Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Saturday, January 12, 2013

today

pagi2 bangun awal sudah sarapan terus kua ngan abah
g tengok rumah yang buat sewa bilik kat kampung cik aifa..
bukan kampung yg dimastautin skang ok...
my original village la..
nun kat bandor pasir puteh..
well, i think im satisfied enough..
tp masih tak tahu kawan2 lain cakap macam mana lagi..
sok baru nak bagitau dorang..

lepas tu..
kemas-kemas barang awal2..
pastu kul 11 bertolak ke kuala terengganu..
dengan tujuan nak g membebel kat adik cik aifa yg nomor 4..
baru seminggu pegi
dah tefon suh g anta barang tetinggal la apela..
orang dah ingatkan awal2 menangguh lagi buat alasan nak tengok tv..
pastu mulalah itu tinggal ini tinggal...ish3..
tp sebenarnya i know she's homesick..
yelah.. balik 2 bulan cuti after PMR dok dgn family 24/7
sape tak homesick...
biasalah budak dok asrama homesick...
tambah pulak dari form 1 berenggang dengan family..
cik aifa kira beruntung sebab dapat SBP pun dah form 4..
takat 2 tahun homesick manelah sangat..
tak seteruk yg dr form 1 lah kan..
teringat mase dulu adik nomor 2 masuk hostel, 4 5 kali sehari col cakap nak balik..
sampai skang dok universiti dah still homesick jugak kadang2...  (i know ok miss ainun..hahah)
ni kira kes sama dengan adik nomor 4 la ni..
dan sekarang bertambah kat adik yang nomor 5 pulak..( be tough young man~!!)
yelah sape tak sedih berjauhan dengan keluarga kan?
ada orang cakap bila sekali kita berjauhan dengan keluarga,
dah susah nak balik dok dengan family secara permanent..
kalaupun ada, mungkin tak lama sebab bila kita dah besar, 
tambah yang kahwin ada anak and family sendiri..
dah tak sama dia punya suasana.. betul x??
cik aifa pulak kira beruntung sebab skang belajar jaraknya entah bape kilo tapi sejam je dari rumah..
so, tetiap weekend I'm home..hehe...
tapi skang balik dah xrelaks cam dulu..
sbb tahun lepas ada 5 adik kat umah..
skang ada 3 je yang kecik2..
bila balik je, sume keje macam masak, mengemas, dll yg dulu ramai tukang buat nya semua cik aifa kena buat...haha.. (terpaksa merajinkan diri yang pemalas)

balik dari KT dah kul 5 sampai umah..
kemas barang2.. and main2 crystal jelly bead dalam aquarium (sampai terbawak2 datang asrama -hahah cam budak2.. umi sampai geleng kepala.. t gambar cik aifa upload k)
dalam 5.45 bertolak dari rumah..
pastu sampai kat pengkalan nyireh kul 6.25..
rasa macam malas lagi nak masuk asrama..
so, straight belok kiri ke pantai air tawar..
g umah pak cik cik aifa..
serius cik aifa sangat cerdik sbb xpayah peta dah jumpa carik rumah tu tanpa apa2 pertolongan..haha(masuk perahu kayuh sendiri ok!!)
dapat pulak makan nasi sampai 2 kali..haha...
kul 9 baru masuk maktab..
t leyh slalu g sana..huhu

p/s: ngantuk.. nitezzZZ~!!!

1 comment:

Anonymous said...

ooo..orng psr puteh

Search This Blog