Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Sunday, April 29, 2012

sakit lagi

bru je bulan lepas sakit dekat 2 minggu...
pastu bertahan je ok xok..
skang sakit balik.. hurmmm

perasaan


Hmmm..
Perasaan…
Semua orang ada perasaan kan…
Sape xde perasaan tu xtahula kan..
Sbb org yang ckp dia tak ada perasaan tu pun masuk kategori ada perasaan gak..
Sbb??
Sebab dia tahu yang dia taka da perasaan atas apa yg jadi atau pd sesiapa..
Betul x?

So, agak2 kenapa cik aifa nak becakap pasal perasaan skang nie?
Sesaje je sebenarnya..
Bukak video dalam external ni terjumpa klip video satu drama tu..
Drama tu best la jugak…
Drama korea??
Sape peminat cite korea atau pun dia at least tengok la jugak cite korea mungkin tahu cite ni kot..
Tajuk dia ‘my fair lady’
Tengokla… ahhaha…

Ingat lagi mase dulu2,
Cik aifa benci gie cite korea dan fanatic sangat dengan cite English
Tp disebabkan dah terlalu banyak tengok cite English,
Benda ni dah buat cik aifa rasa bosan..haha
Yela.. bayangkan kalo amik cite dr kawan..
Hampir 75% dari yg kawan nye tu dah cik aifa tengokk…haha
So, cik aifa berubah angina dulu sket2 tengok cite korea, jepun dan lain2 plak..haha
Mula2 sekadar tengok aje..
Sekadar menghilangkan kebosanan..haha..
Korang Tahu tak rancangan reality tv korea yang tajuk ‘running man’?
Cik aifa mula2 ingatkan rancangan tu mcm apa je..
Pastu tengok boleh gelak sampai golek2..haha
Sampaikan romate cik aifa risau sbb tgk cik aifa selalu gelak sorg2 sambil tengok laptop..heee….
Mula dari rancangan ni la cik aifa mula kenal dan agak ingatla pelakon-pelakon dan penyanyi-penyanyi korea selatan..hehe..
Tapi xdela fanatic k..
At least kalo ada org becakap pasal artis korea ni xdela cik aifa zero knowledge kan?

Haha.. tetibe kua sal cite korea..
Cik aifa tergerak hat ink tulis entri ni bila tengok kucing cik aifa tengah tido..hehe
Sayang sangat kat dia…
Dulu korg ingat x cik aifa pernah post entri pasal ‘pok itam’ kucing kesayangan cik aifa..
Hmmm.. dah hampir 5 tahun dia tinggalkan cik aifa..
Sehingga skang..
Selalu sangat bila cik aifa tengok kucing yang nakal,
Mesti cik aifa ingat kat dia..
Menitis air mata..
Ada tu pernah sampai nagis isak-isak..heee..
Malu plak ckp kat sini..
Kalo korang nak tahu..
Cik aifa ni jenis kurang berperasaan sikit..
Bukan xda perasaan Cuma cik aifa kurang tunjuk…
Mcm kalo jumpa kawan lama,
Cik aifa jarang nk memulakan dulu hug dia ke ape..
Dah skdar tny khabar je..
Xretila nk mesra lebey2..
Melainkan dengan kawan yang cik aifa betul2 rindu dan sayang,…
Iaitu cik milah (kamil) dan cik shila (shiel) yang skang ni ada kat ukm bangi..
Kalo mesra banyak cakap Tanya itu ini memang boleh buat task la..haha..
Entahla.. mmg cik aifa lebih sukakan binatang dari manusia..
Ibarat kalo letak cik aifa dalam hutan ke tinggal cik aifa kat mana-mana
Cik aifa memang suka sendiri…
Cik aifa mmg suka binatang..
Mcm kucing, arnab, burung, ayam, itik, angsa, lembu, dan ikan…
Ingat lagi mase kecik2 mase duduk same dengan atuk n nenek
Salu balik skolah naik atas belakang lembu dan angsa…hahaha..
Kucing pulak mmg sampai skang tido malam buat tido..
Tapi tetap kucing skang tak sama mcm pok itam dulu..
Pok itam dulu kalo cik aifa tak cari dia pun mesti dia pandai cri cik aifa
Kalo cik aifa tido awal pun
Mesti kalo cik aifa tersedar tengah malam atau bangun pagi
Dia mesti ada kat sisi cik aifa.,.,
Bila cik aifa makan.,.
Dia xpernah curik tulang atau makanan cik aifa.,.
Dia letak dua belah kaki depan dia atas paha cik aifa tunggu sampai cik aifa habis makan..
Sedih pulak bila cite tentang dia..
Tapi xpe..
Sedikit sebanyak kehadiran c oren, c gemuk dan 5 anaknya termasuk c apek..
Dapat mengubat kerinduan cik aifa kat itam..
Sebabnya diorang nie tergolong dalam kategori agak nakal…
Kesian pulak kat cik minah sbb selalu kena buli dgn c gemok…hehe..
Hmm.. xmaula ckp sal itam agi… sedih…

Skang ni cik aifa tengah dengar lagu..
Sambil menaip.. benti jap dr menjahit manik kat baju..
Kesian kat akak ni dah tunggu lame…
Jauh pulak tu hantar baju dr kuala lumpur..
Tertangguh sbb kebelakangan ni cik aifa selalu sakit2..
Dan agak sibuk dengan bendalah2 kat maktab tu…
Biasala.. kehidupan seorang pelajar..

Buat pembaca semua..
Maafla kalo berjela panjang ni ekk..hehe
Dah lama tak tulis panjang2..
Sbb kalo tulis yg pendek2 tu mmg biasanya cik aifa bukak entri untuk new post dah lama tp xtulis pape jugak..
Kadang tu sampai close tab..haha..
Ni kire ada mood la nk menaip pe yg nk tulis..
Taip je apa yng terlintas kat kepala…

Takat ni je k..
Thanks sbb sudi baca sedikit sebanyak luahan perasaan cik aifa.,.haha

p/s : bila rasa terumbang-ambing…

Wednesday, April 25, 2012

kawad kaki

Alhamduillah..
semalam berakhir sudah pertandingan kawad kaki antara unit beruniform pelajar semester 3 ipg kampus Sultan Mizan..
ada 5 unit sumenye yang ada..

KRS - Johan
PENGAKAP - Naib Johan
PANDU PUTERI
PUTERI ISLAM
PBSM - Tempat ke-3

cik aifa dr skuad pengakap..
dah lame xkawad memang physically xmantapla..
tp Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar la jugak kot..
walaupun mase awal masuk padang kawad tu..
cik aifa hampir nk pengsan..
ahamdulillah.. x...hehe
nasib baik dah habis..
malas da kawad..
xsuke...

p/s : dislike UB...hahah

Al-Fatihah

hurmm.. harapnya xterlalu lewat la entri ni..
_________________________________

Al-Fatihah buat allayarham En.Ismail bin Jaafar..
pensyarah subjek Hubungan Etnik yang mengajar kelas cik aifa semester ini..
peninggalan dia secara mengejut pada hari isnin lepas amat memberi kejutan pada kami semua..
bila dapat berita yang dia dah tak ada..
kami semua terkedu..
dan ada yang menitiskan air mata..
arwah memang seorang yang sangat baik dan berdedikasi dalam segala segi..
masih teringat kata-katanya, suaranya, sendanya dan gelagatnya..
semoga rohnya ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman..
sentiasa dicucuri rahmat olehNya.. Aminn..

Sunday, April 15, 2012

headache

result from 28 hours awake without sleep

kim jae joong.. 'kiokittah'

nomu nomu yeppuda...

Thursday, April 12, 2012

heart aching

nothing to tell actually..
just spending time listening to my dearest classmate's speech..
and me?
yet my turn still haven't come
and it make my heart trembling right now..
i think my turn is on the next week.. hehe..

________________________________

people?
i want to ask something..
i have a situation here..
and i dont know whether u might experienced it before or not..
totally no idea about that..

here is the situation:
a female person about your age..
she is a totally and complete stranger to u..
although you and her is interconnected as friend  in the social networking site : facebook..
yet she treated herself like i am a well-known friends to her
daa.... who are u to comment on my status welcomely when we never ever chat to each other before even once..

so that is the situation...
i feel kinda mad on her
why?
like i said just now
we never ever been on chatting or other chit chat on phone or sms or face-by-face communication
there was one time
i post something as my status..
and chit chatting with my friend
and suddenly she pop-up there commenting on my status
like she already know me very well
at least.. hello... give salam la..
like doing any introduction or doing ice breaking first..
but none of it done..
if she ask me about my business or photo or anything, 
i take it as ok
then after that we can be friendly
but without any intro
she did this..
hell no..
i admit im a friendly guy
but not as friendly as no introduction...
you are NOT welcomed~!!!!

remember one thing : doesn't mean that u know my friend well make u know me well too.. there is staged from stranger to become a friend~!!

p/s : just go to hell...

Saturday, April 07, 2012

sakit..

hai semua.. Assalamualaikum..
cmana semua??
sihat??
cik aifa mintak maaf sebab dah lama tak update cik aifa punya blog nie..
dah seminggu lebih cik aifa sakit..
jarang sangat online..
sambil bosan xleyh nk buat apa tu..
cik aifa slow2 jahit manik kat baju customer..
nipun dah lewat..
baju mak uda cik aifa... akhirnya.. dah nak siap pown crumble pepatung nie..

nak wat camne dah assignment pun berlambak..
ada dua lagi yang langsung xsentuh..
yela..
ingat senang ke nak buat assignment..
nak kena baca dulu kehendak tugasan..
pastu cari maklumat..
kaji dulu maklumat yang terkumpul tu..
pastu baru boleh start buat tugasan..
belom masuk nk fikir susunan die ag..
kertas, nak binding ke tape hitam je..
macam-macam..heee..
barang untuk assignment dibeli dgn baucer buku yg bru dpt tu.. total rm201.50...heheh..

exam pun makin dekat nie haa...
pejam celik pejam celik..
dah nk habis dah pun sem nie..
kejap je kan masa berlalu..
dah masuk april..
exam mid may..
end may early june semester holiday..
then new semester..
pastu berulanglah lagi proses sama mcm sem nie..
cuma yang bezanya hanya subjek sajor...huhu
kecut perut gak bila pikir tahun depan cik aifa dah nak start praktikum..
praktikum tu ape??
praktikum tu adalah latihan mengajar kat sekolah la bagi guru pelatih mcm cik aifa nie..
mase praktikum tu, cik aifa akan dinilai la..
ok ke tidak..
mesti banyak yang kena baiki kan..
yela..
sebab cik aifa rasa cik aifa nie tergolong dalam kategori cikgu kayu..
sebab?
sebab cik aifa pandai ajar je, boleh bagi budak faham..
tp cik aifa ni xde sense of humour dengan budak2..
sbb cik aifa tak suka budak2..
so, xreti nk buat lawak bagi budak tak bosan..heee...

sekarang ni cik aifa lakukan 3 kerja dalam satu masa..
belajar - jahit manik - kraf felt


jadi memang makin busy..
tp bagi cik aifa xmembebankan pun..
cuma cik aifa harap cik aifa dapat kekalkan PNGK cik aifa bagi setiap sem..
yelah.. nk dapatkan 1st class degree bukan susah...
ni kan baru semester 3..
ada 5 sem agi nak tempuh..
jauh lagi tu...
disamping tu, customer pun kenala di take care kan jugak..
memang serius kena pandai bagi masa..
tp Alhamdulillah sem ni sangat ok
walaupun mmg tempahan cik aifa siapkan agak lewat..
sebab selalu sakit2 and banyak tugasan..
namun tugasan assignment pun cik aifa mmg siapkan last minute cam biasa
cuma xde lagi masuk rekod xtido malam sbb buat bendalah2 tu sume..
kire ok la tu kan..heeee...

cakap pasal sakit..
khamis lepas start demam xleyh bangun2. muntah, sakit kepala dan cirit birit..
sabtu demam kebah tapi lidah pulak kena ulser teruk
sampai nk bercakap pun tak boleh...
jadinya seminggu ni cik aifa senyap je..
banyak mengangguk dan menggeleng je..
yg perlu2 je baru cik aifa bercakap..
tupun slow je..heee
ari isnin g klinik bab dah tak tahan ulser dah..
sakit sangat..
dapat mc satu hari..
hari rabu patutnya cik aifa attend english camp kat agro resort tp
cik aifa g klinik lagi bab M.A yang cek cik aifa ckp kena g ag kalo belom baik
dapat lagi m.c untuk rabu dan khamis..
kem pun xpegi..
sebab mmg xlarat..
dia kata cik aifa ada gastrik..
ari ni pun sakit ag tau..
tapi xpela.. ubat ada ag tue..
baik la tu kot nanti..
balik je umah mesti mak kata 'selalu je sakit' sambil mengeleng kepala...
memang cik aifa xkuat antibodi kot..heee....

balik je umah rabu ari tue..
cik aifa tengok ada kelibat kucing baru.. comel...heee
nama dia OREN..

kucing cik aifa C GEMOK pulak dah beranak..
anak dia ada 4 ekor..
jadi 5 la anak dia.. termasuk C APEK'...
apek' sekarang.. nakal sangat2..
apek' mase kechik... comel sangat...

skang kat umah cik aifa ada 8 ekor kucing..heee..
dah lama xde kucing reramai mcm nie..
family cik aifa mmg suka kucing...=)
tp baka kucing siam dah habis dah.. 
harap2 c oren besar nanti adala bakanya..
dulu mmg dr kecik ag cik aifa xde kucing bulu biasa
mmg semua bulu lebat..
tp bila dah bertahun2.. pupusla pulak..
sedih pulak bila teringat kat POK ITAM..
kucing kesayangan cik aifa...
bila cik aifa main2 dengan oren, mesti cik aifa teringat kat itam..
mengalir terus air mata..
rindu sangat kat dia..
tak sangka pemergian cik aifa sekolah kat k.l tu buat dia merajuk
tak balik umah..
bila cik aifa balik sebulan pastu,
cik aifa cuma sempat dengar dia mengiau je..
tak sempat ambil dia...
dia dah hilang kena kidnap..
dasar manusia keparat..
sebulan lepas tu umie cik aifa col ckp itam dah xde..
dah mati kat bawah rumah..
dia sakit.. kesian dia.. sedihnya...


p/s : penatnya....

Search This Blog