mahjong dan segala bagai lagi untuk praktikum..

bisnes baru bukak setakat ni Alhamdulillah...
walaupun tak masuk banyak tp rezeki tetap ada sket2..
Terima kash Ya Allah..

meh meh sape nak beli shiseido mask, detox foot patch, perfume gred aaa dubai, felinna inchloss, dan lain-lain lagi, boleh bukak page cik aifa
www.facebook.com/kedaiserbaneka13..

ni nak cerita beberapa insiden yang berlaku 2 3 hari ni..
ada yang memalukan dan ada yang beri masalah..

1) insiden 2 hari lepas - insiden 69
kenapa 69..?
kul3.30 dah sms nasi kukus 'nak amik kul 6 lebih ya..'
dia jawab : beres..
kul 630 sms lagi 'xjd amik lagi, 7 lebh ya..'
dia jawab : beres
kul 8 mlm : maaf xg amk lagi.. ada keje lagi.. lewat sket ya..
dia senyap..
kul 10 mlm baru sampai, dia dah tutup kedai..
so, guna hp cik aifa, cik sarah yang bercakap (dialek teganu), cik zora (slank standard) yang amik nsi, nasi pulak kepunyaan cik asmad..hahaha..
semua xda kaitan..
abang nasi tu pulak tercari2 yang mana kitorang ni..
namun, terima kasih abang nasi kukus, rela hati dan besar sumbangannya drive dia nye hilux bawak kru bungkus nasinya kat kedai walau kedai dah tutup semata-mata untuk kami..

pengajaran : serius malu tahap gaban sbb cik aifa dah menyusahkan dia..

2) insiden minyak keta..
balik td mengantuk giler..
mmg bawa keta dgn mengantuk..
terima kasih kpd cd dikir barat abah boleh la jugak hilang ngantuk sket2..
sampai petronas by pass, benti isi minyak..
pahtu g atm..
pahtu masa nk kua dr stesen minyak, tum tum tum bunyik benda jatuh..
cepat2 benti tepi jalan..
ropenye lupa tutup lubang minyak... siot tol (kata kat dri sendiri)
tudung tu kemek la pulak kena lenyek keta yang lalu.. alamak.. cane ni..
seb baik ada playar aku cungkil last2 leh tutupsket..
cepa2 balik rumah.. seb baik dah dekat..
balik umah cakap kat abah... (seb baik xkena marah)
tp xpasal2 membazir 20 hengget beli penutup lubang minyak keta... (rasa bersalah yang amat)

3) insiden jantina..
pg td isi borang survey kawan cik azman untuk tesis master dia.
dapat free pen ada trademark lag..(kelas..)
disebabkan malas lagi nak jawab survey kat dpan..
bukak page last baca pasal maklumat diri..
ala.. yang bangsa, umur dan jantina sume tuh..
tanpa fikir panjang cik aifa bulat tempat jantina A.. = lelaki...
lelakikah anda hoiii...hahhaha...
memalukan...

p/s: jom tdo.. da ngantuk.. weekend ni kena rehat byk2.. t weekdays nak buat assignment n berniaga..keh3..

Tuesday, February 19, 2013

KESIBUKAN VS KEBOSANAN

ohh lamer giler tak hupdate blog..
dah 2 minggu.... kan??

maaf la sume, skang ni cik aifa tengah sibuk dengan urusan pembukaan kedai online cik aifa..
so, sape yang rasa berminat nak berkunjung ke kedai online cik aifa,
boleh lah klik link di bawah okeh..=)



kenapa kedaiserbaneka13??
asalnya nak buat kedai serbaneka je..
tp disebabkan dah ramai dah buat kedai serbaneka..
so, cik aifa tambah 13 kat situ menandakan kedai ni bermulanya pada tahun 2013..

________________________________________

habis pasal kedai.. 
sekarang nie nak cite pasal imej baru..haha..
before this cik aifa tak penah pakai tudung ala-ala fareeda ke ariani ke apa..
but this is my first time and my first tudung 3 layer..
dah lama berkenan nak pakai tudung yang 2 3 layer nie..
sebab dia punya design takdela melekat dekat dada and leher bila pakai..
so, i think i'l be comfortable with it..


jeng jeng jeng.....



nampak tak layernya??
haha.. gelap hoke.. xpelah...
pakai webcam laptop je pun kan..
mana nak harap kualiti tinggi gambarnya..haha

p/s: sakit perottt....~!!!! 

Thursday, February 07, 2013

cuti RAYA CINA

yay.. cuti..
akhirnya cuti raya cina sudah bermula..
SELAMAT TAHUN BARU buat kaum cina yang menyambut perayaan ini...

tengah tunggu orang azan sempat lagi mengupdate blog..kih3...

akhirnya selepas sebulan lebih..
semua balik rumah..
konfem riuh rendah dengan pelbagai cerita nanti..

itu je nak cakap..
babai....

p/s: selamat bercuti pada yang dpt cuti..

Wednesday, February 06, 2013

gudnite

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya dapat sekali lagi cik aifa mengupdate entry blog nieyh...
sebelom tido, nk bg sepatah dua kata dulu..sbb xngantuk ag haha

hari-hari berlalu dengan amat ceria semester ini setakat ini..
harap-harapnya sentiasalah macam ni yer..

buat pengetahuan semua, nanti cik aifa nk buat niaga secara online..
antara produk yang akan dijual adalah felinna inchloss, shiseido blackhead mask, detox foot patch gold, naturactor ori china, naturactor ori jepun, perfume gred AAA Dubai, insyaAllah kalo ada yang ori, cik aifa akan jual jugak yang ori..lepastu vitamin c pahang pharma dan kalau jadi, stok pakaian berkhusus kepada jaket and cardigan..
harga dijanjikan berpatutan..
perniagaan akan bermula selepas cuti hari raya cina ni..
sekarang tengah mencari dan deal dgn supplier.. yelah, nak meniaga kenalah cri supplier yang sesuai yang tawarkan harga berpatutan kan?
sekarang pun tengah pikirkan nama apa nak bagi pada site meniaga tu haa..
kalo boleh nk buat blog skali untuk masukkan semua produk barulah kalo orang tu xleyh bukak facebook, dia boleh bukak blog kan..
tp perancangan awal bukak page jela dulu..

cadangnya cik aifa sebagai master admin..
then classmate cik aifa pun akan jadi admin page tersebut kalau diorang nak masuk share page jual barang dalam tu..
kira kitorang mengamalkan sistem niaga barangan masing2 dalam 1 page..
setiap orang hanya akan uruskan yang barang dia punya je cuma berkonsepkan 1 page..
best jugak macam nie, jadi macam kedai serbaneka haaa...hehe

haha... panjang lebar benor bercerita..yelah, excited sngat..
jangan hangat2 tahi ayam dah..
yang penting, organisasi, penyusunan dan pengemaskinian kena sentiasa dijaga la kan..

dah panjang dah.. jom tido...

p/s : lmbtnya khamis.. nk balik.. tak suka rabu sebab ada gerko nanti kena berjemur tengah panas...hurmmm.. =(

Friday, February 01, 2013

boring weekend~!!

every weekend.. im so thrilled to come home..
but now, when i am at home..
i feel so bored..
seriously..
maybe because im not use to a silent house condition..
because in the past, almost all my sis and bro were home.. 
but now, half of us are not
due to study requirement
living their life in hostel..
including me..

and a new breaking news..
my 4th sister have to transfer to MRSM PKP PENGKALAN CHEPA..
registration after chinese new year school holiday..
actually, she's totally not into it..
because she wont leave or separate with her friends in MRSM KUALA TERENGGANU..
she already tried to cancel the offer but her principal wont allow it..
and she already ask my father to ask the principal once again 
but when my father called him
he said i couldnt because she is our forth best student in the school PMR's ranking..
so, want or wont she have to be transferred..
even me is shocked..
unbelievable..
and even me couldnt achieved that much of achievment..
and do you know what she told me when she called me yesterday?
'if i knew i'll be transferred, i wont do my best in the exam'
oh my.. and i so mad at her and said..
'dont be stupid.. doing the best in the exam is to determine your future.. not you being transferred or not.. life is more important.. going to a new place will get you new friends, and new experience.. and you can still contact with your old friends... doesnt mean that you are separated from them will make you unfriend them.. it just the way how you treated your friendship.. and make sure of it.. think positive.. maybe your future isnt here.. maybe its there.. think everything..'

lastly, im bored.. help help help........

p/s: nak buat ayam goreng celup tepung... sempat x?? ahah

Search This Blog