Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Tuesday, June 26, 2012

Alhamdulillah

hai kowang..
sihat??
hope suem sihat2 la kan..

semalam cik aifa dah tahu result cik aifa...
walaupun xdpt 4 flat mcm beberapa orang classmate cik aifa..
tp cik aifa bersyukur sebab cik aifa expect agi rendah..
Alhamdulillah..
pada kengkawan yang dapat 4 flat mcm syimah, piqa, ezzah, nieda, asmad, nadia, musfirah, zaim, wani (my roommate), ain, ezan dan lain-lain yang berjaya tu..
cik aifa ucapkan tahniah..
pada yang dapat 3.80 ke atas tu pun tahniah jugak sbb berjaya berada dalam kelompok anugerah pengarah...
pada yang tak berjaya, jangan putus asa, 
hidup nie kan mcm roda, kejap turun kejap naik..
pada yang gagal..
please... teruskan bersemangat..
jangan rasa down k..
masa depan masih cerah untuk anda...

akhir sekali, jalanilah kehidupan anda dengan rasa gembira.. nikmatilah..

p/s : lambatnya ari khamis.. mau balik.. rindu kat putih n lanun..

Sunday, June 24, 2012

Tuesday, June 12, 2012

cuti mau habis

cuti dah nak habis daa...
waa.. xmahu balik asrama..
risau nie entah berapa la dapat pointer untuk sem lepas tu.. 
hmm.. dahla exam xdpt jwb very well..huk3

p/s : nanti kalo balik asrama, sape nk jaga anak kucing sy..hurmmm

Sunday, June 10, 2012

jiran oh jiran

Assalamualaikum..
setelah lama menyepi..
akhirnya berjaya jugak cik aifa online and luang masa nak update blog tersayang nie..huhu

kali ni cik aifa nk cite tentang jiran cik aifa..
nak dikatakan cerita cik aifa ni baru je duduk perumahan nie dalam 2 tahun lebih sket kot..
sebab cik aifa dok ipg dah hampir 3 tahun..

mulanya macam nie..
dalam banyak2 jiran cik aifa,
semua bez2 cuma adalah satu family ni mmg sangkut dgn family cik aifa..
bukan nya dia sangkut tang baik..
tapi lebih kepada prasangka buruk..
xfaham tol..

dulu dia baik jugakla dgn family cik aifa masa mula2 dia duduk sini..
pastu satu hari pada tahun lepas anak dia nie nak beli makanan xda duit..
pastu dia pinjam singgit dengan adik cik aifa
bila adik cik aifa mintak..
sampai sudah dia xbayar duit tu..
boleh pulak dia g cakap kat mak dia yang adik cik aifa peras ugut dia di sekolah mintak duit..
bapak dia pulak bukannya nk soal selidik elok2 tanya ke peke..
selang sebuah rumah je pun..
dia terus g mengadap cikgu disiplin kat skola..
cikgu tu pulak bodoh gak..
xreti nak soal selidik..
terus gantung jawatan 'ketua pengawas' sekolah yang adik cik aifa pegang..
dalam sejarah family cik aifa kot..
jadi ketua pengawas kena gantung..
cik aifa ingat adik cik aifa yang nombor 2 and 4 dulu jadi penolong ketua pengawas xpenah ada kes
adik yang nombor 3 jadi ketua pengawas xpernah jugak ada kes..
last2 ayah cik aifa g ngadap guru besar kat skola..
barulah ditarik balik hukum gantung tu..
apela cikgu tu..
dengar sebelah pihak je..
sampai abah cik aifa nak tukar sekolah dah adik cik aifa tu..
adik cik aifa tu pulak satu hal..
buat apela g mintak lagi duit tu ari tu..
singgit je pun..
tapi betul gak kan..
 hutang satu sen pun seksa nak mati..
lagi pulak yang singgit nie...

sebenarnya budak tu memang bermasalah..
kerja sekolah xsiap..
buku teks xbawak g sekolah..
tinggal kat nenek baca agaknya..
pastu cikgu tanya dalam kelas xpernah nak jawab..
membaca pun xreti..
ni bukan cikaifa cakap aje tau..
tp budak2 kelas dia yang bagitau..
kira saksi sahih la nieyh.. haha..
cik aifa pelik gak mcm mana budak ni boleh jadi mcm nie..
padahal dia dok umah aja..
nak wat cmana..
mak dia ni macam mereng sket..
suka kurung anak..
ada ke patut xbagi anak keluar rumah kalo ada orang (family cik aifa la tu) kat luar.. 

pastu mak dia ni pulak g cerita kat jiran sebelah rumah dia cakap yang keluarga cik aifa nak meniru dia..
hello.. tolong sikit..
ayah aku kerja kau ke yang bayar gaji..
melampau betol..
rumah aku tv 32 inci dengan astro beyond pvr hd dengan semua saluran lagi..
tiru lagi ke macam tu?? kau ada??
xdekan?? xda dok diam2..
padahal kau tu baru je pasang astro lepas tgk rumah aku pasang balik astro..
rumah aku bil melambak elektrik ada kotorang bising ke??
sama ke family aku dengan kau?
kau anak 4 aku adik beradik dah 8..
ganda dua lagi tu..
moto rumah aku ada 2, basikal ada 7, keta ada 2..
kau ada??
xdakan??
padahal kau tu beli basikal kat anak kau lepas tengok ayah aku beli basikal untuk adik aku..
heeee tolongla..
dahla siap menghasut anak kau p cakap xpayah kawan dengan adik beradik aku..
kurang hajar betul..
aku tengok anak kau tu macam anjing tengok tulang meleleh air liur tengok bebudak main kat rumah aku..
yelah.. nak main jugak tapi mak dia gila..
suka kurung anak..
patotla semua anak dia dah jadi mcm drum..
tambah lak pasang econ petang td...
satu2 dah mcm ayam daging,
nanti mati semua sebab kolestrol buat pembuluh darah tersumbat..
bayanglah.. ayam sekor sehari..
makan ke ape..
rumah aku 10 orang makan sekor ayam boleh lagi tahan 2 3 hari..
yang xleyh tahan serupa je mak bapak dengan anak..
nampak je family aku kat lua belakang or depan rumah..
cepat2 lari naik atas rumah..
yang anak sulung kau tu dok jeling aje bila nampak aku pehal..
at least aku dah umo 21 tahun main lompat getah dengan budak2 orang boleh kata nampak macam budak
tapi xdela kurang ajar mcm tu..
yang si bapak pulak, harap pergi aje surau tetiap malam,
tapi bila jumpa kat kedai, orang tegur, sepatah pun xjawab..
dahla ada orang bagitau yang dia tu solat orang bagi salam terus nak berborak.. doa pun xsempat..ish ish ish.. 
mcm ni ke hidup orang beramal..
kalau setakat nak mengejar amal kebaikan dengan pergi surau solat tak tinggal
tapi hidup bermasyarakat gagal
buat muka dan bermusuhan serta berprasangka buruk dengan orang
semua amalan baik tu xgunala..

emm dahla.. ikutkan geram...
orang dekat perumahan tu mmg geram pun kat engkau tu..
tunggu masa je nak bagi syarahan atas muka...

k dahla.. nak balik umah
ni online  kat sekolah ayah je..
teman dia g kelas malam sambil nk update anti-virus laptop...huhu adios

p/s : semua tu hanya luahan.. please.. dont take serius.. haa.. satu ag.. mak aku cakap.. jangan perasan.. xdanya nk niru kau.. huh

Search This Blog