Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Monday, February 28, 2011

aini.. aini.... ape la nk jadi dgn ko...

xtaula kan pekena dgn cik aifa ri niyh..
pepagi bangun cpt2 bukak lappy..
 p mandi pat2..
then sudah tu solat subuh terus..
pastuh straight je ngadap lappy tuh sampai da nk dkt 7.30 da baru cik aifa perasan
"eh, aku xpakai baju ag nie.."
haduyai.. nye bley wat xengat..
gara-gara nk siapkan REPORT BIOLOGI yang melambak tue la...
cepat2 cik aifa nengok lam almari
hmm.. semua baju kena gosok..
last2 skali..
hentam jela jubah nieyh..
mmg jubah penyelamat..
xpayah gosok kan..huhu
cepat2 pakai tudung hitam semalam..
n masuk lappy dalam beg..
lari2 turun bawah..
yela.. kalo cik aifa xcepat,
xpasal2 xle kua gate tuh sbb kena kunci dek pk guard tuh...
huh.. xske peraturan...

skang nieyh baru je balik dr kelas
p beli nasi bungkus cepat2 naik bilik..
terus je makan.. cik aifa kena diet skang..
cik aifa xmau gemuk..ahhahah  'ye ke jang??'
tgh2 sedap2 ratah ayam, tetibe rasa basah kat atas riba cik aifa
haduyai..
kuah nasi yang tumpah kat dlm plastik td tumpah kat atas jubah cik aifa lak..
haduyai..... ape ke hei toll..
jubah nie la cik aifa pakai td.. tp nie gambo tahun lepas..hahah


pastuh kan... 
da dua minggu cik aifa batuk xelok2 lagi..

macam orang tua lame dah jadinya..
asik2 batuk..
masalahnya xde kahak...
sakit dah tulang temulang cik aifa nieyh haaa......
huk3...
maybe sok kot nk mintak kebenaran g klinik
kebetulan lecturer xde sok..
tp yelah.. malas seyh nk g klinik...
lame gile kena nunggu.. ari tuh dekat 4 jam lebey nunggu baru ley cek..hurrmmm..
nk dijadikan cerita
cik aifa beli ubat batuk cap ibu n anak semalam
jd sudah makan
cik aifa nk makan la ubat tueh..
ntah cane tuang lam sudu
tetibe habis tumpah kat baju...waaa...

tadi jubah tumpah kuah sup ayam
tukar baju lain tumpah ubat batuk lak..
aduyai... pe nk jadi nie ainiiiiii...........

Sunday, February 27, 2011

water...

waa.. so long i didn't post entry in english rite..
seems like my mood come again..haha..
please help yourselves to read my broken english language typing..

kayh.. among all the matter that matter to me now is water..
haiyyaa.. it becoming a very hot issue here..
actually, i heard about the problem since last wednesday...
but i thought its solved already..
but yesterday when i reach my institute..
precisely my hostel..
i see people walking in and out with a pail in the hands..
and then quickly a question rise up "is the water there, isn't it??"

hurrmm... then when i reached my room,
all question answered..
no water since friday..
haiyyaa... how i wanna get bath..
last night i waited for the water to fill in my pail till 1 a.m..
so sleepy.. and i woke up 6 a.m.. wow.. so early..
usually i wake up at 6.15...or 6.30..
and now, its still b4 7 and i am full dressed..hoho...

its really precious... no water, human die.. 

Saturday, February 26, 2011

kalau dulu...

kalau dulu cik aifa g mane2..
lengan cik aifa telanjang..
xtutup aurat la kirenye..
huhu

tp alhamdulillah..
skang kalo cik aifa p mane2, cik aifa pakai nie..huhu
xdela same mcm gmbar di atas kan aku nye handsocks.. huhu
tp ok la kan.. 
rasa cam baek je siti qurratul aini ulfa nieyh..
sejuk je hati mendengoo..huhu.. perasan sudaa....

kalo korang perasan gambo bawah kan...huhu
cik aifa belah kanan lappy tau..   nie cik aifa dgn cik ezzah, my classmates aka my besties..huhu

JANGANLAH BUAT ORANG YANG MENCINTAI KAMU KECEWA....................

by Fauzie Ishak on Friday, December 3, 2010 at 6:30pm

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati?’

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

actually cik aifa just share je post nieyh yang telah dishare oleh classmate cik aifa, cik damak..
thanks to him..=)  

Friday, February 25, 2011

mata oh mata

mata oh mata..
kenapalah ko rabun..
kalo xrabun, jimat beribu dh duet aku..alahai mata...
sebenornya kalo kowg nk tau, mata cik aifa elok je..
tp mase darjah 5, ada kawan cik aifa tue berebut pensel kat depan cik aifa..
skali tercucuk mata cik aifa..
nasib aik xbuta..
tp yela.. mesti ada effect nya kan..
sampai skang cik aifa rabun..
n power pun makin naik..

3 minggu lepas
cik aifa dpt elaun
terus g pesan spek baru n contact lens baru..
spek tu sekadar nk pakai time malam b4 tido je
lepas buang mata palsu kan..haha
cntct smalam baru amik..
stok die lmbat sampai..
cik aifa try pakai pg td..
mata kiri ok.. alih2 mata kanan cik aifa mcm kabur..
mcm overpower la plak..
nasib baik xxcident td sbb xbape nmpak jalan tuh..
kalo aduyaiii.. malu jek..hahha
balik je dr pasar, terus cik aifa tukar pakai spek..
g mengajo td pun pakai spek..
bebudak pun td engat sapela pakai spek..
cam motoo jek..haha..
nampak gemok...
dahla pipi cik aifa dah tinggi..
pakai spek lagi menampakkan cik aifa gemokk...waaa...
yela.. sem baru nieyh kan..
cik aifa xtrun exercise langsung..
kalo sem2 lepas, hari2 turun jogging..haha
skang nieyh ptg2 kalo tdo, xsdr dah.. asik melewat ke bangun ptg..
tewok3..
dan minggu nieyh je ramai tegur cik aifa sbb nampak mcm body cik aifa naik..
waa.. xmo gemok..
timbang2 jek, dah naik 5 kilo.. aduyai..
baru nk cpai berat idea..
kena diet agi..haduih..
n cik aifa xcaye sbnarnya pd diet.. seksa woohhh..hak3

hp cik aifa rosak..waa...

hp cik aifa ada dua.. 
satu csl i-200, ala... yg dua sim tuh..
pastu nokia c-1.. haha... dua sim gak..
tp cik aifa nye nombor de dua sim gak..
cyg sgt kat csl tus sbb de mp3..
cik aifa punya memory card 2G.. hahaha..
tetiap malam cik aifa dengar lagu smpai tetido..
tp tetibe 3 ari lepas skrin dia tetibe retak xtau nape..
cedeynya..... 
skrin die xley bace elok2 kalo de owg mesej..
tp syukur bab masih leyh dengar lagu..hurmm..
jd tepaksa masukkan dedua sim dlm c-1 tue tp leyh on 1 je 1 masa..
xsuke xsuke xsuke..
nasib baik semalam balik uma..
so, nomor 1 ag masuk dlm hp nokia cik aifa yg ada kat uma..
ari nie daddy g kb dengn bro cik aifa...
balik2 je cik aifa tgh tdo..
almaklumla leteykan dok mengajo, jage adik n dll..hahah..
tetibe adik cik aifa pggl..
p kua.. cik aifa tgk dalam beg lappy daddy, ada 3 kotak hp..
yay.. dpt hp 2sim yang baru..
tp hp cina jek.. okla. at least ada gak dr xde langsung kan..
tp xaci.. adik cik aifa yg laki tuh dpt nokia xpressmusic.. waa... nk ugak...
hurmm.. bykla.. tukan hp 1st daddy beli kat dia..
haku nie da berpuluh2 hp..
asik osak je..
xpenah cik aifa pakai hp dan2 setahun..
bulan2 je..
xtaula pe nasib cik aifa..
hp asik osak je..
harap2 yg nieyh tahan lame.. atleast sampai cik aifa leyh beli hp dgn duit cik aifa sndiri kan..
xmo menyusahkan daddy..
byk lagi benda nk kena spend duit..

p/s: hargaila pe yg ada disisi sebelum lagsung tiada apa disisi..

Thursday, February 24, 2011

ari nie cik aifa balik umah

sementara tunggu daddy cik aifa smpai,
so cik aifa nk update blog sekejap..
yela.. semalam nk update berkali2 dah bukak 'create new post' tp xjdk2..
nk wat cane dah penat sangat..
dgn ubat cik aifa makan..
lagi2 dgn seharian semalam buat kajian penyelidikan kat pantai bukit kluang..
cik aifa n classmates kena kaji 4 ekosistem
yakni sungai, pantai, daratan dan bukit..
ayoyoyoo... yg naik bukit yg maleh skali.. separuh jek pown..hahahah
amik sampel tanah, kaji pH tanah, jenis hidupan, ukur lilit batang pokok dll..
tp bez woo.. 
lepas mase pembentangan..
kitorang makan barbeku kambing biri-biri..
bukan slalu jumpa kan..
so, membantai la ape ag..haha..
hlg sakit skojap..hak3..
balik2 je basuh kain cepat2, mandi, n tdo smpai kul 8 makkk baru bangun..haha..
p pesan makanan, amik makanan, makan, n tdo balik sampai pg tadi..
mane nak update blog nye...huhu

sebenarnya kan.. cik aifa kena hadir kat tempat gotong royong kat pantai air tawar sabtu nieyh
tp serius bodohla..
nape kami je yg kena.. junior kan ada gak,...
nape dorg xley join kitorg skali..
dahla.. mlas nk bising2..
nk balik.. sabtu datang..
lantakla nk kena denda pown..
suke suki jew ganggu kitowg nye weekend.. wahhaha
macam nieyh ke bakal cikgu yang bejaya??
hahah.. peduli hape aku..!!
(ada komen, simpan dlm hati, aku xnak dgr pun tegurn ko,bukan aku nk pon jd)

hahha.. manyak lak membebel..
nk balik umah....huhu
bukan ape..
kalo kat uma, sng je mood aku nk ade tuk jahit manik kat baju..hak3..

kata-kata cik aifa untuk hari ini
"Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat."
"Cinta pertama adalah kenangan, Cinta kedua adalah pelajaran, dan cinta yang seterusnya adalah satu keperluan karena hidup tanpa cinta bagaikan masakan tanpa garam. Karena itu jagalah cinta yang dianugerahkan itu sebaik-baiknya agar ia terus mekar dan wangi sepanjang musim."
"Memberikan seluruh cintamu kepada seseorang bukanlah jaminan dia akan membalas cintamu, jangan mengharapkan balasan cinta, tunggulah sampai cinta berkembang dihatinya, tetapi jika tidak, berbahagialah karena cinta tumbuh dihatimu."

kayh kat atas tu kata2 dari cik aifa yg cik aifa petik dr tenet nieyh...huhu
kayh, tang bawah nieyh kata-kata cik aifa yang lahir dr lubuk hati cik aifa sendiri..
"kepahitan yang lepas mmg pahit tuk ditelan tapi ambillah ia sebagai pengajaran dan iktibar tuk mengelak diri dr mengulang sejarah menyakitkan"
"xsalah menyayangi dan mencintai, tapi janganlah keterlaluan mempersembahkan sayang dan cinta kita padanya kerna belum tentu dia milik kita sehinggalah kebenaran terluah di depan mata, takut kesakitan yang kita alami, bukan kebahagiaan yang dicari-cari dinanti-nanti selama ini."

Tuesday, February 22, 2011

hapy birthday cik sarah

malas nk cakp byk.. jus enjoy the pic kayh.. 
sila like kalo suke..=)







happy birthday sarah

cik aifa suka satin

setakat nieyh baju stin cik aifa baru ada dua jek..
nnt nk beli lagilah..
bez pakai satin
sbb nampak lawa, elegan, dan sbb kain die mcm bersinar2 gitue..hak3
cik aifa mmg suka bling2..
lgpun kain die xpanas..
boleh pakai wat g kenduri, kelas and majlis kawin or akad nikah...hak3

ni gmbar cik aifa mase cik aifa pakai baju satin cik aifa yg wane pink..
tp xde gmbar full la plak..hak3



sape suka, sile like...hak3



sape nak tgk cik aifa pakai satin...
boleh klik di bawah..hehe
http://cikaifa.blogspot.com/2013/01/cik-aifa-suka-satin-2.html

Monday, February 21, 2011

tired but worthy

so tired maa...
after spending half a day at the clinic this morning,
this evening spending half a day again with my female classmates..
very enjoyed all the moment together..
because its not always us together gether in a place at a time except in class..hoho
thanks sarah for the kfc..
hope u have enjoyed all the fun also..
hahahha..
kalaulah aku xclumsy sgt..
nk wat cane kan.. 
makan ubat batuk mestila ngantuk..
nak jalan2 pun fenim..
tp xper..
bukan selalu kan..
bila lg nk berkorban untuk gembirakan hati kawan..=)

nk dijadikan cite,
i got into a book store,
then there is a worker there staring at me like im having a fault with him..haha
then when i pass by him
he ask me what i am searching for..
n i just answered 'nope'..
haha... feeling weird and shocked maaa..
tetibe org tny..waalllaaaa.... poyo je...
tp serius.. pe salah aku...
kah3.. lantakla..
yang penting aku enjoy the moment..

xnk berhabis tp berhabis jugak..
today cik aifa bought new sequin..haha..
almost 100 totall.. heheh..
and i got a present for miss sarah and asmad..
just cant give them them to u still..hahah..

p/s:pls dont ask me yet about it..hak3

Sunday, February 20, 2011

back to december

thanks honey for this dedicated song..
really meaningful to me..
how thoughtful of u..


I'm so glad you made time to see me
How's life, tell me how's your family
I haven't seen them in a while
You've been good, busier than ever
We small talk, work and the weather
Your guard is up and I know why
Because the last time you saw me
Is still burned in the back of your mind
You gave me roses and I left them there to die
So this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I'm sorry for that night
And I'd go back to December all the time
It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing that I'd realized what I had when you were mine
I'd go back to December, turn around and make it alright
I go back to December all the time
These days I haven't been sleeping
Staying up playing back myself leaving
When your birthday passed and I didn't call
And I think about summer, all the beautiful times
I watched you laughing from the passenger side and
Realized I loved you in the fall
And then the cold came,
The dark days when fear crept into my mind
You gave me all your love and all I gave you was goodbye
So this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I'm sorry for that night
And I'd go back to December all the time
It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing that I'd realized what I had when you were mine
I'd go back to December, turn around and change my own mind
I go back to December all the time
I miss your tan skin, your sweet smile, so good to me, so right
And how you held me in your arms that September night,
The first time you ever saw me cry
Maybe this is wishful thinking
Probably mindless dreaming
If we loved again I swear I'd love you right
I'd go back in time and change it but I can't
So if the chain is on your door, I understand
But this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I'm sorry for that night
And I'd go back to December
It turns out freedom ain't nothing but missing you
Wishing that I'd realized what I had when you were mine and
I go back to December, turn around and make it alright and
I go back to December, turn around and change my own mind and
I go back to December all the time

More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/t/taylor_swift/#share

contest si manis berbaju kurung


 

kayh.. tag nie pasal yg kat atas nieyh..
dah lama xupdate blog.. dapat lak tag contest dr cik asmad..
so.. sementara lappy ok nieyh.. 
so, den nk jawabla..hoho..

gambar nie je ade.. kire ok la kan..
sbb haku baru je membersihkan folder dlm lappy nieyh..
dah delet2 sume tuh.. tetibe dpt tag nieyh..
pueh den mencarinyo..
menyosal pun ade nie haaa...haha

lastly sy tag 
~princess laila~wani~chaya kasturi~

Thursday, February 17, 2011

MEMANG SAKIT HATI

LAPPY NIE MMG NAK KENA NIEYH..
ASIK MAIN MATI HIDUP JEK..
NASIB BEK XDE NYAWA..
KALO X DA LAME HAKU TANAM DAH.. ISK3
DAH BERMINGGU CIK AIFA XUPDATE BLOG KAN..
XPE2... TUNGGULA NNT...
SABOOORRR...
KUSH SEMANGAT.. HUH
TENET LAK WAT PROBLEM..
HAPE KE LAME NK LOADING..
NK KATA XBAYAR LAGI, DA BAYAR DAH..
HUSH..
 NIE YG NK NGAMUK SAKAN NIEYH..
DAHLA INK CARTRIDGE YG BARU BELI TUE XLEYH GUNA YG TRICOLOR..
MAU NGAMUK HAKU..
NK WAT ASSIGNMENT NNT YNG DATANG BERTIMBUN TUE HAA...
NK WAT DIVIDER FOLDER AG..
NK PRINT OUT NOTE2 SUME YG ADA TUEH..
TERUS XDE SEMANGAT NK WAT KEJE..
DAH LA REPORT MEMANJANG BERJELA KENA TRANSLATE MASUK KE BM..
SERIUS SATU KEJE YANG LECEH DAN MENYAKITKAN HATI..
HAKU POWN XFAHAM KNP PPSMI KENA MANSUH TUE SETAHU HAKU UNTUK SEKOLAH MENENGAH N RENDAH, 
TP AKU YANG TERTIARY LEVEL NIE PUN KENA JUGAK..
APA HAK KAMI SEBAGAI PELAJAR TERTIARY LEVEL KALO SAMAKAN DENGAN PRIMARY AND SECONDARY??????????
HHHHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.................
BODOH TOL SAPE YG WAT TUEH....
XRETI BEZA KE..
SBB DOK IPG KE KENA CAMTUH..
AKAI ADA..
DAHLA SUMER RUJUKAN DALAM BI.. 
NK MASUK BM LAK..
HABIS HANCUR OTAK NIEYH..
CU SDIAKAN DULU REFERENCE DALAM BM..
XDELA AKU NK MEMBEBEL MCM MAK NENEK HARI2..

P/S: SESAPE YG ADA TAG CIK AIFA, NNT CIK AIFA JWB YE.. SOWIE.. DE PROB SKET..
P/S: RINDUNYA SAME DIA..HURMMM..=(

Thursday, February 10, 2011

lamenye cik aifa xupdate blog

cik aifa xbape elok skang nieyh..
clumsy all de time..
nk belit2 tudung macam selalu pown malas
nk gosok baju pun malas
nk basuh baju pown malas
dah 3 mggu straight cik aifa basuh baju guna washing machine..
selalunya cik aifa basuh pakai tgn je hari-hari..
tp semenjak dua menjak cik aifa selalu sakit nie..
jd clumsy..haha
takat nieyh..
cik aifa dah sihat dah..
cuma kena amik certain steps untuk beringat2..hahah..
susah kalo ada sakt nieyh kan..
haha.. whatever lah kan..

okeh.. ari nieyh cik aifa nk balik umah..
otw tue, nk tempah spek, contact lens and bayr broadband cik aifa yg dah tertunggak 3 bulan tue..
seb baik leyh guna ag...
wlaupun byk dah terima sms kata nk speed limit..
sbb selalunya xde speed limit..hahah
sambil2 tue nk tgk2 rak kayu
nak letak dalam bilek..
hoho...
bukan ape.. bersepahla.. byk barang..
cik aifa xsuke sepah-sepah..
melekit tau x..
cik aifa pown xfaham cmane org laen leyh duduk dalam sepah-sepah nieyh..haha

elaun cik aifa untuk sem nieyh mmgla dah masuk
tp untuk perkakasan xdapat ag..
dgr kata hep gtau dorg akan masukkan same dgn elaun sem depan..
julai nun haaa plg awal...
mintak2 la berita tue sume xbenar..hush...
dpt elaun mmg dgr amoun nya banyak..
tp skojap je haaa dh nak hbs dah..
cik aifa bukan pemboros kayh..
sbb kalo cik aifa beli brg
mmg cik aifa cri yang murah2 je bersesuaian dgn kemampuan cik aifa...
tp yela..
3000..
banyakkan..
mcm bulan jatuh ke riba..
tp cube bygkan..
bayr itu inie..
buku, duit kelas, baju mktb,
spek, contact lens
broadband
program ke cameron highland insyaAllah dlm mac
modal2 manik ag..
pastuh nk kena save untuk sara diri sampai julai nie..
bg kat daddy sket..heheh
stationary - cartridge (ingat murah ke?), a4 paper dll
kasut kelas pown da buwok.. mcm nk beli baru.. nnt la kan..

so, buat mase nieyh..
cik aifa xde benda nk beli2 belah mcm org lain dapat elaun
beli beg, kasut, baju, makan2 ramai2..
sbb mende2 yang cik aifa dah least kat atas tuh pown dkt2 2500 dah..
so?? pikir2 kan lah dan kire sendiri..haha

tp kan.. nk wat cmane ag kan..
hdup mmg mcm nie..
mungkin Allah bg cik aifa hidup mcm nieyh sbb
dia nak suh cik aifa sedar
betapa kite perlu bersyukur dengan nikmat yang ada kan..
mcm cik aifa, cik aifa sulung dr 8 orang adik-beradik yang sedang membesar
dan banyak keperluan diperlukan..
ayah cik aifa pulak seorang cikgu je..
bukan arkitek ataupun engineer atau anak raja..
umi cik aifa xkeje tp kdg2 skang nieyh sjak adik bongsu cik besar sket umo 2 tahun
ada la jugak die amik tempahan jahit2 baju kurung biasa je..
kami adik-beradik pown dah mmg faham dgn keadaan keluarga
jd kami pown xbanyak meminta..
ada sket, sketla
ada banyak, banyakla..
for the truth..
adik-beradik cik aifa kuat makan..hahha...
sekampit beras boleh hbs dlm mase seminggu
kicap sebotol plg lame 3 ari je..hahah
mcam-macam...
daddy cik aifa suka manja-manjakan anak die dgn makanan..
cuma satu je,
adik-adik cik aifa xpenah mintak ayam kfc or mcdonald or else..
knape ek??
hahaha.. cik aifa sendiri pown xsuka melainkan piza.. yummmyyyy...
hhahhah.. banyak la coleteh cite cik aifa pulak..
mcm dah overload dah kan..hahah
maklumla, cik aifa dah lame xpakai hp kamera,
kalo x, hari2 cik aifa upload gambar..hahah

p/s: risaula dekat org yang berada d c nun tue.. senyap je xde berita.. sihat ke x ke dok ane..hmmm... ape-apepun, hrp2 everything's ok... 

akhir kata:
happy berweekend ye kawan2..hoho

Monday, February 07, 2011

off to class

feel quite heavy in my head because i sleep quite last last night..
and now i'm feeling to lay down on the bed and continue my sleep..
but i can't..
in Islam, sleep after subuh prayer is not good, nor sleep after asar prayer..
but i believe that out there
many muslim sleep after subuh prayer and wake up at noon..
me sometimes..
when i am too sleepy, sometimes cant even help myself to do something else except sleep helplessly on the bed
wrapping up self with the comforter and pillow all over myself..


okayh.. 
i cant type more because im need to off to class...
it'll be started at 8.00 p.m but we have reciting Quran session at 7.45..
when we recite it and read the meaning of those ayatul Quran,
feeling so calm..
dont believe it??
try it!!


Sunday, February 06, 2011

new generation of cow

as u all know..
human do have mind..
they are able to think what is bad or good for themselves..
and as u all know,
animals just do have brain but they cant think like us..
but here i wanna show something to you that animals may sometimes thinks..hahah..


this pic was taken by my frenz while we were on the way to the ipg last semester holiday..
and if u realize and could see,
actually this pic was taken in a raining day..
and could u see, the cow are grouping under the bus stand preventing themselves from wet by the rain..
isn't it a clever action??
 me myself would do that..hahhaah

p/s: sleep tight kayh..haha

LATE alur LIMBAT

2nd post after precious that i posted last dec..
but dis time with the pic.. 
so, juz enjoyz kayh..

i got a bike to ride through..huhu

our arrival

bajet....hahahha



hudus terus bile nmpak gg...


dgn mok, ayoh n kak angkat...hahhahahhahaha

jambatan gantung d tengah2 tasik di tgh2 kampung..huhu...

that's all i think..hahah

Saturday, February 05, 2011

done but does it satisfied others??

done teaching all the the tuition participants this morning..
for the first moment, it was like everyone was stunning like a puppet..
one word i said, one words they answered or acted..
but after few minutes then,
was able to make the surrounding hotter..
hope they understood all what i've taught..
afraid that they didn't even manage to catch up what i said..
because the basic is very important for their future studies..

and sncerely..
i myself was quite stunning also..haha..
1st time beb..

p/s: speak out loud what u didn't understood kayh??

Friday, February 04, 2011

a hot and exhausted holiday..

thursday
reach home by 4p.m..
sleep helplessly on the bed..
urghh... migraine..
thinking on going to the hospital..
but still till today dunt go..haha..
not my fault kayh..
friday saturday no branch open,
sunday monday tuesday my dad went to school..
wednesday, my dad went to perak and terengganu picked up my sis..
tuesday, my dad prepared for the coming wedding of my mom's cousin tonight..
so today, he'd already reached kangar..

friday
went to the market, searching for wallpaper stickers but none of them is sell..

saturday
forgot maa..

sunday
forgot maa..

monday
forgot maa

but i thinks all those days starving for a normal life..

tuesday
just and only can start beading for a while..
but then, migraine again..

thursday
went to the town searching for new bead because the black one i used didn't suit the color of the satin,
so, open it again, and do it all over for both hands..

friday
a big day today.. haha..
this morning 8.30 till 10.30, i am teaching the year 5 and 6 students mathematics and science subjects at the tuition center..
haha.. actually i am just replacing my father for both period cause he is gone to kangar, perlis.. 
at first, thinking on take a ride with him and stop at kedah, and wanna go to penang.. haha.. slut..huhu
then, impossible maa..
okay.. days just went okay until i got this call just this afternoon after i've gone home,
hahahaha.. what a funny think on me happening rite now..
tomorrow i'll start teaching those pmr candidate for science subject..
okayh.. nevermind.. because my option is science..
so, i'll try my best to help them score in their coming exam..
and instead, helping the one that request me because seem's like he's in problem searching for science teacher..
and my contract is until the end of the year..
could i make it?? 
only Allah's know..
maybe this will make me feel more to behave teacher on the future... hahha
well done miss aini..
so, i've got new company for my side's income instead of embroidery.. 

wow..  so buzy maa with life..
hope i could manage it with my study..
the most important from all is study...
although i'm not kinda into it..hahah..
pray for me guys..!!

tomorrow is saturday
going back to ipg where my life changed..
wanna finish all the things that i need to solve right away i'm there..
hope dad will safe-reach here..
and my cousin will send me back...
thanks to him..

p/s: miss my dolphin...muuuaahhhhxx..!!

Tuesday, February 01, 2011

planned is cancelled, unplanned is gone

hurmmm.. recently, people always talks about it..
what?? just guessing it with ur own thought..
im not saying it.. coz it does stab my heart either it's in or not..
it's hard to live life..
when we've got oceans of problems..
and..
in any circumstances, sometimes obey nor disobey is just a situation..
then its gone..
sometimes. we dont even think about it.. nor sometimes those thought did help us..
just the self..
sometimes.. felt kinda slaves for own self..
but sometimes.. its the best that we could do to face pain..
its just.. A life cant understood B life or C life..
neither understood nor felt it..
none..
its just.. everyone living differ life where sometimes got spot in it that connect it with other's life..
although maybe we said..
it's from same living together..
but dont forget..
it's from differ perspective, sight, doubt and question... even the answer..
example, in a class, the teacher would ask, what is life?? and there would come up more than 20 answers out of 20 students.. because its differs.. in everythings..

so, if i say i couldn't, so i couldn't..
and if u wanna explanation,
just read this..
because sometimes..
its better we dont know the exact reason for it,
because its useless by knew it but not understood it..

~especially for my friends that sometimes without i realized, i'm disappointing u for not giving what u wishes from me..its just.. hard for me to explain it.. better silent than sickened u..~

Search This Blog