Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Friday, September 28, 2012

my baby

hurmmm.. hai korang..
sihat x...
sementara tunggu daddy cik aifa buat assignment kat skolah..
nak update blog nie la kejap...
mata pun dah kering dah nie...huk3..

sebenarnya cik aifa sedih sangat..
dari semalam lagi nak balik umah tapi xboleh sebab ada program...
cakap dgn abah nk balik hari ini..
tp kena straight away g k.t dulu melawat adik cik aifa kat mrsm k.t...
sbb esok semua bz xdpt nak g majlis pohon restu dia esok..
Good Luck utk PMR yang akan datang..
so tangguh punya tangguh..
pukul 6 baru sampai umah...

cepat-cepat naik atas rumah..
tgk apek menangis mintak makanan..
syukur Alhamdulillah dia makin baik..
walaupun kurus kering bari baik dr sakit..
sekurang-kurangnya ada lega sikit d hati nie...
dah mula berebut lauk dgn orang lain makan..haha...

tapi bila tgk putih..
rasa sayu...
tido aje manjang..
tp umi cakap dia makan jugak tp sikit je..
dah seminggu dia sakit..
putih ni adik c apek..
beza 6 bulan..

yang paling sedih skali bila tengok lanun..
dah xada lanun yang periang suka lari lari sana sini...
dia tak tido
tapi dok termenung je...
serius menitis terus air mata bila tgk dia..
very messy..
xmacam yang cik aifa tinggal minggu lepas...
senyap je.. 
bila amik je..
tak bermaya langsung..
even nak angkat kepala pun xlarat..
badan dia pun berbau..
biasalah..
even manusia pun sakit bau busuk gak kan...
samela jugak kucing pown kan...
cik aifa terus suap ubat kat dia..
then amik tisu dgn air..
cuci dia punya telinga, hidung n mulut dia yang comot..
pastu cuci dia punya tempat kua berak sebb ada tahi kering...
dia cirit birit.. tp dah ok dah..
lepas tu baru bersih sikit..

b4 kua tdi cik aifa sempat lenyek nasi nk suap untuk putih dgn lanun..
tapi tak sempat pulak..
takpelah.. nanti balik nanti suap kat dia..

Ya Allah.. sembuhkanlah mereka...

p/s : ku tak sanggup kehilangan mereka..

No comments:

Search This Blog