Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Wednesday, November 09, 2011

bermimpi memang..

setuju tak rakan-rakan blogger bila cik aifa ckp cenggini..

BERMIMPI MEMANG SENANG...
TAPI NK JADIKAN KENYATAAN TUE...
APAKAH KAN JADI REALITI??

haaa..... jawab2..
payah dik oi nk tunaikan mimpi ni nak jadikan realiti..
yelah..
nak capai kejayaan tu bukan senang..

ada orang yang dah gifted dah..
study slet pun dah leyh dpt pointer tinggi..
ada pulak orang lain..
dah usaha 100%
tapi tetap jugak tak berapa cemerlang..

mesti sedih kan kalo bagi insan yang xdapat apa yang dia hajati tu..
hurmmm... cik aifa tau...
dan cik aifa faham sangat..
sbb cik aifa pun cam gitue..
nak itu nak ini..
tp nak mendapatkan nya tu susah...
perit..huhu..

orang kata...
dalam setiap apa yang kita buat..
kita kena fikir dan kita kena ada strategi..
tp kita kena ingat...
strategi yang dah dirancang tu biarla berjalan lancar tanpa ada sekatan...
macam cik aifa nie ha...

penahla berkali-kali cik aifa buat jadual harian cik aifa masa zaman sekolah dulu..
namun tak pernah pun cik aifa nk ikut..
nak wat cmana...
jadual tu selalu ada program yang menghalangnya..
satu lagi...
cik aifa nie type of person yang mudah bosan dengan ape yg cik aifa buat..
so..
payahla sikit kan..huhu..
contoh.. minggu ni memanik.. minggu depan mengait.. minggu depan nun lagi berpuisi.. acecece..


akhir kata..
renung-renungkanlah...
adkah anda mahu mimpi anda jadi realiti atau kekal semata-mata sebagai mimpi??

p/s: prepare untuk exam la weyy cik aifa... main game je kojonye....


so....


hope dapat jawab dengan baik..



xsabar menanti saat-saat


dan bermulaaalah...


No comments:

Search This Blog