Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Tuesday, January 29, 2013

Putrajaya 1

*mulai tahun ni akan ada entri khas tentang cik aifa ke putrajaya, so nasibla sape yg rajin bace blog ni mesti bohsan kan dgn entry serabut nieyh..haha (siap ada label putrajaya lg.. wot wot wooott~!!)


sila tengok kaki hoke..
cik aifa pakai abah punya selipar gara2 tetinggal sandal kat maktab and bawak balik selipar jamban..hahaha

#sudoku tetap di hati

venue : taman warisan, putrajaya

ni dekat kawasan toilet hoke...
belakang toilet tu menghubungkan surau dan taman kecik.. chantekk

comelnya dia tido..
jumpa kat atas bench kat taman warisan

see, besar kan saiz kucing nie..
geram betol.. nak2 je bawak balik rumah tp xboleh sbb jauh

buah getah
*so, hargailah warisan tradisional kita sbb cik aifa jumpa ni ada dalam peti kaca pameran kat taman ni.. padahal kalau dulu g mana2 senang je jumpa buah ni..

lihatlah betapa pembangunan telah membuatkan sedikit demi sedikit warisan alam kita hilang.. (hahah.. padahal penjajah jugak yg bawak pokok ni masuk tanah melayu)
tp, see.. maksud cik aifa,
sekarang ni g mane2 banyak jumpa pokok hiasan je.. 
i mean kat bandar la kan..

my beloved daddy..

walaupun skojap je pergi, tp insyaAllah akan p lagi..
nanti nak citer pasal Alamanda pulak hoke..
nantikan entri seterusnya.. (haha.. ye ye je wat iklan)
terlupa pulak nak amik gmbo sekolah adik..
serius besar dan lawa.. 5 minit je dr alamanda..
salah satu yg best pasal alamanda ialah tempat parking keta berecon hoke... ko ada??

well, short trip yang penuh bermakna

p/s: out lue.. nk p mandi..

2 comments:

eiymnajmie said...

banyak bebeno ke tempat menarik dekat putrajaya tuh

Cik Aifa said...

xda apapun.. cuma disebabkan after this mesti pegi sana paling kurang 3 4 kali setahun sbb adik aku sekolah kat situ..haha

Search This Blog