Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Saturday, January 28, 2012

apa beza industri filem malaysia dengan korea??

sebenarnya dah lame dah buat post ni mase cuti raya cina lagi...
tpi due to internet xde kat umah, so malam ni baru boleh nk post...hehe....

okeh.. berbalik pd tajuk kita kat atas nun ha...
apa pendapat anda??
sila tinggalkan komen di bawah k...haha..

pada pendapat cik aifa sendiri la...

cik aifa malas la nk komen banyak-banyak kan...
cuma cik aifa suarakan pendapat dari segi elemen pelancongan...
kalau kita tengok cite korea dan variety show dier, banyakkan diorang promosikan tempat diorang...
memangla ada sesetengah orang cakap cite korea mesti hero tu jadi manager hotel ke resort ke..
tapi cik aifa memang nk ucap syabasla kan pada diorang..
sebab???
sebabnya banyak cite diorang yang promosikan negara sendiri..
dan hal ini banyak kebaikannya mcm menaikkan daya tarikan pelancongan,
orang bukan negara die pun tahu tentang negara dia dan ada rasa nk pergi lihat sendiri tempat tu dengan mata mereka...

malaysia??
cite korea kalo bab nie susah sikit...
kurang sangat tonjolkan tempat menarik di negara kita nie..
kebanyakannya berkisar satu tempat je...
asyik-asyik jadi pengarah syarikat..
cite bisnes jugak...
cuma bidang lain sikit..

ape-ape jelah.. ni pendapat je..huhu

No comments:

Search This Blog