Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Tuesday, February 22, 2011

cik aifa suka satin

setakat nieyh baju stin cik aifa baru ada dua jek..
nnt nk beli lagilah..
bez pakai satin
sbb nampak lawa, elegan, dan sbb kain die mcm bersinar2 gitue..hak3
cik aifa mmg suka bling2..
lgpun kain die xpanas..
boleh pakai wat g kenduri, kelas and majlis kawin or akad nikah...hak3

ni gmbar cik aifa mase cik aifa pakai baju satin cik aifa yg wane pink..
tp xde gmbar full la plak..hak3



sape suka, sile like...hak3



sape nak tgk cik aifa pakai satin...
boleh klik di bawah..hehe
http://cikaifa.blogspot.com/2013/01/cik-aifa-suka-satin-2.html

30 comments:

Anonymous said...

Wauuuu! Memang tak dinafikan perempuan memang cantik sesangat bila berpakaian satin tambah2 baju kurung moden ataupun kebaya. Saya sebagai lelaki pun suka busana satin yang perempuan pakai tu, sebab perempuan yang pakai satin ni cukup cantik, ayu, elegan dan sangat sopan. Actually saya lelaki straight yang cukup teruja bila nampak perempuan pakai satin. Cantik sangat. Bukan seksi, tetapi nampak lain sesangat, nampak ayu dan lembut. Mungkin sebab kain tu jenis licin, jadi bila jalan nampak bersinar-sinar, berkilat-kilat, berkilauan... wauuu... glamarous.. hehehe... anyway selamat berkenalan saya tujukan kepada Cik Aifa. Kalau nak berbincang dan tukar pendapat, mahupun pengalaman pasal kain satin nie bolehlah reply komen nie yer!!! Saya berharap sangat kita dapat berkawan sebab saya nak yakinkan my " buah hati " ;) untuk dia suka dan minat pakai satin macam cik Aifa. Mungkin satu hari nanti Cik Aifa boleh tegur2, nasihat dia supaya pakai satin cam Cik Aifa. Setakat nie dia pakai jer kalau saya suruh tapi dia tak berapa minat pasal satin nie. Tapi saya nak gak si dia pakai satin.

Anyway selamat berkenalan dan semoga terus pakai satin sebab cik Aifa nampak cantik bila pakai satin, hehehe... ;P ( Puji ikhlas nie... )

CiK AiFa.. said...

thanks sbb sudi memuji saya.. biase je.. hahah..
bagusla.. susah nk jumpa laki yang menat pakai satin.. apatah lagi pompuan.. sbb dorg kata kalo berpeluh mudah nampak..huhu

Anonymous said...

erm salam aifa..ftin nk tnya pendapat aifa tul ker pakai kain satin ni wat bdn kita npk seksi?

CiK AiFa.. said...

thanks fatin atas pertanyaan..

bagi aifala..
bergantung jugak pada pemakaian...
biasa kita tengok satin nie org pakai wat kahwin and tunang atau event apper kan..
and masalah sattin satu je..
kalo berpeluh, mudah nmpak...
tapi kalau pandai pilih warna..
memang xnmpak pun...
pasal keseksian pulak...
mungkin akan nampak seksi sebab sbb kain tu plain.. satu hal..
then kalau kain tu kita buat kebaya atau jubah, mmg seksi..
kalau baju kurung biase2, xseksi pown..
depend pada design baju tu jugakla...

cara pemakaian tu penting...

hope menjawab soalan fatin.. =)

Anonymous said...

owh mcm tu..bukan ape,ftin sblm ni dok lyn pakai cotton..tp dh borink dah aifa..kain dia pun xbest..keras..ry br ni ftin pakai kain satin tau..ftin wat kbya,kurung modern n jubah..sedap pakai kain satin ni aifa..tp tulah,,bila pakai kan,member ftin cakap ftin npk sksi..hehe..tu yg ftin tnya aifa tu,tul ker kain satin ni wat bdn kita npk seksi..
aifa mmg suka kain satin ker?bg aifa sedap pakai x kain satin?1 lagi kan kalau aifa pakai kain satin,pakai inner n kain dalam x coz kain dia xjarang sangat kan.

CiK AiFa.. said...

owh... maybe sebb kawan fatin xpenah tgk fatin pakai satin kot..
sbb biasa cotton kan ada corak..
walhal sebenarnya bagi aifa la..
cotton lagi seksi sbb dia ikut bentuk badan... melekat je..
tapi satin xmcm tu..
aifa mmg suka satin sbb xpanas n lawa..
kain dalam tu depend la kalo nak pakai..
sbb kalo aifa, mmg xpakai sbb kain dia mmg dah cukup tebal dah...

Anonymous said...

owh mcm tu..erm aifa,ftin nk tnya,aifa pnh tgk x skrt labuh yg kain dia jnis kain satin? bentuk nya mcm ikan duyung ikut kaki tu.aifa png tgk x?ftin ada tau skrt labuh satin mcm tu..wrn silver..aifa nk tau,ftin pnh ada pengalaman buruk tau pakai kain satin ni..huhu

CiK AiFa.. said...

ada penah tgk..
tp xde.. hehe..
sbb blaja lg skang nie.. tmpat nie xleyh pakai sgt skirt2 nie

Anonymous said...

salam aifa.pic aifa pakai bj krung satin merah tu,aifa pakai inner ker?biasa mmg kena pakai inner ek?

CiK AiFa.. said...

EMM... x x... xpenah pakai inner pown...
sebabnya kain die dah cukup tebal..
aifa ada g satin wane ungu muda..
jugak xpakai inner sebb kain die dah cukup tebal dah..
lagipun kalau pakai inner...
makin panas pulak nnt..
tmbah peluk pulak...hehe..=)

jd bergantung pd pemakainya sama asa nk pakai inner ke x..

Anonymous said...

aifa,pernah x awk pakai tdung kain satin?selendang ke?cantikkan.tp mcm susah sikit nak pakai kan awk?

Cik Aifa said...

yup betul tu..
kalo aifa nk g mana2 nak cepat, mmg xpakailah
sbb leceh nk kena semat betu2 selendang tu baru kemas...
kalo banyak lagi masa, kadang aifa pakai jugak..hehe..,
cantik mmg cantik tp sbb kain satin ni licin kan..
so, kena semat betul2 bgi kemas..

setan comel said...

jadi skarg cik ada brapa psang baju kurung satin

setan comel said...

jadi cik ni skrg ada brapa psang satin...

setan comel said...

urm

setan comel said...

sory sja jer tny

Cik Aifa said...

terima kasih kerna bertanya..
maaf lambat bls diesbabkan kekangan masa..

sy ni bukan selalu beli2 baju..
jarang sangat2...
tp stakat ni baju jenis kain satin sy ada
5 pasang...
raya tahun ni pun 1 family pakai satin..

Anonymous said...

Bestnya Cik Aifa...saya sgt suka satin...kalau la Cik Aifa jadi bini saya, saya belikan satin banyak2...lps pakai itu saya...

Cik Aifa said...

xpela.. nt awk kahwin, awk belikanla isteri awk byk2 baju satin

Anonymous said...

nk tgk pic awk pakai bju kurung satin yg lain2 blh? post la pic tbru u pakai bju kurung satin. tp baju kurung satin mmg tbaik. nmpk cntk n ayu utk c pemakai.

Cik Aifa said...

insyaAllah di masa hadapan

Anonymous said...

awk xde jual baju kurung satin terpakai ke?

Cik Aifa said...

stakat ni yang terpakai xda...
sbb semua masih pakai..
tp insyaAllah pada masa hadapan bla sy mula kerja, sy nk jual jugak baju kurung satin...doakan saya..=)

Anonymous said...

cntik n ayu tgk awk ble pakai bju kurung satin...

Anonymous said...

Kalau sewa leh ke?

Farz Fairuz said...

Kalau sy nk sewa baju awk leh x?

Farz Fairuz said...

Kalau sy nk sewa baju awk leh x?

Cik Aifa said...

nak sewa untuk tujuan apa ya..

lgpun sy cuma ada baju kurung ja..

Anonymous said...

sye nk baju kurung satin awk blh x? lau de baju kurung china silk pn bgs jgk...

Anonymous said...

naper suka sgt satin ni cik aifa?

Search This Blog