Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Sunday, July 29, 2012

BIG SIRI 3 FASA 4, SEMESTER 4 PISMP AMB.JAN 11

pada 26-28 julai 2012 telah diadakan program bina insan guru (BIG) bilangan fASA 4, KUmpulan SIri 3, bagi pelajar unit pengajian sains, pengajian reka bentuk & teknologi 2, dan pengajian Pendidikan Islam 1 di Felda Chalok, PErmaisuri, TERengganu..
semua guru pelatih dan pihak urusetia menginap di SK.KG.Rahmat yang terletak di Felda Chalok tu jugak..
secara kesimpulan aktiviti disini tak terlalu berat dan banyak jugak masa rehatnya...
cuma pada hari pertama, ramai pelajar yang memenuhi kedai-kedai yang dibuka sekitar masjid chalok untuk membeli air berais dan ais kosong disebabkan cuaca yang amat panas..
malah ramai jugak yang pada pagi jumaatnya tu sakit tekak kerana semalam tu masa berbuka terlalu banyak minum air akibat dehydrated..
hari jumaat tu pulak,
bermula dengan motivasi bersama pelajar tahun 4 dan 5,
program habis pukul 11.30 pagi dan semua terus berehat..
pukul 3 petang barulah bermula kembali aktiviti iaitu aktiviti khidmat sosial..
semua guru pelatih dibahagikan kepada dua kumpulan,
satu bergerak ke barat, 1 bergerak ke timur dan membersih surau yang ditemui..
setelah sudah sempurna kerja-kerja pembersihan,
pengisian borang penilaian oleh warga kampung yang ditemui berjalan
dan semua pelajar berkumpul di masjid chalok untuk solat asar..
kemudian balik untuk siap diri untuk berbuka..
malam pulak ada makan buah2 lepas terawih..
antara buah yang ada terdiri daripada durian, rambutan dan salak..
semua makan dengan selera sekali kecuali cik aifa sbb cik aifa sakit perut gastrik teruk sangat..
pada hari terakhir iaitu sabtu, majlis perasmian penutup berakhir pada pukul 11.45 namun kami bertolak baik pada pukul 2 petang kerana bas lewat tiba di tempat penginapan kami..
serius dalam bas sangat sunyi sbb semua tidoq~!!!
pada pukul 3 ptg, semua selamat sampai di IPG..

last skali, enjoy sedikit gambar dr kamera cik aifa yang sempat diambil sebelum bateri habis..
charger pulak tertinggal kat bilik hostel..
betapa bodohnya diriku...~!! hahaha

tunggu bas

menunggu utk taklimat JKKR FELDA CHALOK

pejabat JKKR

pokok kaktus berumur 14 tahun

pak atoz.. ahli grup sy yg jgk classmate sy..

nami.. ahli grup sy aka classmate sayer..

ahli grup sy mase jalan2 umah pakcik ni

malam pertama - briefing dr che mat utk ldk 1

aktiviti ldk 1

pembentangan ldk 1

solat subuh di masjid felda chalok

motivasi budak2 tahun 4 n 5

ahli group sy

final day - my class

last day - semua peserta

jumaat - end of program motivasi

Wednesday, July 18, 2012

Kay Bee

hari ahad tengahari sampai malam jalan2 ke kb..
kebetulan cik asmad n g nk g ke bank bank-in duit
cik aifa pulak nk letak tinted kat hp...
tinted privacy okeyh...haha
terbang duit rm25..
xpelah.. bukan selalu kan..

g kb mall..
kebetulan ada hi style summer fashion show..
tgk kejap sambil2 pilih barang2 perkakasan dalam milik parkson yang ada kat ruang egar tu..
murah2 lak tu..
banyak promosi hari ni..
sampai 70 % potongan pun ada kau...haha..

enjoy the pic



tgk fashion show dr atas

kami bertiga.. hok huduh skali tu la cik aifa





makan dekat haza bistro.. eklusif tempat dia n dgt sedap..
enjoying ciken cop




pastu balik maktab..
ada meeting big..
makan durian..
tgk tv..
tido..

p/s : kalut dgn urusan big yang xsudah2

Sunday, July 15, 2012

harta baru

hi sume apa khabar..
hope semua sihat sejahtera hendaknya..
Aminnn..

hari ni dah hari ahad 15hb july 2012.. 
maknanya dah 4 hari cik aifa dpt elaun bagi semester 4 pismp..

hari khamis ari tu cik aifa dgn kawan2 cik aifa cik as n cik g (mcm nama warden blok je..haha) telah ke east coast mall, kuantan..


mase otw pergi kitorang lalu highway baru ke kuantan dalam 4 jam sampai..

tujuan g sana sebenarnya saje je nk jalan2..
g tengok wayang....
hahaha.. orang gila pun xbuat mcm tu..

selanjutnya.. tgk gambar ajelah k..




pukul 2.00 pagi

fuhh..ngantuknya....

bubur ayam mcD

membantai kopi pada pukul 3 pagi

mcD indera mahkota... 3.30 pg..

...............................................................

balik je dr kuantan..
cik aifa sampai maktab dlam kul 8.30 pagi lebih kurang 5 jam ikut kemaman
ambik brg sket terus balik umah..
petang tu g shopping dgn family dkt econjaya..
beli....

then malam tu pulak kua dgn abah n adik2 g kedai buku
cik aifa pun g beli satu hp baru..
nilah hp cik aifa..

samsung corby 2

beli yang biasa je..
bukan xnak beli yang canggih mcm orang lain punya
yang ada android n pe sume tu..
tapi sebb cik aifa pikir nanti cik aifa nak beli iphone..
so, beli yang ini jela dulu..
lagipun same dgn adik cik aifa cik ainun..
so, if ada ape2 sng nk tanya die..hehe..

takat tu je... akan bersambung..

p/s : mood hepy~!!!

Monday, July 09, 2012

berubah

setelah mendapat sesi kaunseling oleh mr.atoz n mr.hazwan tadi pagi
ya.. epas pikir2 balik..
betul jugak kata-kata mereka..
though its hard to let go..
but i must let it go with flow..
dont get stuck in the middle..

so.. setelah fikir masak-masak..
cik aifa cik aifa nak berubah..
kena lebih rajin..
no pikir2 lagi dah..
even though its so hard and this is the 1st time facing such a hard time..
i just cant hold onto it..
i must go on and on....
there is no used to keep remembering what is in the past..
right??

cik aifa ingat...
nak jalani kehidupan same as orang lain..
be better than before though some things cant be repaired anymore..

nak belajar make-up..
since xpenah-penah makeup
selain dress up je kadang-kadang tupun dress up yang biase aje
tp kena cari sifu nie...
yeah cik aifa xtahu sangat hal-hal penjagaan wanita nie..
produk-produk kecantikan tu semua..haha
pastu nk enjoy life dgn semua lagu-lagu n moment-moment yang ada dengan kawan-kawan
appreciate yang ada di sisi..

memang boleh dikatakan cik aifa xde someone special skang ni..
tp ramai yang special di hati cik aifa..
especially family and kawan-kawan cik aifa...
yang always be at my side when its hard or good time..
tak lupa juga dengan sayang-sayang cik aifa kat umah..
celoteh mereka yang buat cik aifa kadang gelak kadang geram
sayang-sayang?? 
haha.. dont get it wrong..
kucing-kucing cik aifa la..

dan terakhir sekali...

good luck untuk diri sendiri..

p/s : hope kesihatan ada peningkatan ke tahap optimum..

rasa hati

betul setiap permulaan ada penghujung..
setiap yang bermula pasti akan berakhir...
dalam satu kahidupan..
ada satu permulaan iaitu kelahiran..
dan ada satu pengakhiran iaitu kematian..
antara permulaan dan pengakhiran ini..
terkangdung lagi pelbagai permulaan dan pengakhiran..

yakni..

ada satu permulaan iaitu alam persekolahan
dan pengakhirannya tamat pembelajaran..

ada satu permulaan iaitu perkenalan dengan teman..
dan pengakhirannya satu perpisahan atas kepelbagaian sebab..

ada satu permulaan iaitu pertautan dua hati..
dan pengakhirannya samada kebahagiaan ataupun perceraian hidup atau mati..

ada satu permulaan iaitu percintaan
dan berakhir dengan penyesalan

dan berbagai lagi..

dan aku??

sepanjang rentetan kehidupan yang telah kujalani
pelbagai permulaan dan pengakhiran yang telah aku lalui..
tipu kiranya aku nyatakan tiada pengakhiran yang gembira..
namun tipu juga jika aku nyatakan tiada pengakhiran yang derita..

kini..
aku sendiri..
ya..
aku sendiri..
semakin melanjut usia dengan bumi yang semakin tua..

dengan apa yang berlaku..
andai aku gembira..
aku tak mampu untuk ketawa..
kerana bila aku ketawa
seringkali aku terfikir 'adakah kegembiraan ini akan berulang kembali'
yang kemudiannya membuahkan rasa sedih..

andai aku sedih..
aku tak mampu untuk menangis..
apatah lagi untuk mengadu kepada sesiapa..
kerna aku bukan jenis yang sebegitu..
mungkin..
mungkin kerana keegoanku..
keegoanku atau ketakutan??
entah.. aku buntu..

dalam suatu perhubungan..
bohong sekiranya aku nyatakan yang aku tidak kecewa..
ya.. aku kecewa..
walaupun aku berhenti berharap..
namun pabila sirna datang..
aku dalam diam menaruh harapan..
tanpa sedar yang harapan itu telah setinggi gunung..
dan tiba-tiba..
sirna itu hilang... 
terus kelam di kabut malam..
dan aku??
kembali diam..

p/s : aku sedih.. tapi aku xmampu menangis.. xmampu untuk meluahkan..

Saturday, July 07, 2012

BIG

Assalamualaikum semua..
hope semua dalam keadaan yang baik sihat dan sejahtera la ya..
ok..
cik aifa nk cerita sket tentang big cik aifa nanti..
program ni biasala..
setiap semester akan dilaksanakan..
untuk sem ni, temanya adalah ' perkehemahan komuniti '..
dah cik aifa telah terpilih sebagai setiausaha untuk siri 3 ni..
adoila..
xpenah2 jaddi s'u..
gelabah siott...haha..

Alhamdulillah kertas kerja yang cik aifa buat dengan kerjasama cik zora dah diluluskan...
xsangka gak lulus..
ingat kena tukar tempat dah..
so lepas ni boleh proceed dengan prosedur selanjutnya..
hope xdala aral yang melintang..
Aminn...

sem ni buat jauh sket..
dekat felda chiku 7, gua musang, kelantan..

p/s: tension lorhh~!!

Search This Blog