Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Tuesday, November 15, 2011

bas ekspess di Malaysia..

sape dia empunya diri ialah rakyat Malaysia dan pernah menggunakan perkhidmatan bas ekspress di Malaysia??
terutamanya di semenanjung Malaysia??

tak kira la sama ada time nak balik raya setahun sekali ke..
or tetibe kereta rosak on the way tu ke terpaksa la beli tiket bas...

banyak jenis bus ekspess yang beroperasi di semenanjung ni..
sabah serawak cik aifa tak tahu pulak sbb cik aifa xpernah sampai lagi kat sna..

okeh.. ni antara bus2 yang cik aifa tahu..

.........................................

mutiara

konsortium bas ekspress

e-budaya

nice

cepat ekspress

transnasional

perdana

sani

ska

sp bumi

plusliner

mara liner

adik-beradik

kkkl

mahligai

ekspess kesatuan

shamisha



dan macam2 lagilah....

.........................................

antara semua tu... yg cik aifa bold tulisan wane purple tu adalah..
bas yang cik aifa  define adalah selesa dan luas..
tak lenguh duduk lame2 dalam tu pun...
especially perkhidmatan bus sani..
kalo anda beli tiket die, die siap amik nombor hp anda ag..
so, if and sampai lewat kat bus ke xjadi naik bus ke..
pihak bas akan col anda untuk pastikan samada anda naik bas tu ke tidak..
so.. baguskan..
bas mutiara pulak..
ramai kawan cik aifa ckp bas dia buruk..
bagi cik aifa..
buruk sikit xpe.. sebab dah lame guna kot..
tapi dia punya lebar seat luas... 
xdela kematu punggung nak duduk lame2 xbleyh nk gerak mcm sesetengah bas tu luaran je cantik  tp dlm nye sempit semacam je...

yang biru tu pulak..
bus yang cik aifa pernah naik...
dan bagi cik aifa..
perkhidmatannya adalah agak memuaskan..

yang lain2 tu pulak..
tak tahu bila nak naik pulak.. hehe..
pada masa akan datang..
sape tahu kan..

bas ni pulak termasuk dalam dua kategori..
satu.. kategori bas single.. ntah ape ntah dia panggil..
tapi yg xda tingkat2 tu la..
satu lagi kategori..
yang setingkat..
cik aifa ssuka yang jenis nie..
sok ats depan skali..
bes wooo...
1 pengalaman mengasyikkan...huhu


p/s: release tension exam td teruk sangat.. dah bace tp pening sbb demam habis lupa..!!! arghhh.. tension..!!

No comments:

Search This Blog