Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Friday, December 28, 2012

cuti

lagi bberapa hari je lagi cuti nak habes..
the beginning of the end will be started soon..
i love holiday but i will miss it again...hurmm...

balik maktab maknanya
- xde favourite recorded cite
- xde favourite rancangan kat tv
- xda tilam bez
- xda bantal golek besar
- PALING PENTING, xda kucing teman tidoo... waaa....

walaupun kat maktab ada kawan..
boleh kemana-mana tanpa timing melainkan kelas kuliah
tapi serius cik aifa lebih suka dok umah
walaupun tak kemana-mana
but i just love being alone...



cuti ni cik aifa banyak menghadirkan diri ke majlis perkahwinan kawan, sedara-mara dan jugak jiran..
tengok dorg punya pelamin, hantaran, door gift, makeup, dressing, khemah dan macam-macam lagi buat cik aifa excited..
haiii.. bilala majlis sendiri kan..huhu calon pun xde ag...
but walaupun tak tahu lagi bila nak kahwin, cik aifa memang dah ingatkan diri..
for what??
buat persediaan awal..
dari segi mental dan kwangan... kewangan lah terutamanya..
cik aifa tak nak nanti kahwin bergantung pada mak ayah...
mau guna duit sendiri..
1st plan, cadangan cik aifa adalah survey apa doordift yang sesuai dan berpatutan..
fikirkan warna.. benda-benda asasla.. macam apa yang nak dibuat hantaran..
contohnya macam container doorgift yang letak gula-gula tu korang boleh beli awal-awal..
sebab barangan zaman sekarang ni makin meningkat naik harganya..
so, xdelah nanti mase nak majlis dok kalut sangat duit habs banyak..
kalo korang taknak beli lagi, korang boleh buat simpanan awal-awal..
INGAT!! jangan keluarkan buat beli benda lain pulak..haha.. (that's me.. always pemboros..)
1 lagi.. kalau takda kaitan nak kahwin pun, cik aifa memang minat bab-bab menghias hantaran ni..
i know im not creative but i'll try to be one..because i love arts so much..

tutup pasal majlis kahwin..
bukak pulak pasal perbelanjaan family..
as u all know.. cik aifa dah cakap kat entri sebelum nie yang adik-adik cik aifa sume dok asrama..
korang tahu tak memang bez dan bangga dpat adik-adik yang pandai macam nie..
but on other side.. cik aifa tak sabar nak cepat-cepat habis belajar.. and nak kerja.. why??
sbb nak tolong abah and umi for belanja especially pendidikan..
bunyi memang best dapat skolah asrama penuh, dapat maktab rendah sains mara..
tp disebalik tu korang tahu tak perbelanjaan kat sekolah tu amatlah besar..
dengan harga-harga barangan sekarang..
tak beli barang branded pown dah mencecah ribuan ringgit untuk seorang..
korang bayanglah adik cik aifa 2 mrsm, 1 sbp.. kena pulak serentak tahun yang sama..
kena pulak jaraknya yang jauh..
yuran nya pun agakla boleh tahan dalam linkungan 1000 setahun..
belom masuk bayaran kecik-kecik macam baju kelas, duit kelas, persatuan, tket bas dan lain-lain..
macam dulu, cik aifa kat k.l, adik cik aifa kat perak.. family kat kelantan..
and on and on..
tak masuk lagi yang dekat universiti..
macam adik cik aifa.. walaupun dah dpt PTPTN satu sem3500 tapi dapat je duit bayar yuran kursus dah 3000.. memang tak merasalah kan..
tapi ape-ape pun.. thank to Allah..
adik-adik semua ok dengan keadaan ni..
tak meminta itu ini.. tahu dan cukup faham dengan keadaan keluarga..
macam adik cik aifa cakap.." kita ni sebenarnya senang sangat tapi sbb adik beradik ramai dan belanja sekolah tinggi.."
walau ape-pun.. syukur k..
kehidupan ini telah membentuk cik aifa agar tahu erti susah dan faham segala macam keadaan susah atau senang orang lain serta tabah hadapi cabaran hidup ni.. kehidupan ini juga buat cik aifa lebh menghargai sesuatu yang ada terutamanya kewangan..hehe..

tutup pasal tu, bukak pasal tv..
korang penah tgk FACE OFF tak??
tryla tengok.. serius cik aifa kagum dengan kreativiti dorang..
siaran astro 727 atau 728.. xingat pulak..haha

p/s: mase untuk katup mata... (_._)

No comments:

Search This Blog