Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Friday, October 05, 2012

XCIDENT~!!

hai korang.
wat pe pagi nie..
hope enjoy pagi yang indah nie...

semalam mase cik aifa drive nak g airport kat Pengkalan Chepa..
tetibe excident pulak..
tapi nasib baik xda apa yang berlaku...
dilanggar oleh lori minyak Shell kalo xsilap..
lupa pulak nak amik no plat dia nk report.. (dileter oleh abah sbb xamik)
nasib baik waktu tu keta dgn lori  tu tak laju..
hanya pada kelajuan xsmpai 20 km/h pun..
naseb baik sempat mengelak..
kalo x, sama ada kereta terbalik ke kiri or terus langgar divider jalan sebelah kanan..
and nasib baik jugak cik aifa tak gelabah waktu tu...
umie cik aifa nie punyalah gelabah sampa menggeletar dah..
calm down ok...
kalo xmengelak memang kenalah semalam..
yelah.. tetibe bunyi 'dumm' and tetibe keta macam ditolak ke depan kanan..
tengok cermin sisi tengok besarnya kauu...
tapi agak nak marah jugaklah kat pemandu lori tu..
xnak bagi orang masuk jalan dia..
boleh pulak dia jauh kat belakang tu tetibe pi langgar sisi kanan belakang keta nie...
tak lah teruk kalo nak banding keta kemek sket dkt tayar kanan belakang
kalo nak bandingkan dengan ada yang meninggal atau cedera parah kat hospital masuk ICU
sbb berlanggar dengan lori kan...
Alhamdulillah..
masih dipanjangkan umur...

p/s: xserik.. sbb petang ni nak g kot bharu lagi dgn abah..hehe..

No comments:

Search This Blog