Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Wednesday, August 03, 2011

ASSIGNMENT DTG LG..!!

apakah itu assignment??

bg Cik Aifala..
assignment ni merupakan satu tugasan yang diberikan oleh seorang guru/lecturer pd pelajarnya untuk disiapkan dalam waktu yang ditetapkan mengikut format yang telah ditetapkan dan berdasarkan kriteria tertentu yang ditentukan oleh guru/lecturer subjek tersebut..

(acecece.. pnjg lak definition.. haha~!!!)

cik aifa budak IPG..
sape xtau lag??(cepat2, angkat tangan~!!)
hahah... xdela.. gurau ajer..
okeh.. budak IPG nie sebenarnya cara pembelajran die xsama langsung dengan universiti yang ada dalam Malaysia nie..
ataupun mana-mana institusi pengajian tinggi di Malaysia ni..
KENAPA??? (HA.. jawab.. jawab..~!!)
sebabnya adalah 
pelajar IPG nie biasanya pedagogical knowledge sangat sangatla tinggi..
bukan xbelajar content knowledge ok..
syarat nak masuk IPG pun lagi strict dr universiti tau x?~!!
kat sini pulak, xde assessment pown melainkan hanyalah ASSIGNMENT, UAK, UAS dan AMALI..
hah.. tu je..
k.. apakah itu UAK dan UAS??
UAK = Ujian Akhir Kursus
UAS = Ujian Akhir Semester (Final)
UAS adalah hanya untuk subjek minor dan major je..
manakala UAK adalah untuk subjek2 yang selain minor dan major...

kat IPG nie, xsemestinya major dia SAINS macam Cik Aifa nie akan belajar hanya sains je,
kami jugak belajar Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik dan banyakla lagi..
tapi mmgla kalo nk banding..
Cik Aifa sendiri pon lagi suka cara universiti,
mmg pedagogical rendah, tp cara dia belajar, assessment, MMG wa tabik la sama lu..~!!
otak pun XBERKARAT..
aku kat cni ni..
makin hari makin berkarat..
nak wat cmane..
dah time assignment je otak aku bergerak.. haha (cakap jela mmg pemalas pown.. makan tido jek..~!!)

panjang lak cik aifa mengarut..
hah..
balik pd assignment,..
demam assignment sudah bermula..
kelas lain dah bising bagai nak rak dah pasal dapat assignment MATH..
tp kelas cik aifa??
mmg dah boleh agak la..
konfem dapat lewatnya..
dahla subjek lg teruk dr cos lain..
mmg tetiap sem, inilah yang dihadapi oleh kelas cik aifa..
selalu je dapat assignment lambat..
pastu nk cepat..
kelas pun lecturer jarang masuk,
pastu nak menggantinya mmg satu hal yang mmg xselesai la.. 
setakat nie assignment yg dapat hanyalah ASSIGNMENT GERKO SKUASY yang dr awal sem lg dpt,
dan Cik Aifa baru siap dalam 60% je..
lg 40% tu ntah bila nak buat..isk3..

p/s: selamat berbuka puasa bg umat Islam yang berPUASA..(yg pose je ok..~!!)

p/s2: moh maen SUDOKU..~!! BEZ~!!!!



No comments:

Search This Blog