Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Sunday, May 02, 2010

MEMORI YANG DULU

SUATU KETIKA DULU..
aku ingat ag......

mase tuh aku kat CFSIIUM NILAI ag..
where i took bachelor of english just for half way there b4 withdrew

adala satu weekend tuh..
aku rase cam nak balik selayang..
uma mak sue aku..
skali aku balikla..
pakai ktm..
mule2 naik teksi dr cfs g nilai nye stesen ktm..
tetengah hari tue aku balik..
Alhamdulillah selamat sampai kat umah..

so 3 days aku kay umah sue aku..
keje aku kalo p uma dye,
cam besela..
makan,
tidor
tgk tv
mengabehkan buah n susu kat dlm fridge (sue aku yg suh habiskan kayh)
hahaha

tp nie saat yg mmg aku xley lupa

mase tuh nak balik nilai..
ayah sue nak anta aku lepas asar..
tetibe kawan dia dtg..
so, lmbatla kau sampai stesen ktm..
mase tuh stesen ktm dkt ngan selayang xsiap ag..
so aku naik ktm kat putra..
ala..dkt dgn the mall, putra bus station n skola aku SESERI tue..hehe

lame giler aku tggu train sampai..
dkt nak kul 6 baru sampai...
aku naikla ktm tuh..
mase tuh aku masuk compartment yg xde org lg dlm tuh
tetibe stesen seterusnya baru aku perasan
lelame tue...sume dalam tue laki...
pandang aku semacam je..

tambah plak dgn
tetibe lepas stesen kl sentral,
aku mula berasa pelik..
pehal lak train nie g masuk pantai dalam
nape xmasuk mid valley..
confius haku..
tgk2 peta..
alamak....
haku tersalah train la pulak...ngok ngek tolla

bila aku nak turun, ramai plak passenger yg nak naik train
so aku tersekat kat depan pintu
sampai stesen selpas tuh
barula aku ley turun
tgk jam, aduyai da 6.30..
matila aku cenggini
aku terpaksa reverse p kl balik nie..
nak benti kl sentral aku takut sesat..
so aku hajat nak benti kl lama punya stesen..
tgu punye tggu..
15 minit kemudian..
train dtg..
penuh la pulak manusia dalam tuh..
xdapat naik...
nasib baik aku nie jenis tabah..
aku tggu lg train  seterusnya..
naik punyala sesak manusia dlm tuh..
smpai kl lama nye stesen aku turun..
dlm kul 7.30 barula train seremban sampai..
lame giler aku tunggu...

pastuh perjalanan aku yg sebetolnya pun bemula...heheh
tp mmg la
malang xberbau
ada jugak lagi bala menimpa...
da satu stesen je lg before nilai..
tetibe train benti kat tgh2 landasan..
pehal la pulak train nie
pastu black out..
mase tuh kul 8.15 mlm
tggu nye tggu.. 8.30 mlm, de plak satu announcement
SEMUA PENUMPANG HARAP BERSABAR
ANDA SEMUA DIMINTA KELUAR DR TRAIN DAN MENUNGGU TRAIN SETERUSNYA DR KUALA LUMPUR

aduyai..bengkek giler aku rase...
da la hp aku da nak habes bateri...
pe aku nak wat nieyh..
ko bayangkan, aku sorg diri naik train nie dgn manusia manusia yang aku xkenali
pastue tersilap naik train
tukar patah balik
dah lambat giler
pastuh ada la plak train nie rosak tetengah malam nie..
dkt hutan plak tuh....
ish....

dlm kul 9.05 gitue..barula train tue sampai...
cepat2 aku naik train tue..
xdaya den nak nunggu lai..
kul 9.15 aku sampai kat stesen nilai...
fuhh lega aku rase...

kat cini
aku nak ucap terima kasih kat bestfriend aku kat cfs nilai aka dormmate aku A-3-7
mmg korang la kawan aku ketika senang dan susah
aku xkan lupakan korang
 gda majidah, nad, n tira
korang mmg baik hati
ko bygkan, aku mintak dorg dtg kat stesen ktm tggu aku
dtg dgn teksi memalam n kuar asrama secara haram
semata-mata nak amik aku
tambang xyah kirala,
aku bayar la asalkan dorg sampai sini amik aku..
dlm kul 10 baru aku sampai balik cfs..
sume dah risau giler da nie..
mane la aini... sunyi je bilik xde org ketuk pintu bilik air sape yang selalu nyanyi tue..
and suara cengkerik xberbunyi lagi..huhu

p/s : kadang2 bila aku teringat peristiwa nie, aku rase happy n kedengaran lucu, tp aku yg kena mmg gelabah siot, tp aku jugak sedey sbb entah bila nak jumpa diorang lg..SAYANG KORANG...

2 comments:

Mr.nOb0Dy said...

haha

AtUl EyE-niE.... said...

y gelak???/lucu ke..xkena mmgla lucu..haha

Search This Blog