Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Tuesday, October 02, 2012

Words Of Life~!!

hai korang.. buat apa malam nie..
ni saje je nk hilangkan bosan..haha..
baru je balik dr kua makan dgn girlsclassmate...
so cik aifa nak post beberapa pic yang cik aifa jumpa dan mungkin ada yang boleh beri iktibar pada kita semua dan buat kita berfikir dan jugak muhasabah diri..
and ada sesetangahnya berkisas tentang cik aifa sendiri..

bagi cik aifa kata2 kat gambar ni agak betul..
tapi xtaula korang same dgn cik aifa ke tak kan...
tapi pada cik aifa sendirila..
bila kita nak lupakan sesuatu atau seseorang..
ingatan tu makin kerap datang..
tapi bila kita nak ingat pulak..
tak ingat-ingat la pulak tu haaa...

haaa.. ni bahaya ni.. 
dont let thing go on to0 far without attention..





yang nie berlaku sendiri pada cik aifa...
maksudnya cik aifa pernah buat jahatla..
cik aifa tahu yang cik aifa ni jenis yang susah berubah..
tapi dalam 1 hal ini..
im trying from day to day..
pada awalnya memang sangat susah untuk berubah..
namun skang..
Alhamdulillah..
it got better...
and cik aifa sentiasa harap yang family and kawan cik aifa sentiasa support cik aifa dr belakang..
with whO I have now beside me..
I know I can be strong.. Aminnn....
but still I know that I must do better....

haa.. yang ni tak tahu la kan..
sebab cik aifa xpernah macam nie...
and even perasaan 'cemburu' tu jarang nak terbit..
jenis xde perasaan macam tu haa....

hmm.. drp ayat Ustaz ni.. 
cik aifa tahu cik aifa jenis yang akhlak xberape nak baik lagi..
sebab??
sebab cik aifa ni jenis baran...
mudah marah tp skang dah berjaya kurangkan..
tapi still if meletop..
memang tajam kata-kata yang kua...
dan kadang-kadang suara exceed limit..
yang tak tahan lagi tu..
kadang-kadang sampai g tersumpah seranah dalam kemarahan..
bila dah sejuk baru pikir balik..
dah terlambat...
Nauzubillah.. mintak dijauhkan...

hmm.. ni betul..
kadang-kadang sampai skang cik aifa masih ingat pada seseorang nie..
tp life must go on..
cik aifa harap dia gembira dengan kehidupanNya kini..
hanya Allah yang tahu apa berlaku...
dan cik aifa sendiri pun kadang tak mengerti kenapa jadi macam tu..
tapi akhirnya Allah tunjukkan jalan jugak walaupun mungkin dah terlambat..
tapi skang..
cik aifa berubah selepas apa yang berlaku..

serius.. rindu nak baca sendiri ayat-ayat Al-Quran..
mase kecik-kecik and zaman sekolah
hari-hari baca Quran..
berhelai-helai sekali baca..
siap taranum lagi..
walaupun tak sesedap orang lain..
tapi habis je sekolah cik aifa leka sebentar..
bertahun jugak jadi macam tu..
dan sekarang..
kalau boleh hari-hari nak baca...
tetiap sudah waktu solat..
and azam di hati ni..
nak baiki balik taranum dan cara bacaan yang mundur akibat kelekaan sendiri ni jugak..
Aminn.. step by step..

beberapa hari lepas... 
cik aifa kehilangan duo-suatu..
iaitu 2 kucing kesayangan cik aifa..
c puteh dgn c lanun..
rindunya dekat dorang...
pasni kalo balik mesti dah xmeriah dah kat umah..
dah xda c puteh yang berbelit nak bermanja...
dah xda c lanun yang selalu lari xnak diriba sbb main aje kejenya..
aNd sampai skang cik aifa xleyh tengok kucing..
mesti rasa sebak and kadang menitis air mata..
kalau sape2 kawan cik aifa mungkin dah tahu kot..
yang hati cik aifa ni kurang tersentuh dengan sikap manusia atau kata pendeknya 'manusia'..
tapi dengan binatang / haiwan / makhluk terutamanya kucing..
memang cik aifa lemah..
mungkin sebab cik aifa membesar dengan kucing kot..
baru weekend minggu lepas  balik,
dua-dua masih baik..
tapi bila balik weekend nie, 
dua-dua terbaring.. sakit.. tak aktif.. makan pun xnak.. 
dah weekend akan dtg nie..
bila balik dah xda dah diorang..
yang tinggal hanya kenangan segar dgn dorg..
and ada beberapa video dan gambar mereka membesar..
kalau yang dulu, cik aifa xsedih sangat sbb kucing yang datang ke rumah tu dah besar..
tapi yang ni memang cik aifa nangis sampai bengkak-bengkak mata..
sampai photoshoot semalam pun muka tegang je..
seb baik xda orang perasan...
bukan saje nak nangis tapi air mata mengalir xdapat dikawal...
sebabnya.. cik aifa jaga dorg dari saat dia lahir sampai dia besar..
balik tetiap minggu pun sebab rindu nak jumpa dorg..
dan cik aifa tak tahu sampai bila cik aifa akan bersedih..
even ada yang bangkitkan soal kucing pun 
mata cik aifa dah bergenang...
sedih sangat-sangat...
tapi cik aifa tahu yang cik aifa kena let go benda yang berlaku ni..
im trying..

kalau betulla macam kata-kata kat gambar kat atas tu..
cik aifa tak tahu if cik aifa dapat terima lagi yang lain..
sbb dengan mereka... adalah yang terindah...
biarlah xspecial di mata orang lain..
tapi di hati cik aifa...
mereka adalah mahkota..
dan yang tinggal hanyalah kenangan..
tenanglah di sana..(T.T)



hmm.. ayat nie sangat betul..
sokong johnny depp..hehe
pernah x jadi dekat korang??
well, dkt cik aifa penah kot..


p/s: sok nak g pantai... nak tenangkan fikiran dr semua masalah...

No comments:

Search This Blog