Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Wednesday, August 01, 2012

kosmetik saya

hai sume..
ni cik aifa nak share tentang barang-barang penjagaan muka dan kosmetik cik aifa guna..
kat bawah nie cik aifa cite serba sedikit k..


haa.. ini set nona sutera..
produk from japan..
memang bagus la produk from japan ni..
tengok gambar atas 1 set kan..
hurmmm.. tp cik aifa guna 1 je.. 
iaitu toner nona sutera..
sangat best pakai dia..
kalau dulu liang roma kat kulit muka cik aifa besar skang dah mengecil dah..
botol dia pun cantik..
nampak eksklusif gitu..
harga dia 21.90 hehe..
ada rasa jugak nak try dia nya pembersih wajah n night n day cream tapi xpelah dulu kan..
sbb nya cik aifa ada guna produk lain untuk itu..hehe..
agipun habis untuk barang-barang ni sume ada mau dekat rm200 dah campur dgn naturactor..
yelah.. dah naturactor je cik aifa habis dalam rm122..
gara-gara beli cover face dengan loose powder..
dah lama xappreciate diri..
so sem ini, elaun dapat bei benda ini..hehe..
kat bawah tu ada description sket pasal set nona sutera ni..
kalau korang berminat leyh lah baca n beli nanti kan..hehe













haa... atas ni naturactor cover face..
nanti bacala kandungan dia apa ye..
cik aifa pakai no 140.. 
mase cik aifa beli ni, promosi, dpt rm40.00 cmpur postage kira rm46.00 lah...hehe..
tapi xpe.. sbb ramai cakap ada pakai hampir setahun pun belom habis..heee
kulit cik aifa jenis berminyak tapi bila pakai ni mmg best sangat sbb muka dah kurang berminyak..
pastu tak rasa mcam pakai pun even pakai cover face ni..


kandungan cover face:
minyak jojoba (jojoba oil)
beras (rice)

1) Minyak Jojoba memang terkenal dengan fungsinya untuk melembap. So, dengan adanya ingredient ni, Cover Face mampu membantu untuk menghidratkan kulit, menjadikan kulit lebih lembut, dan cantik berseri.

2) Cover Face ni jugak adalah rice based powder, so ia menyerap minyak berlebihan yang dihasilkan oleh kulit, menyeimbangkan kelembapan kulit agar tidak berminyak, menghasilkan kulit yang bebas dari keradangan dan jerawat.

3) Kombinasi dua ramuan di atas mampu menghasilkan kulit yang lebih sihat, lembut dan berseri.

4) Cover Face juga terkenal sebagai ''moist powder foundation'' - yang bertindak sebagai bedak asas dan pelembab. Sambil menjadi foundation (menutup cela di muka), ia juga bertindak sebagai pelembap pada kulit.

5) Bertindak sebagai pelindung dari sinar UV, menjadikan kulit tidak mudah gelap (act as sunblock too)

6) Tidak menutup pori2 di muka, ringan, tidak melekit, tidak bertompok2 apabila dipakai.

7) Bertindak sebagai 3-dalam-1 foundation; sebagai bedak asas, pelembab, dan juga sunblock.






NATURACTOR Silky Lucent Powder, 25g
#31 - untuk kulit cerah (Chinese skin)
#41 - untuk kulit melayu cerah (Fair Malay skin)
#51 - untuk kulit sawo matang/medium (Typical Malay skin)

tu jugak dikenali sebagai loose powder..
cik aifa gna no 41 sbb cover face cik aifa guna 140..hehe..
cubala.. mmgla agak mahal..
tp gunakanla dengan berjimat..
insyaAllah tahan lama punya...
kalau korang pandai cari, yang ori dah dapat harga rm40.00..


ni kalo made in china ada 10 pilihan..



bagi untuk set penjagaan muka iaitu pembersih wajah, krim malam n krim siang,
cik aifa guna produk natural 99 yang disyorkan oleh classmates cik aifa sendiri, cik syimah..hehe..
dia ada cakap kulit akan gelupas sket2 bila pakai ini..
tapi Alhamdulillah cik aifa pakai xda pun gelupas2..
semua ok..
cuma masa mula2 pakai tu naik jerawat satu dua..
maybe sbb dah lama xpakai produk kat muka kot..
lepas tu skang dah ok..
kulit muka pun rasa lembut sket..

Produk Kecantikan Natural 99 berasaskan bahan dari alam semulajadi yang terbukti memberi banyak kebaikan untuk kulit wajah dan diperkaya dengan Vitamin E yang sememangnya terkenal untuk kecantikan kulit wajah. 
Krim Putih - Krim Putih menggunakan Temu Lawak sebagai bahan asas untuk menghasilkannya Kebaikan TEMULAWAK Dalam Kecantikan “Temulawak adalah tanaman asli Indonesia yang mengandungi kurkuminoid dan minyak atsiri yang berkhasiat untuk menjaga kesihatan dari berbagai penyakit. Di Jawa Barat, rimpang temulawak lebih dikenal sebagai "Koneng Gede" dikatakan jauh lebih berkhasiat dari ginseng.” 
Krim Kuning - Krim Kuning menggunakan Kunyit sebagai bahan asas untuk menghasilkannya Kebaikan Kunyit Dalam Kecantikan “Kunyit mencegah kulit daripada cepat berkedut, mencantikkan kulit,menghaluskan kulit, melembapkan kulit dan banyak lagi kelebihan kunyit dalam menjaga kulit wajah.” Kunyit juga telah terbukti memberi kebaikan dalam menjaga kesihatan dan serta mencantikan kulit. Ia juga telah digunakan secara meluas dalam produk pemakanan kesihatan yang lain. Kini krim kuning natural 99 telah menjadikan kunyit sebagai bahan asas dalam penghasilannya. 
Sabun Pencuci Wajah Sabun pencuci Wajah pula dihasilkan dari ekstrak buah buahan terpilih yang dapat menjadi kulit wajah anda



n last skali, garnier mask..



Pale blue clay of the Garnier Pure Self-Heating Sauna Mask is to remove impurities and excess sebum in order to unclog pores and refine skin texture. Face will be deep-cleansed, looks shine-free and feels purified for up to 7 days, according to Garnier. To use, leaves for 3 minutes on cleansed face, then rinse off.

serius mase first time pakai mmg nk melompat rasa sbb panas sangat..
bila dah 3 kali pakai, dah boleh tahan sket dah dia nya suhu tu..haha
well.. mula2 pakai ni,
bila dah basuh, even dah 2 3 jam pun masih rasa effect suam dekat muka tu..huhu
roommate cik aifa pun join skali pakai ini..haha
best kot tgk muka jadi wane hijau2 macam tu..

p/s: haha.. xsangka cik aifa pakai benda segala bagai nie..

5 comments:

emaa anastasia said...

boleh saya tanya, brapa harga set krim nie.. dan kat mana saya bleh dapatkan..

Cik Aifa said...

yang toner nona sutera sy beli dr https://www.facebook.com/yatie.fidaus.. mungkin boleh cuba tanya dia tentang krim siang dan malam dan repair dr dia..

yang naturactor krim cover face tu, sy beli dari kak zunita ramli di https://www.facebook.com/naturactor.collections....

yang krim Natural 99 tu pulak..
kalau secara online boleh beli di https://www.facebook.com/Natural99 satu set rm60 kalau tak silap..
takpun boleh dapatkan jugak di kedai2 yang jual alat kosmetik di bandar..
saya beli kat kedai kirim dekat kawan...
harga kat kedai kalau pandai cari dapat harga 1 set rm45.00.. tp ingat jangan beli dekat pasar malam sbb sy penah jumpa harga rm7.50 satu takut tiruan..
perlu ingat dia hanya ada 3 komponen je iaitu krim kuning (siang-kunyit), krim putih (malam- temulawak), dan sabun transparent warna kuning...
yang sabun tu ada sy beli kotak dia warna oren, ada garis biru, gambar padi 3 kuntum, ada tulisan tulis metal fortis, transparent beauty bar with vitamin Vitamin E..
kalau beli online, sy tak tahu macam mana sabun tu punya packaging..

Anonymous said...

salam.mase mula2 pakai set metal fortis tu,boleh tak pakai foundation naturator tu sekali.coz klu g keje of coz la pakai naturator.bo;eh ke pakai krim siang n naturator sekali?

shu said...

salam.nk tny...masa awal2 guna metal fortis,boleh ke guna naturator n krim siang sekali?mean g keje pakai krim siang metal fortis then tambah naturator.tak effect pape ke?

Cik Aifa said...

masa sy mula2 pakai dulu..
sy cmpur terus..
ok je..
tp disarankan untuk pakai krim natural 99 je dulu..
selepas 2 minggu bru boleh pakai benda lain..

Search This Blog