Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Monday, September 17, 2012

tak tahu nk letak mana..

sebenarnya nk tido dah.. 
tp gedik nk update gak blog yg dah berhari2 tak update..
entry ub pengakap tunggu dulu ya..
belum kumpul gambo..keh3...
assignemnt pun lom siap ni..

kalo korang nak tahu..
cik aifa ni peminat tegar brooch..
especially yang panjangnya dalam 2 3 inci..huhu
jumpa je yg cntik mesti nk beli
and memang beli pown...
ada banyak ni je..
sebenarnya banyak ag
tapi cik aifa bg kat kawan, umie, adik2 pun banyak gak..hehe..
tupun bagi sbb bukan tak sayang
tapi 1 sbb dorg nak
and tak sampai hati pulak kan tak nak bagi
especially adik2...
nak ape je semua cik aifa beli..
setakat termampu la..
supaya dorg gembira.. Aminn..
cik aifa bagi pun dgn amaran..

"jaga elok2.. kalo xnak jangan buang, pulangkan balik or simpan baik2.."

macam tulah berbunyi ayatnya...haha
nak kasi pinjam kat pun kadang2 rasa berat gak hati..
sbb sayang sangat2..
yelah takut hilang..
takpun takut rosak...
maklum pulak brooch ni ada mcm2 design..
kalo design die tu dah xupdate..
xcukupla pulak koleksi cik aifa..haha..
tapi bukanlah maknanya cik aifa ni kedekut..
bg je pinjam kalo kawan ke adik nk pinjam..
cuma ayat dia macam biasala...

"jaga elok2.. jangan rosakkan.. jangan bagi hilang"

so kat bawah enjoy sket gambo brooches cik aifa..

1 tu daun hadiah dr adik cik aifa cik ainun..
2 tu beli kat pasar malam p.p tahun lepas..
3,4,6 tu beli kat munduk mase pose tahun lepas g dgn cik efa n cik shima..
5,8 tu beli kat pasar minggu guntung dkt dgn umah..
9 tu beli kat ne xingat dah tp dah lebih 3 tahun kot.. masih safe and sound ok..
bawah wane biru tu brooch besaq hadiah dr auntie cik aifa.. i like sbb besar 1, glam 1..haha.. nk pakai pun takut sbb takut rosak.. ngeh3...
hujung skali tu antara brooch paling mahal cik aifa beli.. bentuk daun besar sgt..

kotak atas tu 1-6 dari kiri beli semalam...
kotak atas 7 tu umie hadiahkan beli dr jiran 3 4 selang umah... like sgt2..
kotak bawah 1-3 dari kiri beli tadi kat pasar malam kg raja..
kotak bawah 4-6 tu brooch raya..
kotak bawah 7 tu brooch beli minggu akhir pose kat uptown jerteh dgn cik syimah pas buke pose umah mama zaini..

ni rak baru beli malam tadi dkt econjaya pasir puteh..
yelah sbb xda tempat nk letak brg2 skincare kecik2 ni..ngeh2..
seb baik jumpa... terus den beli..
melopes rm10.90..haha

rak second : blusher, eye liner, brow liner, lip liner, lip ice, minyak wangi, mascara, sikat, ubat titik lens, ketam rambut and sepit bulu mata

rak ketiga : tisu muka, sponge, cotton bud, naturactor (loose powder, cf 140, 161 dan 171, make up base), natural 99 (krim siang asas kunyit, krim malam asas temulawak)..
bukan pakai semua pown..
kadang2 ja time ada majlis k...

rak first : deodoran garnier, make up remover maybelline, losyen jonhson baby ada 2, bedak talkum enchanteur, toner nona sutera, minyak TYT (syg minyak ni berkesan halau pacat..haha)..

ni satu kotak besar kotak kertas A4 buat simpan semua selendang and tudung bawal..
buat makluman korang cik aifa tak pakai k tudung sauk...huhu.. tak minat...
just slendang and tudung bawal..
tudung bawal tu pulak mesti ada berlian tepi kalo bolehla sbb cik aifa body besar..
ada benda tu nanti sbg pemberat tak nak bagi tudung terselak..haha..
entah bila pakai semua tp yang nyata ada berhelai2 dan harga pun leyh tahan...
hilang ni nangis tak berlagulah aku...huhuhuuuuuu

amacam korang??
setelah sedikit sebanyak cik aifa terangkan..huhu..
macam buat sesi penerangan plak..
kalo korang nak tahu..
kat gambar tu semua..
adalah barang2 yang cik aifa sayang sangat2...
orang nk pinjam boleh tp xleyh sewenang2nya merosakkan atau menghilangkan...
payah kot nk cri yang sama macam itu..ngeh2...
kita kalo nk berhabes..
jangan sekali gus..
ansur2.. berjimat2..
barulah lama2 menjadi bukit..
and tolonglah please SILA CEREWET dalam hal penjagaan barang-barang anda..
sbb??
barulah tahan lama, dan berbaloi..
cerewet jaga benda personal care macam ini xpe..
jangan cerewet sangat perangai tu..
sbb zaman skang ni ramai yg cerewet keje sendiri..
tp bila dia buat keje orang dia boleh pulak wak lara wak dokkk je kalo bahase kelate..
haaa.. kea tubik doh tuu...

k k.. dah banyak melencong dah nie..
jom weyh g pantai esok..
rehatkan fikiran..haha.. (walaupun esemen byk xbuat ag)

p/s: nk tido dah.. b4 tu pakai mask..hehe.. dah seminggu setengah xpakai sbb ub nye pasal la nieyh... GOOD NITE...=))

1 comment:

Anonymous said...

m very happy to see your article. Thanks so much and i am taking a look forward to contact you. Will you kindly drop me a mail?

Search This Blog