Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Saturday, January 01, 2011

my OLD till CURRENT phones...

actually.... nk jawab tag dr MAISARAH MANAS..haha.. disebabkan terlalu suka dapat tag nieyh, so sayer berusaha sesungguh-sungguhnya tuk cari semua gambar handphone yang pernah sayer guna.. tp mlgnya masih xberjaya.. xpela kan.. nipun dah kira banyak dah niey.. pening den mencarinyo haaa...

nokia 3315
1) ini fon pertama yang aku guna.. mase tuh form 2 kot..hahah.. lupe den.. mule2 mak aku nyer.. lame2 jd aku nyer..hahah

sony ericsson K300i
2) nie 2nd hp aku.. suke sgt2 hp nie.. chumel.. dan khecik.. huhu.. lame gakla pakai yg nie.. dr tgh tahun form 2 sampai habis PMR.. lepas tuh charger die rosak, xsmpat g beli... pastu guna yg laen..ha3..

nokia 2650 flip
3) after yg 2nd tuh, aku guna yng nieyh.. tp skojap je sebb lepas tuh daddy aku ngamuk bab aku kuat maen sms.. ha3.. time tue kan darah muda tengah menggelagak lagi..an3??hahah

nokia 6101
4) nie sbnarnya hp mak aku... sbb dulu daddy aku bg pilihan nk guna hp mane satu antara yg niey dgn yang 2nd tue haa... tp aku pilih yg tue...haha.. pas yg tue osak, baru guna yg nieyh.. tp sayang.. lepas aku bg hp nie kat mommy aku balik, jangka hayatnya xpanjang sbb ada la satu hari tuh kan, mak aku mara2 kat adik aku, skali die baling hp nie.. bila daddy aku balik dr skola, mengamuk sakanla daddy aku.. lalu hp nieyh dipatah2 kan oleh daddyku.. waaa... sygnya....

csl 2 sim touch screen
5)actually aku dah lupa da sebenarnya model apa hp tuh.. tp agak2 mcm niela bentuknya.. bila kita tekan keypad dier.. mesti keypad die nyale2 warna warnie gitue haa... best. sound system dier terbaeekkkk ahhh..

nokia 2600

6) hp nieyh aku guna mase aku skool kat KL.. xpela.. xkisahla.. sbb mase nieyh aku gune die mase aku on holiday je sbb aku xbwk hp g skolah.. xbaekk.. langgar peraturan..hak3...



motorola L6
7) hp nieyh aku guna mase aku habis form 5.. mase aku kat PLKN n mase aku kat CFSIIUM.. smpat jugakla aku guna die kat Ipg nie haa...

samsung e-1070
8) hp nieyh sebenor2nya hp adik aku ainun athirah.. tp disebabkan mase tuh die xbawak g skola.. jadi aku dgn berbesar hati menggunanya mase aku kat PLKN.. pastuh bila habis, aku bg balik kat die.. tup2 dua bulan pastuh kena curi... smpai skang org yang curi ke beli ke ntahla hp tuh masih kaco aku.. 3 4 bulan skali ada mizcol.. nasib baik aku kuat ingatan.. ingat ag nombornya..ha3

nokia 9300i
9) pastuh sempatla skojap aku guna hp nieyh..hahah.. entahla... aku guna hp kan.. saluu je cepat rosak.. sedey3.... waaaaaaa........

i-mobile 322
10) ini adalah era pertama aku guna hp slide.. mcm yg slalu kawan2 aku cite n bgtau, kalo hp slide nieyh cepat rosak screen.. mmg betul jangkaan mereka.. ish3.. sempat 4 bulan je kot aku pakai hp nieyh...sedey gak..haha tp aku pelik napela hp sarah slide gak xosak2 pown..huhu

11) yg nieyh aku lupe pe modelnya.. tp gambar nieyh nk2 dekatla tuh.. aku beli hp nieyh tahun lepas dr classmate aku tasha.. murah je..hihi... skang fon nie amsih digunakan oleh mak aku...

sony ericsson F305
12) suka sgt2 hp nieyh sbb gambar dier kan lawala walaupun cuma 2.0 mgapix je.. hp nieyh sgt2 berjasa padaku.. haha.. tp xlama kemudian.. macam yg imobile aku tuh, die mulala wat hal.. screen rosak.. dua kali baiki... last2 simpan jek wat kenangan...

csl i-200
13) hp nieyh aku beli tahun nieyh.. bulan 7 arituh sbb sony aku wat hal.. like dis sbb 2 sim leyh bukak serentak.. so, ley bukak dedua nomorku..huhu

nokia C1-00
14)  yg nieyh aku beli minggu lepas... prepare2 sebab csl aku tuh mule wat hal.. die kdg2 mati sendiri walaupun aku xwat pape.. xtahu ler pepasai.. so, mase g KL ari tuh.. ada mase aku beli nieyh.. murah je..haha.. tp mlgnya leyh bukak 1 sim 1 mase je...isk3.. tp boleh terima panggilan bg dedua nomor.. so.. aku guna dua hp yang ada dua sim skang... boleh muat 4 sim tuh...hak3... bnyaknya....


sekian habisla ku bercerita tentang hp2 ku yang penah aku guna.. sebenarnya kan...ada lagi hp yang aku guna selain2 yang diatas.. cuma aku xingat modelnya..hahah.. n ada sesetengah yang aku xjumpa gambornya kat tenet nieyh haaa.... tenat sungguh...hak3... k lah.. banyak lak aku membebel kat ciniey.. lastly, jgn tekejut la tgk hp2 aku tuh... bukan nk tunjuk aku penah guna byk hp cuma sekadar menjawab tag sarah tue haa...hahah.. sebenornya da lame da nk wat post sal hp nie tp xkesampaian.. nasib baikla cik sarah niey tag sayer.. suka sgt2... thanks sarah.. muaahhh.. syg kamoo...

p/s: sunyi tol ipg rini.. bygkan..hanya aku dan sarah je kat dalam blog nie... ish3.. lampu toilet lak 1 kat tempat amik wudhu je menjadi.. isk3.. nasib baik kucing jadi peneman.. buat cik sarah yg sudah tidur tue, HAPPY NEW YEAR..tata sume.. kupown nk tido daaa... ngantuk sudaaa.... nitezzz....

p/s 2 : lastly lagi haa... ada tag untuk : zaim, amri and tasha..n pada sape2 blogger yang bace nieyh.. moh kite singkap sejarah lame kita yer.. sila tag 3 yang lain yer...

sambungan pd 11 oktober 2011..

setelah nokia c-1 ku hilang dicuri orang ntah ke mana, hp csl d200 aku pun rosak sbb sskrin pecah..
then pastu guna,

aku guna samsung nie... beli rm80 hengget kat bandar jerteh ari tue... skang dah rega rm50 je..


pastu tukar dgn adik aku.. so skang aku gna


p/s : the end buat masa sekarang...

3 comments:

ijatnuar87 said...

dah macam tokey kedai...sumer hp dier terai ek,heheheh

wardatulhumayra said...

banyaknyer fon ko aini..kalo simpan mmg leh bukak kedau tepon larh..haha

QuRrAtUl QuAiFa.. said...

senyor ijat : xdelh sume try... da fon tue rosak...nk wat cne...hehe

tasha: tulah mslhnya xbukak kdai ag..ha3

Search This Blog