Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Saturday, April 07, 2012

sakit..

hai semua.. Assalamualaikum..
cmana semua??
sihat??
cik aifa mintak maaf sebab dah lama tak update cik aifa punya blog nie..
dah seminggu lebih cik aifa sakit..
jarang sangat online..
sambil bosan xleyh nk buat apa tu..
cik aifa slow2 jahit manik kat baju customer..
nipun dah lewat..
baju mak uda cik aifa... akhirnya.. dah nak siap pown crumble pepatung nie..

nak wat camne dah assignment pun berlambak..
ada dua lagi yang langsung xsentuh..
yela..
ingat senang ke nak buat assignment..
nak kena baca dulu kehendak tugasan..
pastu cari maklumat..
kaji dulu maklumat yang terkumpul tu..
pastu baru boleh start buat tugasan..
belom masuk nk fikir susunan die ag..
kertas, nak binding ke tape hitam je..
macam-macam..heee..
barang untuk assignment dibeli dgn baucer buku yg bru dpt tu.. total rm201.50...heheh..

exam pun makin dekat nie haa...
pejam celik pejam celik..
dah nk habis dah pun sem nie..
kejap je kan masa berlalu..
dah masuk april..
exam mid may..
end may early june semester holiday..
then new semester..
pastu berulanglah lagi proses sama mcm sem nie..
cuma yang bezanya hanya subjek sajor...huhu
kecut perut gak bila pikir tahun depan cik aifa dah nak start praktikum..
praktikum tu ape??
praktikum tu adalah latihan mengajar kat sekolah la bagi guru pelatih mcm cik aifa nie..
mase praktikum tu, cik aifa akan dinilai la..
ok ke tidak..
mesti banyak yang kena baiki kan..
yela..
sebab cik aifa rasa cik aifa nie tergolong dalam kategori cikgu kayu..
sebab?
sebab cik aifa pandai ajar je, boleh bagi budak faham..
tp cik aifa ni xde sense of humour dengan budak2..
sbb cik aifa tak suka budak2..
so, xreti nk buat lawak bagi budak tak bosan..heee...

sekarang ni cik aifa lakukan 3 kerja dalam satu masa..
belajar - jahit manik - kraf felt


jadi memang makin busy..
tp bagi cik aifa xmembebankan pun..
cuma cik aifa harap cik aifa dapat kekalkan PNGK cik aifa bagi setiap sem..
yelah.. nk dapatkan 1st class degree bukan susah...
ni kan baru semester 3..
ada 5 sem agi nak tempuh..
jauh lagi tu...
disamping tu, customer pun kenala di take care kan jugak..
memang serius kena pandai bagi masa..
tp Alhamdulillah sem ni sangat ok
walaupun mmg tempahan cik aifa siapkan agak lewat..
sebab selalu sakit2 and banyak tugasan..
namun tugasan assignment pun cik aifa mmg siapkan last minute cam biasa
cuma xde lagi masuk rekod xtido malam sbb buat bendalah2 tu sume..
kire ok la tu kan..heeee...

cakap pasal sakit..
khamis lepas start demam xleyh bangun2. muntah, sakit kepala dan cirit birit..
sabtu demam kebah tapi lidah pulak kena ulser teruk
sampai nk bercakap pun tak boleh...
jadinya seminggu ni cik aifa senyap je..
banyak mengangguk dan menggeleng je..
yg perlu2 je baru cik aifa bercakap..
tupun slow je..heee
ari isnin g klinik bab dah tak tahan ulser dah..
sakit sangat..
dapat mc satu hari..
hari rabu patutnya cik aifa attend english camp kat agro resort tp
cik aifa g klinik lagi bab M.A yang cek cik aifa ckp kena g ag kalo belom baik
dapat lagi m.c untuk rabu dan khamis..
kem pun xpegi..
sebab mmg xlarat..
dia kata cik aifa ada gastrik..
ari ni pun sakit ag tau..
tapi xpela.. ubat ada ag tue..
baik la tu kot nanti..
balik je umah mesti mak kata 'selalu je sakit' sambil mengeleng kepala...
memang cik aifa xkuat antibodi kot..heee....

balik je umah rabu ari tue..
cik aifa tengok ada kelibat kucing baru.. comel...heee
nama dia OREN..

kucing cik aifa C GEMOK pulak dah beranak..
anak dia ada 4 ekor..
jadi 5 la anak dia.. termasuk C APEK'...
apek' sekarang.. nakal sangat2..
apek' mase kechik... comel sangat...

skang kat umah cik aifa ada 8 ekor kucing..heee..
dah lama xde kucing reramai mcm nie..
family cik aifa mmg suka kucing...=)
tp baka kucing siam dah habis dah.. 
harap2 c oren besar nanti adala bakanya..
dulu mmg dr kecik ag cik aifa xde kucing bulu biasa
mmg semua bulu lebat..
tp bila dah bertahun2.. pupusla pulak..
sedih pulak bila teringat kat POK ITAM..
kucing kesayangan cik aifa...
bila cik aifa main2 dengan oren, mesti cik aifa teringat kat itam..
mengalir terus air mata..
rindu sangat kat dia..
tak sangka pemergian cik aifa sekolah kat k.l tu buat dia merajuk
tak balik umah..
bila cik aifa balik sebulan pastu,
cik aifa cuma sempat dengar dia mengiau je..
tak sempat ambil dia...
dia dah hilang kena kidnap..
dasar manusia keparat..
sebulan lepas tu umie cik aifa col ckp itam dah xde..
dah mati kat bawah rumah..
dia sakit.. kesian dia.. sedihnya...


p/s : penatnya....

2 comments:

eiymnajmie said...

ape lah barang assignment tue sgt smpai 200 rembat?? huhu

Cik Aifa said...

fail untuk portfolio 10 bijik,
kertas warna,
kertas a4 beberapa bungkus, haha..
pen
pemadam
file poket..
stok setahun

Search This Blog