Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Tuesday, March 08, 2011

ciritera cik aifa

dr pagi sudah mula terbayang sehari kelas yang membosankan..
anyway.. banyak perkara yang lucu berlaku hari nie..
tp cik aifa cite sket2 dahla kan..haha
lgpun cik aifa nieyh pelupa.. haha.. xleyh nk cite sume benda.. xhengat nie haa...

mula dgn kelas cik azman..
'okeh pelajar, apa maksud jelira?'
cik sarah pun dgn yakin menjawab 'manis cik'..
cik aifa jawab.. 'aish.. gapo hea jawape betull..'haha
cik azman balas 'sesuaiii...'..
hom xdop apola.. saloh blako..haha..
JELIRA = SESWAI/ KENO DGN SELERA
mcm org kelate, acecece.. kecek kelate meta des.. luga weyh bau budu..haha
"kalu ore kelate make nasi, ado budu gak sudoh.. nya mari jeliro dio gak, nasik sepuyuk habih.. dop ingat doh ko ore lain hok xmake lg.."
haa.. gtue la contoh ayatnyo..haha

masuk kelas cik azmi pulak..

"dulu sy ada penah bace seorang laki nie cite, masa malam pertama die dengan bini die tido sesame, bini die xleyh tido nyenyak, sekojap mengiring kanan, skejap mengiring kiri.. laki nie pelikla.. lalu die pun pura-pura tido nyenyak xsedar apa dah.. pastu die pasan yg bini die tue bangun and g amik something dalam beg die.. rope-ropenye bini die g amik bantal busuknya ropenye.. pastuh bini die tido punyala nyenyak smpai pagi.. smpai skang nie dah beranak-pinak dah pon maseyh ada bantal busuk ag..isk3.."

haha.. nak dikatakan cite, sesetengah orang je sebenarnya yang memang habit die xleyh tggl bantal busuk terutamanya perempuan lebih cenderung tau..haha.. jgn terasa ati lak kaum perempuan ye..

dan cik aifa sendiri xtaula adakah sindrom ini dihadapi oleh cik aifa jugak sebab, 
dr kecik ag, cik aifa ada gakla bantal busuk nie.. 
cik aifa penah jahit sendiri bantal guna jahitan tangan 
and siap sulam benang ag wat gambo pokok-pokok kat bantal tue.. 
pastuh sumbat kain2 reja lebihan baju2 yang umi cik aifa jahit..haha.. terhasillah bantal cik aifa..
mase tuh darjah 3 ke 4 kot.. xingat da.. 
cik aifa guna bantal tuh sampai cik aifa form 3..
masuk form 4, cik aifa dok asrama, xleyh bawak bantal tue..
tp akhirnya cik aifa ngamuk kat abah cik aifa yg cik aifa nk teddy bear..
skali daddy mula serabut, jd die beli teddy monkey kat cik aifa..haha
monyet pun monyet la.. cik aifa pun bawakla g kl mase tuh..
haha.. hari2 kalo dok dalam dorm tuh, msti cik aifa dok kelek monyet tu la..
tido ke wat homework ke study ke..haha.. mandi je x ok..haha
bila habis form 5 , masuk PLKN pun cik aifa bawak ag.. pastu lelame da lusuh dah..
masuk IPG julai 2009, cik aifa g pasar besut, jumpa plak teddy fish.. 
sampai skang cik aifa guna ikan tue wat tido.. 
bukan wat bantal ok.. cik aifa peluk smpai cik aifa tidola..haha
kalo mase balik weekend, kdg2 cik aifa bawak balik umah ikan tue,
tp biasanya cik aifa tggl kat ipg and then balik umah, 
berebut bantal peluk dgn adik and abah cik aifa..haha
sampai skang tue la yg cik aifa buat..
ntahla, kalo xde benda cik aifa nk peluk mase tido,
xkirela siang atau malam, mestila cik aifa xleyh tido..heheh..
kalo mase g kem ke perkhemahan ke, cik aifa mesti peluk kain semayang or tuala ke beg ke wat tido..
kalo x, alamtnya xtido la smpai pg..kih3..

tp kata cik azmi pensyarah cik aifa td,
'biasanya kalau orang yang mmg fanatik dgn bantal busuk nie, sampai tua and kahwin pun dia akan simpan bantal tue dan die akan marah kalo ada yang membasuh bantal tuh'

hahaha.. nasib baik cik aifa xmcm tue..huhu

No comments:

Search This Blog