Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Wednesday, August 04, 2010

GERKO TENIS HARI INI

aku sebenarnya da fedup da dgn Gerko bermula bila aku xreti nak servis pada minggu lepas..
dan kemudiannya aku xdapat wat backhand pada minggu berikutnya..
pada mase tuh, aku rase macam dah sejam lebey dah gerko tp bila tgk jam, ish3 ropenye baru setengah jam.. sengal...
dan pada hari ini, Gerko ada lagi sbg ganti untuk Gerko dalam bulan puasa..
kire puasa nnt Gerko ttp ada tp 2 kali jek..
hari ini, lessonnya pasal valley.. syukur Alhamdulillah, yg nie aku dpt buat terbaekk punya ahh..haha.. den pun xsangka.. haha..
bak kata cik nuar "haa... nie boley main nih.." "chomee bola..".. 
disebabkan hal yang ini di mana aku boley melakukannya,
langsung fedup ku hilang terbang melayang diganti satu rasa yang puas dan memberi keyakinan diri pada aku untuk bermain tenis pada hari ini..
dan mmg aku main ari nie, aku puas hati.. dengan gembiranya dan tenaga yang hlg dtg kembali, aku buat sket2 mengontrol bola dan servis..

pastuh.. Gerko pun habisla.. tp aku rase mcm nk maen sket je ag.. aku pun mainla dgn c Iqbal..
hajatnya sekali servis ag nak benti la..
sbb tinggal aku je sorg dak pompuan dlm court.. dak2 pompuan lain sume dah kua ada kat luar court seap2 nak balik..
kena2 pulak tetiba cik Yazid masuk court dgn beg tenisnya yang wane merah itam itu,
dan melihat bagaimana aku servis.. ceh.. kantoi xpandai..
dan tetiba pulak.. dia pun berkata "awk, dtg cni.." aduyai.. dup dap dup dap jantung aku.. 'alahai cik.. kenapa sy dipanggil..ish3...'
lalu aku pun pergila dekat dia.. dan dia berkata lagi.. "tgk grid raket awk.."
aku pun tunjukla cmane cara aku pegang raket tenis tuh..
lalu dia pun berkata-kata lagi.. "ok, grid dah betul.. sekarang pergi ambik bola.."
alamak aihhh... aku mengomel sendirian.. 'cikk, sy dah nak balik dah nie.. xsolat asar ag.. aduyai.. kena main lak ke.. asal ramai2 dak laki kelas aku yg ada kat court nih, aku yang di aim nya.. ish3.. kenapa aku yang kena?? '
aku pun g jela amik bola.. sebiji.. dua biji..
"okeh, sy nak awk servis.. tangan ke belakang..bla bla bla..."
dan aku pun membuat lah mengikut arahan.. mula2 tuh failed.. pastuh lame2 baru boley.. ish3.. betapa susahnya nak maen tenis dgn betul..
dahla tinggal aku sengsorang dlm court tuh dgn dia.. knp la aku yang kena..
'tulah.. bersungguh sgt nak main lagi apa pasai?? kan dah kena.. amik ko..hahah'
dah xpela..bior jela.. selama nie mmg aku nk maen tenis, tp disebabkan aku sekoq je pompuan, cmane nak main.. cik ckp "ptg2 turunla main hari-hari.." hahaha... xmboh aku.. sekoq2.. hari nipun nasib baek xde senior2 sem 8 yang selalu main tenis tuh.. kalo x, lagi segan aku..hahaha..
pas servis, forehand pulak.. pastuh main.. ada la sorg dak laki bm nieyh masuk main gak.. then lepas tue ain n yasmin pun masuk gak.. tetibe tuh cik kata "awak g court sane" dan tinggallah dak duo org yg tinggal tu main kat court biase aku guna.. aku pun g la sebelah tuh.. main jela.. xpaham aku.. dr awal sampai akhir mmg cik aim aku.. harap2 xde apela yg mengejutkan nnt berlaku..hahhahhahaha..

tp ape2 pun, aku sgt appreciate pada nya sbb telah mengaja aku main tenis tanpa aku pinta..hihi... BUDIMU DIKENANG JASAMU DISANJUNG..!!

No comments:

Search This Blog