Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Saturday, August 25, 2012

hari raya

hari raya pertama

satu keluarga


tahun ni lain sket dr raya tahun lepas-lepas sebab selalunya first day raya kat kg,
tapi tahun nie dekat rumah..
memang rasa sangat2 suasana raya tahun nie
dengan hiruk pikuk raya yang macam-macam ragam...
dengan baju raya yang siap pada pagi raya and ada agi nk tambah..
dengan selesema and batuknya yang tidak henti2..
entahlah.. mudah sangat dapat sakitnya..
puasa ari tu pun masa sahur mmg kena makan ubat sbb kalo x, mmg sakit kepala n perut satu hari..
pastu 5 6 orang pakat-pakat buat lemang..
85 batang kauu....hahha
dapatla satu rumah dalam 11 batang bermodalkan rm20...
haha.. murah la tu kalo nk banding kau beli kan..
bila lagi nak merasa pengalaman buat lemang...

rendang buatan sendiri untuk raya..hahaha
tolonglah tolong percaya ni rendang yang aku buat...haha
cuma cakap je nk rendang kuning ke merah..keh3..
ni ayam dua ekor..
aku jugak yang siang dr yang sekoq sampaila berketul-ketul kecik sesuai untuk kehendak rendang..
nasib baik kira terer gakla aku buang perut ayam..haha

malam raya main bunga api bersama kanak-kanak riang
ni malam raya, model : awatif.. hak3..
layan bebudak main bunga api and mercun..
cuma kena berhati-hatilah ye....

kuih buatan kedai n buatan sendiri untuk raya..
tahun ni jugak kuih raya beli jangan cakapla memang banyak...
dengan lemang, ketupat, dodol dan rendang..
macam-macam agilah...
tapi yang bestnya ialah habis...hahah..
cuma ketupat umie aku je tak habes...
bebudak zaman skang...
tak makan ketupat.. isk3...

hari raya kedua

raya kedua berkisar pasal kucing je..haha..
pagi-pagi lagi siap-siap then amik gambo dengan kucing..
arnab je xamik..ngeh3...

bersama 4 ekor kucing kesayangan sya..

comelnya.. lanun..

kucing umah mak long

hari raya ketiga

selamat pengantin baru...
ni kawan baik aku mase darjah 6 sampai sekolah menengah rendah..
tapi sampai skang pun baik jugak..
cuma jarang sangat jumpa..
inipun nasib baik sempat amik gambar dengan dia..
apela mak andam dia xpandai mekup..
yag cerah jadi nampak gelap sket..isk3...
haa.. cite pasal mak andam..
cik aifa nk amik kursus mak andam..
cuma tak tahu nk amik kat mana..
hajatnya awal tahun depan bila dapat elaun nkla amik..hehe...
sebenarnya hasrat ni dah lama terkubur sbb berhajat nk amik lepas SPM dulu..
tapi kena pulak PLKN...isk3...
so, skang nak meneruskan hajatla..haha...

hari raya kelima

rumah terbuka umah iqbal di tanah merah
hari ni paling best sebab boleh jalan-jalan sendiri dengan clasmate..
g umah iqbal kat tanah merah..
walaupun masa datang n balik tu jalan jam berejam..
tapi xpela.. 
berbaloi-baloi..
yeah.. bila lagi kan nak sampai nk kenal umah dia..
time dia buat umah terbuka ni baik g j terus...
asalnya nk g umah cik zahari je..
tapi alang-alang tu terus naik..
dah keta pun dapat pelepasan..
kua 9 pg sampai umah 7 malam..
haha.. berjalan je keje..

hari raya kelapan

hari ni dah menghadirkan diri ke kelas..
waa... xnak buat assignment..
nak makan je boleh??haha
korang tau tak..
raya ni sakan tu xla tapi sakanla jugak..
situ sini ada rumah terbuka n kenduri sampai xlarat nk p dah..
dr rendang, lontong, nasi himpit, nasi dagang, mee kari, coctail, nasi minyak dan lain-lain sume aku jumpa...

p/s: xmau balik mktb ag.. sbb ada byk ag umah terbuka nk p...

No comments:

Search This Blog