Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Thursday, May 24, 2012

final day of 3rd semester

really.. its so short..
in a blink, i am already in the final day if this semester..
feel so unjust with what happen this exam but i know i must let it go
and hope for well result..
today afternoon is my final paper..
hope i can do it very well..
and then after that,
straight away packing my thing and go home..
adios amigos..~!!

p/s : happy holiday for those who will be having the holiday..

Wednesday, May 16, 2012

bosan

of course everyone feel boring sometimes at least once..
nobody not..
am i right??
yes and why??

as for me..
i also questioning myself about this..
how to describe myself hmm..
its kinda complicated..
but actually its quite like this..
im kinda person who have strong feeling of passion..

so, what is passion??
passion is a strong feeling of emotion..
but..
yes it got a 'but'
passion is not love..
believe me..
passion is kinda something that happen only for a while and changeable..
for example,
last week u love to do poem
but this week u totally bore about it and listen to the c.n.blue song..
and next week??
u'll do other thing..

so, when i am passionate of thing..
i cant be stop..

and therefore people who are too passionate on something is dangerous..
it doesn't mean that he or she will harm u in the way of sticking u with a stick..
but he or she can make your heart feel terrible sometimes..
especially to opposite gender in terms of love..
this problem basically happen to woman mostly..
for man i dont know because i am a woman..lol..

ok.. its like this..
this kind of woman..
she can easily give her heart on someone..
love him like an angel..
dating all time..
talking bout him all time..
any ways.. all things just 'him'..
but when something terrible happen or a small mistake took over
she easily can let go of him either she broke up with him or the other way opposite..
and she dont regret it..
though she keep all the memory with her but..
she easily can continue living alone or with another man..
the cycle continue..
until when??
i dont know..

______________________________

so, the reason why i told u this is because im quite like that
im not a person who isnt loyal on someone..
but in everything, im am passionate on something even love also included..
and i dont know what is true love or what love is about..

p/s : bore

Sunday, May 13, 2012

the vampire diaries season 3 final episode

yaa... its finish...hoho
xsabar nak tunggu season baru iaitu season 4 bermula..
kalo korg nak tau,
vamp dia nie ada 7 season kot kalo kita tgk berdasarkan buku..
tapi xtahu la kan..
tapi yang pastinya
cite dia best
unsur unsur xxx pun xbanyak sangat kalau nak bandingkan dengan true blood
dan unsur mengarut pun xbanyak sangat kalau nk bandingkan dengan cite supernatural
ni dari perspektif cik aifala
dari perspektif korang cik aifa tak tahula kan
yela..
pendapat masing masing berbeza..hehe
xsabau nk tgk final episod nie
walaupun esok petang ada 1 paper exam dr pukul 2.30 - 5 petang..
lama tu.. 2 jam setengah..
hope dapatla jawab..
study??
belom lagi..
dok dgr kawan dgn roommate ckap sket2 je baru..
yang sendiri punya malam ni kalau rajin cik aifa study
kalo tak mmg pagi esok janganla kacau cik aifa
mau kena sembur nanti org nak berkonsentrasi..
haha.. kenyataan tu.. ingat..haha
kna pulun habis2..
sebab
kena kekalkan pointer
xsuka dapat rendah (dari kecik macam nie.. at least antara yg atas..)
xmau nt org kata business je pandai, study teruk (no no noo...)
anyway.. enjoy sikit pic dr mr. google k... papai
elena

stefan

demon

p/s : good luck pada semua yang exam esok... 

Friday, May 11, 2012

3 days 2 nights camping

hai sume... ape khabar??
hope semua sihat k...
jangan jadi macam cik aifa nie.. 
sejak ada gastrik selalu aje sakit..
antibodi pulak mmg xkuat dr zaman skolah ag walaupun cik aifa suka buat aktiviti lasak...haha
semenjak dua menjak nie pulak mmg selalu ulang alik hospital amik ubat..
sbb xsempat fully recovered lagi dah melarat balik..hurmm..

k.. sambung dgn tajuk tu...
banyak lak membebel..haha
k.. cik aifa skang nie ada ni haa dkt PELADANG AGRO RESORT setiu, terengganu..

knp??
sebab cik aifa ikut ayah cik aifa ada kem gerak gempur UPSR sekolah dia...
walaupun family day adalah pada hari jumaat,
tp dr hari khamis ag cik aifa tido cini...
dengan adik cik aifa, cik ainun athirah....

semalam hari khamis xda ape2 pun yang menarik..
cuma macam relaks sket sbb xpayah join aktiviti budak2,
dok berjalan2 amik gambar je kejenya kat sini..

hari ni hari jumaat...
pagi td cik aifa dengan adik cik aifa g mandi dengan adik cik aifa kat kolam renang..
haha... walaupun kolam tu xbrape besau, tp setakat nk puas hati mandi tu bolehla...
siap berlaku satu tragedi lagi kat cik aifa ni...
dekat bucu tu la cik aifa tergelincir sebab lantai licin,
jatuh terlentang terhantuk belakang kepala kat atas lantai berjubin tu..
satu badan sakit xleyh nk cakap..
dekat 15 minit bru boleh bangun.. tupun lepas adik cik aifa angkat..

malam ni baru ada barbeku sbb pukul 12 tengah hari tadi barulah bermula check-in masuk bagi rakan-rakan setugas abah cik aifa..huhu
anyway.. hari ni tido aje sambil tolong2 sket dekat dapur..
penat wohhh..
walaupun relaks..
kepala ni pun asyik pening je manjang...
hajat petang ni nk g mandi kat pool lagi..
kedalaman dia takay dagu cik aifa je


tp tak tahula jadi ke x..

anyway.. stop kat cini dulu k..
nanti cik aifa update sambungan untuk family day k..
selebihnya, sila enjoy dengan gambar2 yang cik aifa ambik..























p/s : persediaan exam 0% ag nie.. adushh... (xtahu bila nk berubah..)

Wednesday, May 09, 2012

potong line

haha.. memang potonglah..
bukan potong sebarang potong nie..
hahahha...

sebenarnya ada pemotongan magnetic fluk nie haa dalam palotak ni
habis neuron2 aku terpaksa menyusun balik semua maklumat dan perkembangan semasa..
hahaha.. belebeyyy... (bahasa kelate ok..)

sebenarnya hajat esok mau balik umah..
tup tup tadi beberapa jam lepas
kawan cik aifa pos kat fb classmates
menyatakan esok petang kul 2.30 kena menghadirkan diri ini
ke satu majlis anugerah ketua jabatan sains ipg nie..
hahaha... apela nasib.. nak balek...
anugerah nie sebenarnya untuk pelajar yang berjaya mendapatkan pointer 1st class bagi sem 1 + sem 2 sbb sem ni cik aifa kan sem 3
kat sini cik aifa nk ucap tahniah kat semua yang dapat
hope sentiasa cemerlang duu, sekarang dan masa depan..
cuma pada diri cik aifa sendiri, 
rasa agak gementar dan risau untuk exam semester ini yang akan mula pada isnin minggu depam...
sebab??
sebab ada paper fizik..
cik aifa ni xbpe betul sket
minat fizik tp hakikatnya xreti setaram..hahah..
takat baca boleh lagi (oyak sastera cerita2 sejarah bleyla)
ni nk kena ingat formula, faham konsep dan buat pengiraan..
adoila... dalam kelas dr sekolah lagi bab ni cik aifa mmg tiru kawan..
tp bila nk exam itu yang risau..
sebab weakness ni lah..
harap2 exam minggu depan dpt buat dgn baik.. Aminnn...

__________________________

skang pukul 2.30 pagi sebenarnya..
hah? xtido lagi? 
hahah.. cika aifa tengah layan konsert big bang..

hahha.. nt tidola..
esok kelas fizik kul 9..
buat soalan pun belom nieyh...watchaa~!!!

p/s: benti dulu buat seketika... mau sambung konsert..haha

Tuesday, May 08, 2012

love and life

budak nakal kena masuk dalam plastik..haha


askar yang baru sahaja berjaya keluar dr penjara..


askar yang memulakan operasi bersih..

pentabiat berjaya..

mudak3 minum susu

budak2 ketiduran dgn penuh dengkuran


layan running man 84 dan 85..heheh...


macam-macam gaya ada nie haa..


p/s: rindu kat budak2 ni sume... geram sgt..

bukan kah aku?

Hancur hatiku hatiku ini
Meskipun tiada pun yang tahu
Aku berdoa aku kan cuba
Meskiku tak lagi percaya
Namun ku masih tetap mencuba
Hampa hati yang ada di langkah kaki
Namun tetap ku menanti
Bukankah aku yang kau mengatakan cinta
Bukan diriku yang kau janjikan semua
Luluh hatiku menantikanmu
Menantikan jawabmu ohh
Meskipun engkau bukan seperti yang dulu
Namun ku tetap disini menantikanmu
Sampai hatimu tinggalkan aku
Namun cintaku tetap hanya untukmu
Bukankah aku yang kau mengatakan cinta
Bukan diriku yang kau janjikan semua
Luluh hatiku menantikanmu
Menantikan jawabmu ohh
Meskipun engkau bukan seperti yang dulu
Namun ku tetap disini menantikanmu
Sampai hatimu tinggalkan aku
Namun cintaku tetap hanya untukmu

Wednesday, May 02, 2012

UAK

ujian akhir kursus (UAK)
hmm.. hope dapatla jawab..
sbb banyak dah bace..
tp xingat sebab kepala pening..

Tuesday, May 01, 2012

tenkiu abah..

tenkiu..??
sebab??

sebab abah bg kakak keta..
walaupun keta tu kecik je..
tp ok la kan..
no hal la xleyh bawak g maktab ag..
tp balik umah leyh round2..haha..

sem depan cik aifa nk buat lesen moto plak..
yelah memandangkan ari tu buat lesen moto je..
pastu cik aifa hajat nk beli nouvo lc..
second hand pun cukupla asalkan ada kan..
abah suh beli ego tp xmau la sbb kaki cik aifa panjang sket..
sentuh2 lutut dgn handle depan.. mau sepak je rasa...wahahha

p/s : tahniah adik2 untuk basikal baru...

Search This Blog