Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Monday, January 02, 2012

detik2 ketika cuti

Assalamualaikum..
Dah lame kan cik aifa senyap je xupdate update blog nie ha…
Dah bosan dah sape yg bukak hajatnya nk tengok content baru…
Alih-alih asyik Nampak entry same je kan kan kan??
Tapi cik aifa nak wat cmane lagi..
Memang cik aifa akui..
Cik aifa baru saja menamatkan cuti semester cik aifa seama hamper sebulan setengah..
Tapi kawasan rumah cik aifa ada masalah internet..
So, xboleh lah nk online..
Lagipun broadband lame dah xbayar..
Harap sini ada wayarless je la..
Haa…
Mesti korang bosan kan..
Sebab ape??

Sebab asyik2 cik aifa dok ulang je cakap kat korang pasal hal ni kan???hahahha..

K la..

Banyak sebenarnya cerita nak dicerita terutamanya sepanjang cuti nie..
Cik aifa bagi ikut nombor k..
Tapi xikut sequence kejadian pown..hahha

     1.    Kat kawasan perumahan cik aifa, ada seorang manusia nie berjantina lelaki yang agak bermasalah.. dia sebenarnya askar.. tapi dek xtau lah kenapa dan apa kesalahannya, dia dibuang kerja.. rumah dia kat sini.. so, dia pindah sinila… ada sekali tu dia lalu depan rumah cik aifa sambil jalan kaki sambil bawak helmet.. dia kata nak pinjam moto.. nasib baik tak bagi.. rupa-rupanya lepas tu bising berserta riuhnya orang dok kata yang dia tu bukan takat pinjam je moto tapi tolong jualkan moto orang yang dipinjamnya tu haa.. pompuan yang selalu die kelek tu pulak bukan bini dia sebab abang dia bagitau yang dia dah becerai dah dengan bini dia.. pompuan tu pulak mengandung…. Mungkin dah 7 8 bulan… bayangkan.. habis pintu pagar depan n belakang rumah dia dia jual.. lepas tu kana da sliding door kat depan sebagai pintu rumah tu pun dia jual jugak.. jadinya dia pasang tabir kain sebagai penutup rumah dia tu.. memang pintu depan and belakang rumah dia pun dia jual skali.. sampai ada orang kata, kalau nak tangkap dia tu susah.. rumah xda pintu kan.. kalau orang serbu ikut depan, dia bantai lari ikut belakang.. haha.. lucu jugak bunyinya..
     2.    Cik aifa ada Tanya kawan cik aifa zaman sekolah asrama penuh dulu tentang kain sari.. sebabnya dia sekarang tengah belajar jurusan medic di India..  dia kata dalam rm50 pun dah boleh dapat dah sari.. 6 meter sepasang die kire… lagi mahal lagi cantik.. so, ada sesape nak pesan kat cik aifa?? Boleh cik aifa mintak dia tolong belikan sementelah cik aifa pun nak beli jugak.. lawa seyh.. murah lak tu.. sebabnya kat sini harga dia ada yang ratus2.. kira murah la sebab beli kat tempat dia..
     3.    Cuti ni cik aifa xdela bz sangat.. Cuma ada manik2 lebih tu, cik aifa kumpul2 campur2, maka cik aifa pun buatla sampel design manik.. ada tu cik aifa buat design 3D sekali… belum master pun lagi.. tapi Alhamdulillah.. cepat lah jugak pickupnya….hahaha.. so, sesape nk tempah sulaman manik dan labuci, bolehlah tempah k.. antara design yang ada ; 1. Simple, 2. Beriring, 3. Crumbe, 4. Shimmering flora 5. Exora bintik 6. 3D 7. Bracelet.. dan lain lain lagi…nak jahit stail elegen guna stone penuh pun boleh.. hias baju pengantin pun boleh.. ape2 sms je k Tanya pasal ni..
     4.    Akhirnya kucing cik aifa yang namanya ‘gemok’ beranak jua.. anak dia 4 ekor tp sayang.. baru je diberanakkan. Mati 2 ekor dimakan oleh bapak kucing yang jeles.. lepas tu hidup 2 je.,.. sekali ada satu petang tu sedang semua mak2 kucing, anak2 kucing dan manusia dalam rumah cik aifa sedang tidur, tibe2 si kucing bapak yang jeles nie boleh pulak masuk menyusup diam2 pastu gigit anak kucing tu.. darah bersembur terpercik sana sini.. cik aifa cepat2 ambil dia pastu sapu ubat.. sampai sekarang cik aifa masih lagi rasa anak kucing tu menggelupur kesakitan dalam tangan cik aifa… sayang.. umurnya tak panjang… sekarang nie tinggal sekoq ja.. haihhh… nakal betul..orang berjalan pun dia bleyh p tangkap kaki.. tapi memangla dia ni takut sangat kat air.. takat jentik telinga memang dia terkam balik…haha.. same macam mak dia.. gemok.. gemok.. kerjanya makan je.. sebab tu nama dia gemok.. dia ada anak dalam perut ke takda anak dalam perut memang xda beza sebab dia gemok…hahah…
     5.    Result exam semester 2 dah keluar.. Alhamdulillah.. leboh baik dari semester 1.. harap2 dapat dikekalkan dan ditingkatkan lagi.. risau jugak semester 3 ni.. sebab ada subjek fizik.. cik aifa nie lembab sikit bab nak selesaikan soklan die sebab cik aifa payah sikit nk ingat formula dan unit2 nya itu…. Adoila….
     6.    Aktiviti rutin hari2 cik aifa hanyalah tido, makan, tengok tv, terutamanya cite Hindustan.. so, sape ada cite Hindustan banyak tu lehla share kat cik aifa.. lepas tu, berebut nak main game dengan adik2 tu perkara biasala.. dah hantu game semua biasalah… bayangkan 1 pc dibahagi giliran antara 5 orang.. haha..

Dah tak de dah… kalo ada pun, cik aifa cite lain kali k….penat dah nie menaip2….
Ada dekat dua jam dah sambil2 tengok cite godjilla and zombie kampong pisang….haha..

p/s: jangan ajar diri anda bermalas-malasan….

2 comments:

ainun athirah A@ said...

psal baby xde?haha

CiK AiFa.. said...

wat mendenya pasal baby mg... baby baby mg cite dalam blog mg la.... hahahhahahhaahhahaha.......

ingat tu......
bagi aku hadiah.....

Search This Blog