Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Sunday, April 29, 2012

perasaan


Hmmm..
Perasaan…
Semua orang ada perasaan kan…
Sape xde perasaan tu xtahula kan..
Sbb org yang ckp dia tak ada perasaan tu pun masuk kategori ada perasaan gak..
Sbb??
Sebab dia tahu yang dia taka da perasaan atas apa yg jadi atau pd sesiapa..
Betul x?

So, agak2 kenapa cik aifa nak becakap pasal perasaan skang nie?
Sesaje je sebenarnya..
Bukak video dalam external ni terjumpa klip video satu drama tu..
Drama tu best la jugak…
Drama korea??
Sape peminat cite korea atau pun dia at least tengok la jugak cite korea mungkin tahu cite ni kot..
Tajuk dia ‘my fair lady’
Tengokla… ahhaha…

Ingat lagi mase dulu2,
Cik aifa benci gie cite korea dan fanatic sangat dengan cite English
Tp disebabkan dah terlalu banyak tengok cite English,
Benda ni dah buat cik aifa rasa bosan..haha
Yela.. bayangkan kalo amik cite dr kawan..
Hampir 75% dari yg kawan nye tu dah cik aifa tengokk…haha
So, cik aifa berubah angina dulu sket2 tengok cite korea, jepun dan lain2 plak..haha
Mula2 sekadar tengok aje..
Sekadar menghilangkan kebosanan..haha..
Korang Tahu tak rancangan reality tv korea yang tajuk ‘running man’?
Cik aifa mula2 ingatkan rancangan tu mcm apa je..
Pastu tengok boleh gelak sampai golek2..haha
Sampaikan romate cik aifa risau sbb tgk cik aifa selalu gelak sorg2 sambil tengok laptop..heee….
Mula dari rancangan ni la cik aifa mula kenal dan agak ingatla pelakon-pelakon dan penyanyi-penyanyi korea selatan..hehe..
Tapi xdela fanatic k..
At least kalo ada org becakap pasal artis korea ni xdela cik aifa zero knowledge kan?

Haha.. tetibe kua sal cite korea..
Cik aifa tergerak hat ink tulis entri ni bila tengok kucing cik aifa tengah tido..hehe
Sayang sangat kat dia…
Dulu korg ingat x cik aifa pernah post entri pasal ‘pok itam’ kucing kesayangan cik aifa..
Hmmm.. dah hampir 5 tahun dia tinggalkan cik aifa..
Sehingga skang..
Selalu sangat bila cik aifa tengok kucing yang nakal,
Mesti cik aifa ingat kat dia..
Menitis air mata..
Ada tu pernah sampai nagis isak-isak..heee..
Malu plak ckp kat sini..
Kalo korang nak tahu..
Cik aifa ni jenis kurang berperasaan sikit..
Bukan xda perasaan Cuma cik aifa kurang tunjuk…
Mcm kalo jumpa kawan lama,
Cik aifa jarang nk memulakan dulu hug dia ke ape..
Dah skdar tny khabar je..
Xretila nk mesra lebey2..
Melainkan dengan kawan yang cik aifa betul2 rindu dan sayang,…
Iaitu cik milah (kamil) dan cik shila (shiel) yang skang ni ada kat ukm bangi..
Kalo mesra banyak cakap Tanya itu ini memang boleh buat task la..haha..
Entahla.. mmg cik aifa lebih sukakan binatang dari manusia..
Ibarat kalo letak cik aifa dalam hutan ke tinggal cik aifa kat mana-mana
Cik aifa memang suka sendiri…
Cik aifa mmg suka binatang..
Mcm kucing, arnab, burung, ayam, itik, angsa, lembu, dan ikan…
Ingat lagi mase kecik2 mase duduk same dengan atuk n nenek
Salu balik skolah naik atas belakang lembu dan angsa…hahaha..
Kucing pulak mmg sampai skang tido malam buat tido..
Tapi tetap kucing skang tak sama mcm pok itam dulu..
Pok itam dulu kalo cik aifa tak cari dia pun mesti dia pandai cri cik aifa
Kalo cik aifa tido awal pun
Mesti kalo cik aifa tersedar tengah malam atau bangun pagi
Dia mesti ada kat sisi cik aifa.,.,
Bila cik aifa makan.,.
Dia xpernah curik tulang atau makanan cik aifa.,.
Dia letak dua belah kaki depan dia atas paha cik aifa tunggu sampai cik aifa habis makan..
Sedih pulak bila cite tentang dia..
Tapi xpe..
Sedikit sebanyak kehadiran c oren, c gemuk dan 5 anaknya termasuk c apek..
Dapat mengubat kerinduan cik aifa kat itam..
Sebabnya diorang nie tergolong dalam kategori agak nakal…
Kesian pulak kat cik minah sbb selalu kena buli dgn c gemok…hehe..
Hmm.. xmaula ckp sal itam agi… sedih…

Skang ni cik aifa tengah dengar lagu..
Sambil menaip.. benti jap dr menjahit manik kat baju..
Kesian kat akak ni dah tunggu lame…
Jauh pulak tu hantar baju dr kuala lumpur..
Tertangguh sbb kebelakangan ni cik aifa selalu sakit2..
Dan agak sibuk dengan bendalah2 kat maktab tu…
Biasala.. kehidupan seorang pelajar..

Buat pembaca semua..
Maafla kalo berjela panjang ni ekk..hehe
Dah lama tak tulis panjang2..
Sbb kalo tulis yg pendek2 tu mmg biasanya cik aifa bukak entri untuk new post dah lama tp xtulis pape jugak..
Kadang tu sampai close tab..haha..
Ni kire ada mood la nk menaip pe yg nk tulis..
Taip je apa yng terlintas kat kepala…

Takat ni je k..
Thanks sbb sudi baca sedikit sebanyak luahan perasaan cik aifa.,.haha

p/s : bila rasa terumbang-ambing…

2 comments:

LuahanMinda said...

kuat bejiwo tehh~~huhu

Cik Aifa said...

haha.. biasa.... lamo doh kot xbejiwo

Search This Blog