Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Tuesday, November 15, 2011

bas ekspess di Malaysia..

sape dia empunya diri ialah rakyat Malaysia dan pernah menggunakan perkhidmatan bas ekspress di Malaysia??
terutamanya di semenanjung Malaysia??

tak kira la sama ada time nak balik raya setahun sekali ke..
or tetibe kereta rosak on the way tu ke terpaksa la beli tiket bas...

banyak jenis bus ekspess yang beroperasi di semenanjung ni..
sabah serawak cik aifa tak tahu pulak sbb cik aifa xpernah sampai lagi kat sna..

okeh.. ni antara bus2 yang cik aifa tahu..

.........................................

mutiara

konsortium bas ekspress

e-budaya

nice

cepat ekspress

transnasional

perdana

sani

ska

sp bumi

plusliner

mara liner

adik-beradik

kkkl

mahligai

ekspess kesatuan

shamisha



dan macam2 lagilah....

.........................................

antara semua tu... yg cik aifa bold tulisan wane purple tu adalah..
bas yang cik aifa  define adalah selesa dan luas..
tak lenguh duduk lame2 dalam tu pun...
especially perkhidmatan bus sani..
kalo anda beli tiket die, die siap amik nombor hp anda ag..
so, if and sampai lewat kat bus ke xjadi naik bus ke..
pihak bas akan col anda untuk pastikan samada anda naik bas tu ke tidak..
so.. baguskan..
bas mutiara pulak..
ramai kawan cik aifa ckp bas dia buruk..
bagi cik aifa..
buruk sikit xpe.. sebab dah lame guna kot..
tapi dia punya lebar seat luas... 
xdela kematu punggung nak duduk lame2 xbleyh nk gerak mcm sesetengah bas tu luaran je cantik  tp dlm nye sempit semacam je...

yang biru tu pulak..
bus yang cik aifa pernah naik...
dan bagi cik aifa..
perkhidmatannya adalah agak memuaskan..

yang lain2 tu pulak..
tak tahu bila nak naik pulak.. hehe..
pada masa akan datang..
sape tahu kan..

bas ni pulak termasuk dalam dua kategori..
satu.. kategori bas single.. ntah ape ntah dia panggil..
tapi yg xda tingkat2 tu la..
satu lagi kategori..
yang setingkat..
cik aifa ssuka yang jenis nie..
sok ats depan skali..
bes wooo...
1 pengalaman mengasyikkan...huhu


p/s: release tension exam td teruk sangat.. dah bace tp pening sbb demam habis lupa..!!! arghhh.. tension..!!

Sunday, November 13, 2011

good package





see...



see it or not..??


its all in one package..


a very good packages..


rite???



p/s: toughly struggling for the day after tomorrow exam

mood : holiday.. makan angin weyy...

Thursday, November 10, 2011

hai hati..

esok nak exam.. xbace ape pon ag.. xmenipu k.. betul2 tak baca nie... hai.. cmana nak score nie.. xde mood nak baca buku.. aku kena tenangkan hati aku dulu nie.. sedihnya rasa.. xtau nak gambarkan cmana.. rasa mcm nak nangis je... tolongla... jangan menyepi... aku takut sgt benda yang aku takutkan tu jadi kenyataan.... sedihnya...

p/s: sokmo bacce last minute.. beratla..

Wednesday, November 09, 2011

bermimpi memang..

setuju tak rakan-rakan blogger bila cik aifa ckp cenggini..

BERMIMPI MEMANG SENANG...
TAPI NK JADIKAN KENYATAAN TUE...
APAKAH KAN JADI REALITI??

haaa..... jawab2..
payah dik oi nk tunaikan mimpi ni nak jadikan realiti..
yelah..
nak capai kejayaan tu bukan senang..

ada orang yang dah gifted dah..
study slet pun dah leyh dpt pointer tinggi..
ada pulak orang lain..
dah usaha 100%
tapi tetap jugak tak berapa cemerlang..

mesti sedih kan kalo bagi insan yang xdapat apa yang dia hajati tu..
hurmmm... cik aifa tau...
dan cik aifa faham sangat..
sbb cik aifa pun cam gitue..
nak itu nak ini..
tp nak mendapatkan nya tu susah...
perit..huhu..

orang kata...
dalam setiap apa yang kita buat..
kita kena fikir dan kita kena ada strategi..
tp kita kena ingat...
strategi yang dah dirancang tu biarla berjalan lancar tanpa ada sekatan...
macam cik aifa nie ha...

penahla berkali-kali cik aifa buat jadual harian cik aifa masa zaman sekolah dulu..
namun tak pernah pun cik aifa nk ikut..
nak wat cmana...
jadual tu selalu ada program yang menghalangnya..
satu lagi...
cik aifa nie type of person yang mudah bosan dengan ape yg cik aifa buat..
so..
payahla sikit kan..huhu..
contoh.. minggu ni memanik.. minggu depan mengait.. minggu depan nun lagi berpuisi.. acecece..


akhir kata..
renung-renungkanlah...
adkah anda mahu mimpi anda jadi realiti atau kekal semata-mata sebagai mimpi??

p/s: prepare untuk exam la weyy cik aifa... main game je kojonye....


so....


hope dapat jawab dengan baik..



xsabar menanti saat-saat


dan bermulaaalah...


Tuesday, November 08, 2011

SELAMAT hari raya Aidiladhaa!!!

selamat hari raya Aidiladha semua..
soryla lambat wish..
dah hari raya ketiga dah pun kan..
dahla raya aidiladha 3 ari je.. isk3...
teruknya cik aifa nie..
nak wat cmne dah internet wireless nie bru boleh guna..
gara2 broadband kena sekatla nie..
maklumla..
ayah cik aifa xbayar..haha


Search This Blog