Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Monday, December 31, 2012

hello

hi sume.. im back to hostel..
maknanya again and again will be attending loads of classes...
yg paling tak suka.. olahraga...
i hate sports..
bab tu makin gemok... huh!!

barang-barang yang berkotak2 sume dah angkat naik ke tingkat 3 aras 4...
no bilik baru cik aifa c-301... huh..!!
1 sebab je tak suka dok bilik ni..
sebab kena angkut barang naik banyak giler..

skang tengah pikir nak buat decoration apa pada bilik nie..
im thinking of two color combination..
lepas dpt allowance t nak beli kain beberapa meter nak buat set cadar dan bantal..
im thinking of green and light blue..
but actually i dont like green..
so maybe i'll combine light blue and purple..i dont know..
nak buat merah p takut menyala sangat sebab pe bila masuk je kedai mesti mata cepat2 je cri warna merah terang and other striking color...haha

next, nak kemas barang-barang ni sume..
cmana nak susun atur bendalah nie sume.. tolonglahhh....

azam di hati malam ni taknak kemas lagi..
sok baru nak kemas...
badan masih sakit2 sebab angkat barang semalam..

p/s: miss my cat!!

tgklah.. xkms pape....

Sunday, December 30, 2012

Friday, December 28, 2012

cuti

lagi bberapa hari je lagi cuti nak habes..
the beginning of the end will be started soon..
i love holiday but i will miss it again...hurmm...

balik maktab maknanya
- xde favourite recorded cite
- xde favourite rancangan kat tv
- xda tilam bez
- xda bantal golek besar
- PALING PENTING, xda kucing teman tidoo... waaa....

walaupun kat maktab ada kawan..
boleh kemana-mana tanpa timing melainkan kelas kuliah
tapi serius cik aifa lebih suka dok umah
walaupun tak kemana-mana
but i just love being alone...



cuti ni cik aifa banyak menghadirkan diri ke majlis perkahwinan kawan, sedara-mara dan jugak jiran..
tengok dorg punya pelamin, hantaran, door gift, makeup, dressing, khemah dan macam-macam lagi buat cik aifa excited..
haiii.. bilala majlis sendiri kan..huhu calon pun xde ag...
but walaupun tak tahu lagi bila nak kahwin, cik aifa memang dah ingatkan diri..
for what??
buat persediaan awal..
dari segi mental dan kwangan... kewangan lah terutamanya..
cik aifa tak nak nanti kahwin bergantung pada mak ayah...
mau guna duit sendiri..
1st plan, cadangan cik aifa adalah survey apa doordift yang sesuai dan berpatutan..
fikirkan warna.. benda-benda asasla.. macam apa yang nak dibuat hantaran..
contohnya macam container doorgift yang letak gula-gula tu korang boleh beli awal-awal..
sebab barangan zaman sekarang ni makin meningkat naik harganya..
so, xdelah nanti mase nak majlis dok kalut sangat duit habs banyak..
kalo korang taknak beli lagi, korang boleh buat simpanan awal-awal..
INGAT!! jangan keluarkan buat beli benda lain pulak..haha.. (that's me.. always pemboros..)
1 lagi.. kalau takda kaitan nak kahwin pun, cik aifa memang minat bab-bab menghias hantaran ni..
i know im not creative but i'll try to be one..because i love arts so much..

tutup pasal majlis kahwin..
bukak pulak pasal perbelanjaan family..
as u all know.. cik aifa dah cakap kat entri sebelum nie yang adik-adik cik aifa sume dok asrama..
korang tahu tak memang bez dan bangga dpat adik-adik yang pandai macam nie..
but on other side.. cik aifa tak sabar nak cepat-cepat habis belajar.. and nak kerja.. why??
sbb nak tolong abah and umi for belanja especially pendidikan..
bunyi memang best dapat skolah asrama penuh, dapat maktab rendah sains mara..
tp disebalik tu korang tahu tak perbelanjaan kat sekolah tu amatlah besar..
dengan harga-harga barangan sekarang..
tak beli barang branded pown dah mencecah ribuan ringgit untuk seorang..
korang bayanglah adik cik aifa 2 mrsm, 1 sbp.. kena pulak serentak tahun yang sama..
kena pulak jaraknya yang jauh..
yuran nya pun agakla boleh tahan dalam linkungan 1000 setahun..
belom masuk bayaran kecik-kecik macam baju kelas, duit kelas, persatuan, tket bas dan lain-lain..
macam dulu, cik aifa kat k.l, adik cik aifa kat perak.. family kat kelantan..
and on and on..
tak masuk lagi yang dekat universiti..
macam adik cik aifa.. walaupun dah dpt PTPTN satu sem3500 tapi dapat je duit bayar yuran kursus dah 3000.. memang tak merasalah kan..
tapi ape-ape pun.. thank to Allah..
adik-adik semua ok dengan keadaan ni..
tak meminta itu ini.. tahu dan cukup faham dengan keadaan keluarga..
macam adik cik aifa cakap.." kita ni sebenarnya senang sangat tapi sbb adik beradik ramai dan belanja sekolah tinggi.."
walau ape-pun.. syukur k..
kehidupan ini telah membentuk cik aifa agar tahu erti susah dan faham segala macam keadaan susah atau senang orang lain serta tabah hadapi cabaran hidup ni.. kehidupan ini juga buat cik aifa lebh menghargai sesuatu yang ada terutamanya kewangan..hehe..

tutup pasal tu, bukak pasal tv..
korang penah tgk FACE OFF tak??
tryla tengok.. serius cik aifa kagum dengan kreativiti dorang..
siaran astro 727 atau 728.. xingat pulak..haha

p/s: mase untuk katup mata... (_._)

Sunday, December 23, 2012

Azam 2013

huh.. dah lame tercegat kat depan latop tap tak jugak taip2..
xde idea lor...
 tengok my my sayang sume ada yang tengah tidoq.. ada yang tengah main.. ada yang tengah mengacau org..
berbelt kat kaki tu agak-agak boleh tersungkur haa..hahha
jalan berkedek-kedek melenggang perut..
maunya tidak kalo makan tak pernah benti..
asal berak je terus tambah stok sampai terik perut..hahahh

cuti ada lagi....
23.. 24.. 25..
1.. 2... 3...
8 hari je lagi weii..
31 dah kena balik asrama..aduh..
xsuka belajar..
kena balik awal2 pagi maksudnya dalam kul 9 10 lah..haha.. 
pasai nk amik kunci bilik lagi..
nak kemas barang...
nak angkut barang dari stor..
yang paling terkesan di hati sekali adalah gara-gara kena tukar bilik..
mane lagi nak cari bilik yang duk tepi tandas, tepi tangga, tepi surau, tingkat 1.. 
siap letak wallpaper cantik penuh dinding lagi..
punyalah penat ukur secara detailnya...
hurmm.. sedih xyah cakapla...

tahun 2013 azam baru banyak giler.. 
harap-harap semuanya akan tercapai...
antaranya :
 1. naikkan balik pointer supaya capai 3.90 ke atas..
nak buat lesen motor
nak beli motor ego bawak g maktab, jarang2 dahla bawak keta
nak merajinkan diri
lebih mengkreatifkan diri..
list betul2 apa yang nak dibeli kemahuan serta keperluan
march ke K.L..

 lastly : depan umah dah banjir wei..
parit sungai dah melimpah..
aku tak suka 1 sebab je sbb ada lintah lam parit tu wei...adoi...


p/s: main game...hahahha
 

tggl 3 di rumah

hi sume..
watpe ari ni..

cik aifa rancang nk menjahit...
tp xsuah sudah pulak.. hurmmm...

k.. kalau korang nak tahu, my sibling all 8..
started by me... and my youngest sista is 3 years old..
with 18 years difference..
even sometimes some people thought that she is my daughter...haha.. (joking...)

why cik aifa buat tajuk tinggal 3 je??
sbb bermula 1 januari 2013, tahun baru bermula,
dari 8 orang kat umah semua akan dok asrama and tinggal 3 yang kecik je..

ok, first of all, i would like to congrats my brother, Al-Hadrami for getting 5A's in UPSR 
and my sister, Izzati for getting 8A's in PMR..
and one more congrats to Al-Hadrami sebab berjaya menempatkan diri di salah sebuah sekolah berasrama penuh di Malaysia iaitu Sekolah Alam Shah, Putrajaya (SAS)..
well, i thought its been ended by me SESERIANS staying in those kelompok..
hope dapat sesuaikan diri dengan baik because i know, sangat banyak cabaran sekolah kat sana...

im so proud of my family when it comes to school background..
and hope life after school for all is more beautiful than school's life..

me - SBP - SESERI, kl
2nd (ain) - MRSM GERIK (F1-F3), MRSM KT (F4-F5), PASUM, UM
3rd (fitri) - got SBP - SMSTMFP (tp xp sbb xnk dok asrama)
4th (izzati) - MRSM KT
5th (Al-Hadrami) - SBP - SAS, putrajaya

and all of us got 5A'S in UPSR, while me, ain and Izzati got 8A's in PMR, and fitri got 7A'S and 1B..
but SPM not quite good but still dalam kalangan yang cemerlang (hahah, bangga diri giler, poyolah)...

and cik aifa akan balik asrama 31 dec 12, 
ain akan g 24 dec 13,
fitri akan g PLKN 4 jan 13,
izzati akan balik asrama 5 Jan 13,
hadrami, akan g 7 jan 13..

so yang tggl kat umah,
insyirah (tahun 3 2013)
nuwairah (pra skolah 2013)
dan awatif (will be 4 years old on 2013)..

lastly, cik aifa harap agar this family will always be good and excellent..
huh.. sunyi rumah...
xpe, bila cik aifa blik hujung minggu xdala serabut sangat..hahahhahha

Friday, December 21, 2012

memasak

hi semua.. watpe..
hujan tak kat umah??
cik aifa kat umah ni tahap kesejukan O degree celcius... acecece.. penipu bonar...haha
hujan lebat giler weyh.. kejap benti kejap jalan..
tp yang tension tu mesti die benti bila cik aifa main hujan...(saya BUDAK lagi ok!!!)

skang ni keje banyak sgt..
baju nak dijahit ada 4 helai..
hope dapat siap sebelum cuti skolah habis..
tulah sape suh main-main kan..(dasar PEMALAS!!!)

nipun update entry jap..
sambil2 online tengok-tengok resipi kat tenet nie...
tetibe rasa nak belajar menambah resipi masakan..haha
yang dah reti pun dah berkarat dah haaa..
sape suh lama sangat tak buat...  ye tak...

cakap pasal masak, cik aifa sangat tak suka memasak..
tp bukan bermakna cik aifa tak reti memasak..
pandai ke tak tu kalo sedap maknanya pandai la kan...hahaha...
 sebab tu cik aifa lebih suka menjahit je...
why??
sbb kering, tak basah, xda suhu panas sejuk
tp ada kelemahan jugak menjahit ni
mcm
lenguh, sakit belakang dok menghadap, kdg tercucuk jarum
tp
hati suka bila tgk hasilnya...
masak pun sama hati suka bila rasanya sedap...huhu

sambung lg nt..
babai..

p/s: selamat pengantin baru Naj semoga bahagia selalu... (sory xpat p sbb jarak..)

Wednesday, December 19, 2012

My New Blog


this blog just focusing on perspective about something, thought, nothing else..
so, all are invited to open this blog..
just CLICK the PICTURE.. OK..~!!

sebenarnya cik aifa buat blog ni sbb cik aifa suka jugak buat penulisan berdasarkan apa yang kita fikir..
kadang-kadang pendapat tentang sesuatu secara general.. 
bezanya dengan blog ini adalah blog ni adalah diari hidup cik aifa beserta informasi lain yang cik aifa nak share..
so, i want a site that could be use more specific like that site..
susah nk explain..haha
berbelit otak ni nak berpikir..
lastly...  this blog is still my Main Blog..~!!

p/s: banyak lagi nk post tp lain kali plak ye..haha... gile internet sunggohhh

so, list yang masih ada :
4. kamus bahasa Kelantan 6
6. Merancang harap lancar
8. asyura
9. tinggal 3 dirumah

Majalah EH!


ni lah hobi baru cik aifa...
sejak dah pandai jenguk-jenguk alat kosmetik ni..haha
sebelum ni xusah cakaplah mmg tak minat..
ni sekadar nak tambah pengetahuan..

asalnya inspired by miss asmad pasai die je yang minat beli majalah jenis cenggini mcm EH!, Cleo dan lain-lain..
ari tue cik aifa bohsan so pinjam dia nya Eh! keluaran oct12, 
bila bace2 mcm menarik lah pulak sbb dalam tu ada pelbagai tips fesyen dan kecantikan yang kita boleh guna..
takdalah nanti buta sangat tengok aksesori atau barang yang kita tak tahu brandnya ape kan..
so, start nov 12 cik aifa beli majalah ni.. 

harganya EH! just rm7, Female rm8.. bersama dengan sisipan dan kadang-kadang korang boleh dapat barang free dalam tu..
macam eh! bulan ni ada shampoo dan pencuci peribadi..
female last month ada foundation l'oreal paris..
sisipan bonia dan sephora..
so, berbaloi lah kan..

page majalah ni pun banyak, memang tebal and beratlah..
sampai 300 ms lebih..
majalah ni keluaran BluInc.Corp... semoga terus maju..

InsyaAllah nanti nak beli majalah jenis lain pulak...
tp Eh ! mesti wajib beli tetiap bulan..muahaha..
dalam perancangan nak beli majalah Pengantin, dan lain-lain..haha.. (jangan pkir pelik lak.. cik aifa lambat ag nak kahwin la..)

so, pada sape yang satu institut dengan cik aifa kalo nk pinjam dan baca, moh la kebilik bukak semester nieyh.. jangan dikeronyok sudah...!!!

p/s : xsabar nak tunggu keluaran Januari... 
(mohon kedai buku kat Pasir Puteh banyakkan jual majalah ni sbb susah gile nak jumpa..hurmm)

hadiah dr page Natural99.net

tetibe bukak fb ada mesej ckp nk alamat n nama n no hp...
ingatkan kenapa...
rupanya cik aifa dpt hadiah dr page natural99.net sebab penah bagi testimoni ari tue..
chantek sgt...
saiznya agak besar...
simpan dululah..sayang..~!!!ahha


so, list yang masih ada :
3. majalah EH!
4. kamus bahasa Kelantan 6
5. blog baru
6. Merancang harap lancar
8. asyura
9. tinggal 3 dirumah 
 
 
 

My Routine

Hai sume..
Seperti yang dah dinyatakan dalam entri sebelum ni, cik aifa janji nak bagitau rutin penjagaan diri dan mekup cik aifa kan..
Tak lah menarik pun tp disebabkan dah direquest oleh cik sarah, so I think it’s a good idea sambil-sambil nak menghilangkan bosan di kala cuti niyh..
So, im here to tell you about it.

Ok, biasanya ada 4 rutin yang cik aifa buat.
1. rutin mingguan
2. rutin harian
3. rutin makeup ke kelas
4. rutin untuk keluar majlis atau bersantai

rutin mingguan

Okeh, untuk rutin mingguan…
Simple je..
Setiap minggu cik aifa akan pakai 2 jenis mask sekali seminggu.
Mula-mula cik aifa akan pakai charcoal mask.
charcoal mask
Untuk keluarkan bintik-bintik hitam whateva lah.. tak tgk sangat contentnya..haha
Then sudah tu, dalam beberapa jam atau sehari cik aifa akan pakai pulak clay mask dari garnier..

Yang ni untuk bagi muka kurang berminyak..
Setakat ni pemakaian berterusan selama 5 bulan dan Alhamdulillah setakat ni, mampu mengurangkan sikit masalah kulit muka yang bermasalah ni…

rutin harian

bangun je pagi..
cik aifa akan mandi..
mesti guna mandian susu kambing..
tak kisahlah brand apa tapi cik aifa suka guna jenama summer naturale dan mareah.
Bezanya yang summer natural tu lagi pekat teksturnya dan tahan lagi lama kesegarannya…
Pasai mandian, cik aifa boleh pakai type ni ja..
Sbb alahan bau wangi tak kiralah lavender ke roses ke orange ke Dettol ke semua xleyh pakai…
Kalo syampoo pulak cik aifa suka guna sunsilk..
Ubat gigi fresh n white and colgate.
Pastu cuci muka guna sabun gluthatione collagen..

Sabun ni berkesan gakla..hehe.. Tapi ingat jangan pakai lebih dr 3 kali sehari..
Lepas mandi, ambik setitis toner nona sutera dap dap kat muka… bau segar lavender..

Pastu roll eye whitening garnier dekat bawah mata.. (maklumlah eyebag sy berbag-bag..haha)

Lepas tu kalo rajin cik aifa akan pakai krim siang natural 99 (krim kuning) and malam pulak krim malam (krim putih)..
Kalo malas jawabnya tak pakaila..hehe

rutin makeup ke kelas

untuk gi kelas atau tempat yang cik aifa malas nak mekup2, biasanya pas toner and roll eye, cik aifa akan pakai terus cover face naturactor code 140 atau l’oreal paris lucent magique BB Cream..
cover face 140

ni tak beli tau.. tp dpt free mase beli majalah Female..

biasanya cik aifa pakai naturactor cover face tu.. tp kadang-kadang kalo nak cepat sangat pakai je yang bb cream tu.. lagipun cik aifa lagi suka yang ni sbb cream ni mmg magique… sbb warna putih.. tp dia sebenarnya mode natural.. org kulit gelap pun boleh pakai.. dia akan react berdasarkan kulit pemakai tu… yang penting tak berminyak…huhu
lepas sudah foundation, pakai bedak tabor naturactor kod s41
see... dah guna 5 bulan.. nampak banyak tu jugak...haha

orang cakap membazir tp sebenarnya lebih jimat dari bedak compact..
pakai sket2 je dah cukup dah tak macam bedak compact tarah habis belum tentu puas hati..muahaha.. tp bezanya nk kemana-mana pompuan ni mesti kena bedak so compact powder lebih sesuai..
pastu calit sikit lip ice yang berangin tu lapis pulak dengan Vaseline.. bg berkilat sikit.. haha..
ni xtaula bila nak habes...

k.. dah siap...
kalo rajin.. tambah blusher maybelline sket.. tak nak bagi nampak muka pucat..
sbb muka cik aifa cenderung nampak pucat waktu pagi...
dah siap.. boleh g kelas or mana-mana nak cepat kan..muahaha..

rutin untuk keluar majlis atau bersantai

ni lebih kurang rutin nak g kelas jugak..
cuma lebih bertambah barangannya mengikut aturan...
bermula dengan make-up base naturactor (green) untuk kulit berminyak dan berparut...
salah satu fungsinya nak bagi makeup tahan lama..
pastu kalau nak cepat pakai magique bb cream and terus bedak tabur mcm kat atas..
tapi kalo rajin, cik aifa akan pakai cover face naturactor 161, then 171 then barulah 140..
cover face 161 - for eyebag n concealer kulit sederhana sehingga gelap

cover face 171 - concealer untuk kulit cerah

ataupun naturactor 161 terus ke 140.. 171 skip..
kalo event dinner atau majlis yang grand2 yang nak kelainan tu baru pakai 171...
dah pakai sekali mase majlis sambutan aidil fitri kat maktab arituh.. habis orang terkejut...muahaha...
pastu lepas bedak... cik aifa akan pakai eye shadow..
my favourite adalah warna putih..
sapu kat kelopak mata bawah kening... untuk bagi kesan enlarge eye..  pastu sedikit kat  tengah atas bibir bagi serlahkan bibir.. then 1 sapuan atas ke bawah di atas batang hidung bagi highlightkan hidung.. kalo majlis besar, amik pulak yang warna coklat muda atau gelap untuk shading hidung sapukan pada kiri dan kanan batang hidung tu bagi nampakkan effect mancung... 
kalo biasa2 pakai putih jelakan.. xpayah nak shading-shading... 
pastu sapu sikit yang putih td pada bawah mata bahagian hujung atas sikit dr tulang pipi.. 
ni untuk gaya simple and natural gitue..
tapi kalo nak yang berwarna-warni sket, biasanya cik aifa guna 1 color atau 2 color je kat mata.. ikut wana baju atau tudung..
and cik aifa jarang guna wana hitam sbb tak sesuai.. mata jadi nampak macam hantu je sbb eyebag kuat sgt..so, thats why cik aifa banyak guna warna cerah...
and lepas tu klip mata dengan pelentik alis, pakai maskara.. then blusher... bibir pulak gores dengan pensel gincu kat bahagian dalam bibir bagi nampak naik sikit.. kalo berani, kalerlah keseluruhan bibir.. and letak lip gloss.. tp cik aifa guna vaseline je...huhu.. pasaipa sebab kalo pakai lip gloss, nanti bibir cik aifa mengelupas.. 
cik aifa biasa skip eyeliner sbb 1 xpandai sgt pakai... yang kedua tak sesuai, kalo pakai nampak garang..haha...
kadang-kadang je pakai... and last skali kalo rajin cik aifa akan lukis kening bagi bentuk and terang sket..haha...


so, ni semua rutin yang cik aifa buat setiap hari.. time malas, semua tak buat...haha...
and kat bawah ni cik aifa sertakan sedikit tips mekup yang cik aifa tahu... 
so, pada yang nk try buat tu, semoga berjaya...




TIPS PAKAI EYELINER

ni tips sket dr cik aifa.. 
kalo nak pakai eyeliner, yang wana gelap macam hitam, bagus digunakan untuk liner atas... 
untuk nampak natural guna wane brown gelap atau brown cerah.. 
then pada bahagian 
bawah mata pulak, line kan dengan eyeliner kaler putih atau warna cerah yang lain bagi nampak effect mata yang lebih besar, natural dan tak garang.. 
xdakla nampak macam hantu...huhu.
and pada sape yang eyebag dia teruk, seeloknya jangan gariskan dengan eyeliner gelap dekat line bawah mata.. tp if sesuai dengan wajah boleh je go on..
 ikut suka hati kamu.. ni just tips je tau..huhu..

TIPS BUAT KENING BARU

ni pun tips jugak pada sape yang Islam dah tahu kan tak boleh cukup kening.?? 
so, untuk dapatkan kening halus ke tebal ke, caranya mudah je.. 
bg sape2 yang ada liquid  atau krim foundation tu, 
sapukan tebal sket atas kening pastu amik browliner lukis atas tu.. insyaAllah.. dapatlah kening baru...

TIPS HILANGKAN CELA YANG DALAM

and pada sape yang dah pakai foundation tebal-tebal pun tapi tak hilang-hilang jugak cela tu, 
korang letak setitik liquid foundation yang senada dengan warna kulit muka, 
then kikis sket serbuk compact powder anda then campurkan dengan foundation setitis td.. 
gaulkan dan dap-dap atas tempat cela tu.. insyaAllah cela tu akan hilang... terus tak nampak..  
cubalah.. cik aifa buat dah menjadi.. ni dapat tips dr STAR KING variety show korea..huhu..
ok dah.. panjang sangat pulak.. yelah bila dah start membebel mcm nielah... ahha..



p/s :dengar budak membebel...haha...



so, list yang masih ada :
1. hadiah dr page natural99.net
3. majalah EH!
4. kamus bahasa Kelantan 6
5. blog baru
6. Merancang harap lancar
8. asyura
9. tinggal 3 dirumah

Tuesday, December 18, 2012

Result semester 4

hai sume..
bangun belom??
kalo membuta lagi tak tahulah kan..haha
tambah2 ari ni mendung hujan rintik2 gitue pg tadi..
sejukkk.. masyukkk je kalo tido..haha
tempat korang pulak mcm mana??

semalam cik aifa dah tahu result exam...
bedebuk jatuh tercampak ke bawah..haha
Alhamdulillah..
masih lagi lulus..
walaupun memang dari awal lagi cik aifa jangka dapat rendah..
silap hari bulan fail..ish3..
pasaipa??
ce habaq kat mai?
pasai tak study lah..
yelah.. giler apa entah..haha

well..
sem 1 sampai 3 conctant je 3.90 ke atas..
semester 4 plak bedebuk jatuh..
xpenah2 dapat 3.90 kebawah tapi xpelah..
seb baik purata mata gred masih kekal.. 
turun 0.02 je.. 
bunyi cam sket je kan..
tapi cuba kalo bedebuk2 lagi jatuh..
aduhaii.... 

semester 5 ni pulak lagilah cik aifa risau..
pasaipa?
pasai start praktikum..
cik aifa tak suka g sekolah, xsuka ngajar budak2 n paling penting..
lemah bab pedagogi...
nilah masalahnya bila masuk maktab dgn perasaab benci dan tak suka...
(k, so jangan nk gedik nak nasihat aku pasai ni pasai aku tak suka.. but i know i must go on and try to be better and harder..)

1 lagi, tak lupa juga kepada pencapai 4.00 tegar kelas cik aifa, iaitu cik ezzah and cik nieda..
TAHNIAH~!!!
dan kepada mr.atoz and miss sarah yang turut mendapat 4.00 bagi semester ni,
TAHNIAH~!!!...

p/s: nk p mandi, layan c apek' dan my sayang's



so, list yang masih ada :
1. hadiah dr page natural99.net
2. rutin mekup (requested by cik sarah)
3. majalah EH!
4. kamus bahasa Kelantan 6
5. blog baru
6. Merancang harap lancar
8. asyura
9. tinggal 3 dirumah

Monday, December 17, 2012

nak tutup buku!!

hai korang..
hmm.. lame sungguh cik aifa tak update blog ni kan...
last entry 10 november 2012..
sebulan lebh tu...haha
nk wat cane..
broadband tak bayar..

so, banyak cik aifa dah list kan topik nak dibuat entry
hope2 semuanya cik aifa update la kan..
yelah.. cik aifa ni bukannya yang jenis suka ikut list bab buat entri blog nie...
skali nak cakap pasal buaya g taip pasal ghimauu...hahahah

so, topik2 nya adalah :

1. hadiah dr page natural99.net
2. rutin mekup (requested by cik sarah)
3. majalah EH!
4. kamus bahasa Kelantan 6
5. blog baru
6. Merancang harap lancar
7. result semester 4
8. asyura
9. tinggal 3 dirumah

and banyak lagi..
kot tak terbuat pulak nnt..huhu

Search This Blog