Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Wednesday, July 13, 2011

lelaki ke mcm nie???

kalau perempuan..
pemakaian tu bukanlah cam laki..
tp adala gak stuff lelaki yang dia guna..
lelaki ke macam tu?? (smbil garu2 kepala xgtl..)

okeh..
antara stuff laki yg diguna...
macam...


kecik sket... dr purse pompuan yg payah gile nk bawak tuh..!!

haaa.... mcm tu leyh jd laki ke??hahaha

tp kan..
betul gak kata-kata my roommate.. 

Berikut perbualan kami:
my.R : cobela jd ladies sket.. 
me    : hah?? bukan da habis feminin da ke aku???
my.R: pakai spender laki.. wallet laki.. nnt kang takut bila dah kawin, ada laki, laki tgk ada spender laki dalam baju bini, mau gawat kalo dia ingatkan bini dia ni ada laki lain.. padahal bini dia ni jenis pakai spender laki...
me   : Erk...!!!!

so..
haaa.. mcm tue la...
lawak gak rase...

so..??? 
pendapat korang cmane.. (sila komen..)

________________________________

kisah sebaliknya:
aku suka rembat seluar ayah aku yang dia baru beli..hahaha...
asalkan ada spender yg nak dipakai sudah..
bukan semua spender aku spender laki pown..
satu dua je...hahaha..
dah nk wat cmane..
ayah aku sendiri beli spender kat mak aku pun spender laki gak..hahaha

pasal purse pulak..
aku lagi suka guna wallet dr purse sbb
wallet senang nk letak dalam poket...
xpayah bawak handbag...(leceh tauuu...)
and trauma duit aku kena curi zaman aku start skola kat kl dulu mase f4...
ada dlm rm800, result pmr, ic, kad bank dan sewaktu dengannya hilang kena curi..
ntah mase bila hilang ntah...
so, sejak tuh aku pakai wallet laki...
SALAH aku ke?? (haha... padahal mmg kasar xcam pompuan pown..)
___________________________________

and..

TAMBAHAN...

aku nie dak kg...
bukan nak kata aku KUNO ke ape..
cuma tahap aku explore alam nie lebih sket kot..kah3...

macam..

memancing.. (dgn adik2 teman ayah malam2 kat pantai.. bez woo..)
meresap dalam sawah padi.. (tangguk ikan dgn adik2..)
normalla tu kan.. menjala pun aku reti.. kau reti??? (jawab3..!!)
menoreh getah... (tukang rosakkan batang pokok getah.. silap hari bulan, kena kejar dek atuk dgn nenek..)
panjat pokok rambutan.. (kalo panjat pokok durian tu nk MAMPUS gamaknya..)
tilik aksesori keta (teman ayah baiki/modified ketaa..)
sgt SUKA pada Lembu... 
_________________________________

yg plg xleyh tahan bila ingat balik..

zaman skola dulu..
balik je skola..
letak beg kat tangga terus g belakang rumah..
melilau-lilau cari lembu atuk...
terus panjat belakang lembu wat cam kuda..hahahha....
xdapat belakang lembu..
belakang angsa abah pun jadi...
habit nie berenti bila satu hari tu aku terlepas pegang kepala angsa tu..
cepat pulak die g kepit aku nye hidung.. (sampai skang ada parut kat hidung sket..haha)
itula... buas sgt.....
___________________________

haha.. bila ingat peristiwa zaman dulu2 memang kelakar...
penah gakla.. 
lari keliling umah..
sampai ke baruh...
gara-gara mengata satu gelaran kat sue aku dulu2...
zaman kecik2 memang kenakalanku terserlah..

SKANG????

pendapat anda??? (jawab sendiri..)

1 jawapan konfem:
suara kuat, nyaring, suka gelak, banyak cakap...

p/s: EPISODIC memory...=)



No comments:

Search This Blog