Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Thursday, February 10, 2011

lamenye cik aifa xupdate blog

cik aifa xbape elok skang nieyh..
clumsy all de time..
nk belit2 tudung macam selalu pown malas
nk gosok baju pun malas
nk basuh baju pown malas
dah 3 mggu straight cik aifa basuh baju guna washing machine..
selalunya cik aifa basuh pakai tgn je hari-hari..
tp semenjak dua menjak cik aifa selalu sakit nie..
jd clumsy..haha
takat nieyh..
cik aifa dah sihat dah..
cuma kena amik certain steps untuk beringat2..hahah..
susah kalo ada sakt nieyh kan..
haha.. whatever lah kan..

okeh.. ari nieyh cik aifa nk balik umah..
otw tue, nk tempah spek, contact lens and bayr broadband cik aifa yg dah tertunggak 3 bulan tue..
seb baik leyh guna ag...
wlaupun byk dah terima sms kata nk speed limit..
sbb selalunya xde speed limit..hahah
sambil2 tue nk tgk2 rak kayu
nak letak dalam bilek..
hoho...
bukan ape.. bersepahla.. byk barang..
cik aifa xsuke sepah-sepah..
melekit tau x..
cik aifa pown xfaham cmane org laen leyh duduk dalam sepah-sepah nieyh..haha

elaun cik aifa untuk sem nieyh mmgla dah masuk
tp untuk perkakasan xdapat ag..
dgr kata hep gtau dorg akan masukkan same dgn elaun sem depan..
julai nun haaa plg awal...
mintak2 la berita tue sume xbenar..hush...
dpt elaun mmg dgr amoun nya banyak..
tp skojap je haaa dh nak hbs dah..
cik aifa bukan pemboros kayh..
sbb kalo cik aifa beli brg
mmg cik aifa cri yang murah2 je bersesuaian dgn kemampuan cik aifa...
tp yela..
3000..
banyakkan..
mcm bulan jatuh ke riba..
tp cube bygkan..
bayr itu inie..
buku, duit kelas, baju mktb,
spek, contact lens
broadband
program ke cameron highland insyaAllah dlm mac
modal2 manik ag..
pastuh nk kena save untuk sara diri sampai julai nie..
bg kat daddy sket..heheh
stationary - cartridge (ingat murah ke?), a4 paper dll
kasut kelas pown da buwok.. mcm nk beli baru.. nnt la kan..

so, buat mase nieyh..
cik aifa xde benda nk beli2 belah mcm org lain dapat elaun
beli beg, kasut, baju, makan2 ramai2..
sbb mende2 yang cik aifa dah least kat atas tuh pown dkt2 2500 dah..
so?? pikir2 kan lah dan kire sendiri..haha

tp kan.. nk wat cmane ag kan..
hdup mmg mcm nie..
mungkin Allah bg cik aifa hidup mcm nieyh sbb
dia nak suh cik aifa sedar
betapa kite perlu bersyukur dengan nikmat yang ada kan..
mcm cik aifa, cik aifa sulung dr 8 orang adik-beradik yang sedang membesar
dan banyak keperluan diperlukan..
ayah cik aifa pulak seorang cikgu je..
bukan arkitek ataupun engineer atau anak raja..
umi cik aifa xkeje tp kdg2 skang nieyh sjak adik bongsu cik besar sket umo 2 tahun
ada la jugak die amik tempahan jahit2 baju kurung biasa je..
kami adik-beradik pown dah mmg faham dgn keadaan keluarga
jd kami pown xbanyak meminta..
ada sket, sketla
ada banyak, banyakla..
for the truth..
adik-beradik cik aifa kuat makan..hahha...
sekampit beras boleh hbs dlm mase seminggu
kicap sebotol plg lame 3 ari je..hahah
mcam-macam...
daddy cik aifa suka manja-manjakan anak die dgn makanan..
cuma satu je,
adik-adik cik aifa xpenah mintak ayam kfc or mcdonald or else..
knape ek??
hahaha.. cik aifa sendiri pown xsuka melainkan piza.. yummmyyyy...
hhahhah.. banyak la coleteh cite cik aifa pulak..
mcm dah overload dah kan..hahah
maklumla, cik aifa dah lame xpakai hp kamera,
kalo x, hari2 cik aifa upload gambar..hahah

p/s: risaula dekat org yang berada d c nun tue.. senyap je xde berita.. sihat ke x ke dok ane..hmmm... ape-apepun, hrp2 everything's ok... 

akhir kata:
happy berweekend ye kawan2..hoho

No comments:

Search This Blog