Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Monday, May 31, 2010

RASA GILA NAK UPDATE BLOG

TGK...da byk da post..
tp nak post jugak agi..
sebab cuti sem start 3 hb jun nie
aku xley nak update blog sampaila habis cuti sem
sebab kat umah aku internet lembap sgt..
takat nak tunggu  loading setengah jam baik aku wat mende lain..hmmm
sedeynya..rase xnak balik je cuti nnt..
bukan ape...bosan dok umah..
aku hajat nak mintak kelulusan daddy nak p dok umah atuk cuti nie..
harap2 boley...

I KNEW BUT I STILL WANT TO

I KNEW THAT MUCH OF WHAT I HAD POSTED BEFORE
MOSTLY RELATED TO  MY FEELING OF SAD
AND THERE JUST SOME OF THEM SHOW UP MY HAPPINESS
BUT I DONT CARE AS LONG BY POSTING POST HERE
THROWING AWAY WHAT I FEEL
IT GIVE ME SUCH A VERY GOOD FEELING AFTER
SO, I DONT MIND AT ALL IF THERE IS NOBODY WANNA READ MY BLOG
AS LONG AS I AM HAPPY WITH WHAT I DO RGHT NOW..HMM
HOPE PEOPLE WILL UNDERSTAND....

FOR THE REST OF MY LIFE-maher zain

i really love this song,..
it bring so much meaning..
although maybe i still dont get it or soon will get it in my life..
but it is a song where give my souls tranquility..
so as the song amar-amani that i had posted earlier..
that song is given by a person that without my notification
he bring me back to life..thank you...
really owe you lots...

amar-amani

PAHITKAH ATAU MANISKAH??

AKU xtahu kenapa semalam dan hari ini...
aku banyak sgt berfikir
membebankan minda ku sendiri
aku bergembira bersama-sama teman-temanku serta kamu
namun aku mula terfikir
adakah ini akan kekal selamanya
atau sampai bilakah ini akan berterusan
kerna setiap pertemuan pasti ada perpisahan..
setiap pertemuan ada yang bermula dgn kemanisan
namun setiap perpisahan pastikan berakhir dgn kepahitan
walaupun kadang-kadang diiringi kegembiraan..
setiap perpisahan pula membawa pertanda
bahwa kan berlaku lagi pertemuan yang lain..
prtemuan baru yang belum tentu sebati dan sejiwa dgn jiwa kita...

aku penat dgn sandiwara hidup ini
namun aku redha dgn ketentuanNya..
jika ini yang kau mahu aku hadapi..
aku tempuhi dengan rela walaupun aku menderita
kerna aku tahu..suatu hari nanti pasti kan terbalas jua..
setiap sesuatu yang berlaku ada hikmahnya..

namun aku takut...
hati aku telah masak...
lukaku sudah terlalu dalam..
kerna tamparan yang terjadi dalam hidupku..
yang membuat aku berhenti berharap
dan berjanji sendiri dengan diriku agar jangan sesekali berharap..
saat bahagia yang ditempuh
pasti kadang2 dirampas begitu saja..
bukan maksudku merujuk pada soal hati..
xsemestinya walaupun ia di antara..
soal hidupku yang aku sendiri masih belum berjaya menerima
hatiku masih xterpujuk untuk menerima
walaupun beribu sudah semangat dan kata-kata
dari semua insan yang kukenal agar ku menerima..

sungguh...
pahitnya hidup ini..
aku sudah penat menahan derita..
kerna aku xmampu lagi mempertaruhkan hati ku ini..

inginku mengangkat kakiku melangkah ke arah yang ingin kutuju
namun aku tahu
aku xkan pernah lagi berpeluang untuk itu

inginku bersama teman-temanku yang sehati denganku
namun sampai bilakah kita kan bersama..
kerna pertemuan pasti kan terjadi perpisahan

inginku realisasikan impianku
namun rasanya samar lagi xkelihatan
dan sudah tentu pandangan manusia sukar tuk ku lepaskan..

inginku menjadi teman di sudut hati
buat menemani tika ku sunyi dan hepy
namun aku xmampu lagi mempertaruhkan hati..

inginku berhenti dari menjiwai hati ini
buat mencari sedikit ketenangan di kala sunyi..
namun aku pasti..jelmaanya kan tetap kunjung tiba..

inginku mendapatkan apa yang ku mahu
namun aku xmahu menyusahkan insan lain demi kepentinganku..

satu pintaku,

izinkan aku merasa
sedikit masa bersama sedikit kasih
inginku hidup tenang dan senang
bersama semua yang ku sayang..
bersama alunan syahdu Al-Quran..
di kala kemanisan dan kepahitan...

Kenapa Aku Masih Solo????......


Jodoh tiada kaitan dengan keturunan. Hanya belum sampai masanya. Ia bagai menanti jambatan untuk keseberang. Kalau panjang jambatannya, jauhlah perjalanan kita. Ada orang jodohnya cepat sebab jambatannya singkat.

Usia 25 tahun rasanya belumlah terlalu lewat. Dan usia 35 tahun belum apa-apa kalau sepanjang usia itu telah digunakan untuk membina kecemerlangan. Nyatakanlah perasaan dan keinginan anda dalam doa-doa lewat solat. Allah itu Maha Mendengar.

Wanita baik untuk lelaki yang baik, sebaliknya wanita jahat untuk lelaki yang jahat. Yakinlah pada janji-Nya kerana kita orang yang beriman. Biar lambat jodoh asalkan mendapat Mr. Right dan biar seorang diri daripada menjadi mangsa lelaki yang tidak beriman kemudian nanti.

Memang kita mudah tersilap mentafsir kehidupan ini. Kita selalu sangka, aku pasti bahagia kalau mendapat ini. Hakikatnya, apabila kita benar-benar mendapat apa yang kita inginkan itu, ia juga datang bersama masalah.

Kita juga selalu melihat orang memandu kereta mewah dan terdetiklah dihati kita, alangkah bahagianya orang itu. Hakikatnya, apabila kita sendiri telah memiliki kereta mewah, kita ditimpa pelbagai karenah. Tidak mustahil pula orang yang memandu kereta mewah terpaksa membayar lebih tatkala berhenti untuk membeli durian di tepi jalan.

Ketika anda terperangkap dalam kesesakan jalan raya, motosikal mencelah-celah hingga mampu berada jauh dihadapan. Anda pun mengeluh, alangkah baiknya kalau aku hanya menunggang motosikal itu dan cepat sampai ke tempat yang dituju. Padahal si penunggang motosikal sedang memikirkan bilakah dia akan memandu kereta.

Bukan semua yang anda sangka membahagiakan itu benar-benar membahagiakan. Bahagianya mungkin ada tapi deritanya juga datang sama. Semua benda pasti ada baik dan buruknya.

Demikian juga perkahwinan.

Ia baik sebagai saluran yang betul untuk melepaskan syahwat tapi ramai juga orang yang berkahwin hidupnya semakin tidak terurus. Ramai orang menempah neraka sebaik melangkahkan kaki kea lam berumahtangga.

Bukankah dangan ijab dan Kabul selain menghalalkan hubungan kelamin, tanggungjawab yang terpaksa dipikul juga turut bertambah? Bukankah apabila anda gagal melaksanakannya, anda membina dosa seterusnya jambatan ke neraka?

Berapa ramaikah yang menyesali perkahwinan padahal dahulunya mereka bermati-matian membina janji, memupuk cinta kasih malah ada yang sanggup berkorban apa sahaja asal impian menjadi nyata?

Jika tidak sanggup bergelar isteri tidak usah berkahwin dulu. Jika merasakan diri belum cukup ilmu bergelar ibu ayah, belajarlah dulu. Jika belum bersedia untuk bersabar dengan karenah anak-anak, carilah dulu kesabaran itu.

Jangan berkahwin dahulu sebab kenyataannya ramai yang tidak bersedia untuk melangkah tetapi setelah melompat, akhirnya jatuh terjerumus dan tidak jumpa akar berpaut tatkala cuba mendaki naik.

Berkahwin itu indah dan nikmat bagi yang benar-benar mengerti segala tuntutannya. Berkahwin itu menjanjikan pahala tidak putus-putus bagi yang menjadikannya gelanggang untuk menjadikan syurga sebagai matlamat. Berkahwin itu sempadan dari ketidaksempurnaan insan kepada kesempurnaan insan – bagi yang mengetahui rahsia-rahsianya.

Berkahwinlah demi Tuhan dan Nabi-Nya, bukan kerana perasaan dan mengikut kebiasaan. Jodoh usah terlalu dirisaukan, tiba masanya ia akan datang menjemput, namun perlu juga anda membuka lorong-lorongnya agar jemputan itu mudah sampai.

Kadangkala Allah sembunyikan matahari, Dia datangkan petir dan kilat. Kita menangis dan tertanya-tanya, kemana menghilangnya sinar. Rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi.

Cinta yang disemadikan tidak mungkin layu selagi ada imbas kembali. Hati remuk kembali kukuh selagi ketenangan dikecapi. Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada. Parut lama pastikan sembuh selagi iman terselit di dada.

Kekayaan yang paling kaya adalah akal, kemiskinan yang paling besar adalah jahil, keburukan yang paling hodoh adalah sesat. Tidak berguna adanya mata andai tidak dapat melihat, tak guna adanya hati kalau tak tahu menilai.

Nilailah hati itu dengan teliti sebelum pergi mengundur diri kerana segalanya bermula dengan niat yang bertempat di hati.

entah

petang td kuar dgn geng ku...
boo, noja, solah, nisa, fara n asmad..
dorg mmg terbaik ah..tambah g sorg ag...tp g xp ptg td..
hmm///hehe
memula p karaoke..1st time..
pastu p solat asar kat masjid besau jerteh..
then cari mkanan..lapo..
makn nasi telur dadar n kailan ikan masin + sate..
pastue balik..lepak cafe plak...
khamis nie start cuti sem 3 minggu..
mesti rindu korg sume....sedey2...huk3...

Sunday, May 30, 2010

anyone????

anyone???
can u please help me??
actually..i slept in the hall just now..
so i didnt know what is actually given by the once that giving the speech..
so, anyone..please help me...haha
give the information....
really need it...please please please....

(my mistake..huhu)

jawab tag eyza..

1. adakah anda rase anda hot.??

skang x hot..sebab mmg jenis penyejuk..haha

2. bila kali terakhir sy makan pizza?

3-4 bulan yang lepas..mase p debate uitm shah alam..

3. lagu terakhir yang sy dengar..

lenka-the show...sebab wat ringtone message..haha

4. Ape yg anda wat slaen menyelesaikn tag ni?
ym dgn tok n 3a..

facebooking

duduk atas kusi ngadap lappyla..

5. slaen nme sndri, anda dipnggil nme ap?
kakak - sebelah daddy
kak-sebelah mummy
adik - abg angkat aku azzuan yg dok kat tanah merah

6. tag ag 8 org.
sy tag 3-4 org dah la ea...xtau nak tag sape..haha

saerah sayang

noorasmad mat ripin

zaim najmie

gda majidah

im nobody...

fakhri

cikgu jai

tok (bila da wat blog)-aini tunggu..haha

haha..cukup lak 8 orang..haha

7. Siapakah org nO 1 kpd anda.

semua2 yang baik dgn sy..family, reatives, friends,..n u....

8. Ktakn ssuatu mengenai org nO 5.

enth....xtau sape dia nak bg nomor

9. nO 3 ad hbungan ngn spe?
tau2...fa***i...haha

10. bgaimne pula ngn nO 4.
xtau jugakk..haha2..nomor hilang la plak...

11. Pesanan buat org nO 6
ceria2 selalu....

12. Kta2 cinta utk org nO 2.
syg awk sgt2...

13. Adkah nO 7 & 8 mempunyai persmaan?
ada2...malu tp mau..haha

14. Berikan 5 yg anda tau ttg org yg men-tag anda.
actually sy xtahu..jujur sy ckp...tp mekaceh tag saye.....hehee
sayang kamoo....da lame tunggu tag dr seseorang....kau terbaik..heheh

15. persmaan antra kmbing ngn lembu.

halal dimakan bila disembelih...haha

16. perasaan anda wat tag ni.

heppy sesangat2..huhu

Wednesday, May 26, 2010

TWIN KE??

tengok gambar niey..
aku kiri mommy kanan...

THIS MORNING

DUNNO Y..
THIS MORNING WHEN I WOKE UP.
I FEEL REALLY DEPPRESSED..
PLEASE HELP ME..



_______________________________________________


TERIMA KASIH pada sorang TEMAN BLOGGER ATAS INFO TERSEBUT..
namun aku lebih memilih untuk berkongsi cerita tentang diriku sendiri di sini..
bukan tidak ada info yang ingin dikongsi
namun inilah diari hidupku..
satu2 tempat untuk ku luah perasaan ku ketika gembira serta sedih..
aku tidak mengharapkan pembacaan dari insan lain..
kerna biarlah ku simpan sendiri kisah sendiri...
kerna xsemua mampu ku ingat di ingatan
kerna memori yang terlampau
pahit yang terlalu serta kemanisan yang sedikit
cerita lakaran hidupku yang terletak di satu sudut hatiku yang masih mampu bercerita..
kerna yang selebihnya hanya bisa menitip dr jauh..

Tuesday, May 25, 2010

EXAM

bahang exam mmg terasa dalam diri..
nak study tp start je belum..
dah lepas 3 paper..
satu lagi ari khamis nieyh......
http://www.facebook.com/qurratulainiulfa

sedey

ari niey aku sedey sgt..
nak fb broadband xbayar agi..
ingat kawan... thanks seepy gang and geng ore besa..izzul..ezzah..aiman..
ingat family..rindu daddy sgt2..
ingat awk.. jgn tension2..insyaAllah lulus..
ingat diri sendiri..xstudy agi nieyh..kepala berat je rase nieyh..
ingat duit..xnak mkn da mlm nieyh...jimat2..
ingat roommate..maafkan sy syg..kamulah roommate terbaik sy ada..senyum sokmo kayh..
ingat bilik..jarang2 je aku balik bilik..
ingat keta..waaa..xamik lesen agi..
ingat moto..da nak jahanam sepupu aku naik..
ingat senior..sy masih proses mengenali..maklumla otak semput susah nak engat nama dan sem mane..hehe
ingat dak batch..happy2 family all..
ingat spm...hmm..nape la bio..
ingat skola dulu..rindu nak p Kl..
ingat cfs nilai..rindunya a-3-7..dan membe bachelor of english...
ingat nak tido..belum buat je agi nieyh..hmmm...

PAGII KAH??

haha..
tajuk xde kena mengena pown..
aku nie jenis menulis selalu lupa nak letak tajuk..haha

aku bangun pagi nieyh..
tebangon lambat wes..
kul 7.10 baru aku sedar dr tdo yang agak xsedar pekebenda..
cpt2 aku p solat subuh.. "alamak, da lambat nieyh..!!"
da suda tue..

aku tgk hp aku dulu..
cek mesej la konon..
ne ader manusia nak sms aku..
kalo ade hal penting baru dorg mesej..heheh
aku tgkla.. ada satu mesej..
pas aku tgk mesej tuh..aku gelak sorg2..
msj tue kate mcm nieyh.."da bgn da"..
amboi awk... mmg la awk neiyh.. betul2 dgr ckp sy..huhu
mentang2 ckp suh ckp bila da bgn pg tkut awk lambat nak p exam..
betul2 awk ckp da bgn da..hihi
mmgla bagus tul..hehe
walaupun xdpt mesej slalu dgn awk..tp sy dah cukup eppy da bila at least 1 mesej da boley buat sy senyum..huhu
ape2 pun... gud luck exam.. wat elok2..jangan gelabah..

alamak aihh...
rasa lapo plak...
huhu
semalam xmam nasi pown..
amik rojak awk sket kan..
sbb rase nak memcapap skali..heheh
pastue mlm td p kfc dgn seepy geng
geng aku yang mmg sporting habis..
aku xlalu mkn sgt..
kebelakangn nie pun aku byk amik sup xpun kailan goreng ikan masin fav kamoo..hehe
so..aku pesan cheezy chikaroni..
sbb aku suka cheese..
and aku nie jenis taste western sket.xpun italian..
hmm.. rindu nak makan lasagna, salad, and piza..yummy..

lasagna

spaghetti

salad

pizza




 selain tuh..
aku suka gak makan cake dr secret recipe..
besh..
mase zaman skola kat KL dulu.
hampir tetiap minggu aku mam kek tuh..
skang sejak balik sini..
n mastautin kat daerah besut nieyh..
aku da xjumpa stuff like this..
even taon noe kaki aku xjejak KB lagi...hmmm



Hatiku bukan hatimu...

aku bukan nak meminta tapi yela..
aku xtahu nak ckp cmane..
aku bukan nak salahkan sesape..
cuma rasa kecewa sikit di hati aku..
dah hampir setahun bersama..
knp mesti ada yang tersisih
termasuk aku..
padahal kalo nak kata 1 sen mesej je pun
susah ke nak ckp
padhal tetiap ari jumpa..
sedey2
kenapa mesti buat andaian sendiri
xpikir ke kalo buat cam tue.
aku rase cmane..
kecik ati  sgt2..
yela tahu nak exam..
tp janganla smpai mcm tue skali
mentang2 ape2 aje aku buat sendiri..
"kawan"...
hmmm..
xtau nak kate ape..

p/s : setakat nie je aku ckp..kalau ada sesape terase, jangan nak ngengade nak p mintak MAAF atau SEBUT hal nie..AKU TAK SUKA..... kalo rase nak jadi kawan aku ag..ingatla... aku cerita takat nie je.. Kalo ada sesape rase betul atau slah..PLEASE SIMPAN SENDIRI... AKU XNAK DENGAR APE2... cukupla aku citer di sini je..

APE2 PUN..EXAM....STUDY2 AINI...

Saturday, May 22, 2010

WAJAH BARU

wajah baru bilikku selepas dikemas selama 2 jam......
tapi gambar nieyh aku amik 3 hari lepas tuh..
sebab xde cable sony..waa...




lawa x bilik aku..
walaupun xkemas mane..
ok la kan dari besepah serabut mate..kan3..

Thursday, May 20, 2010

aku rasa

AKU RASA BOSAN..
TP AKU XTAHU NAK POST APE...
BARU HABIS EXAM...
BUKAN SUME KETAS POWN...
ADA 1 PAPER EXAM LAGI SCIENCE 2...
TD JAWAB PUNYELA TEROK GILER...
PADAHAL DA COVER SUME TOPIC
TP SAMPAI NAK JAWAB
SUME XKUAR DR KEPALA...
APAKAH INI DUGAAN BAGIKU YA ALLAH??

AHH...XPELAH..LUPAKAN JEA..
SEMENTARA TUNGGU NIK NURRAHMATUNISSA MANDI
PASNIE NAK G MAKAN
AKU NAK GAK POST SOMETHING KAT BLOG NIE..HAHAHA



i love cat so much...muahmuahmuahhh.......

BERANI KAU YE

BERANI KAU YE..
NGUTUK NGUTUK AND HINA KAWAN AKU
NAPE KO XPUAS HATI SGT
POST DLM BLOG KO APE KES..
NAK HINA2 ORANG PLAK..
KAU BAIK SGT KE
KAWAN AKU TUE LAGI LAWA CANTIK GRAND LAGI DR KAU
ENGAT KAU LAWA SGT LA...
TAKAT RUPA CAM TUH..
AKU XHERAN POWN,...

Tuesday, May 18, 2010

happy

aku xtahu nak cerita cmane..
tps serius aku xboley cerita kat cini..
walaupun kadang-kadang blog kesayangan aku nih
adalah tempat meluahkan kata-kata hati aku..
tapi aku masih kena ingat satu perkara
blog nie untuk tatapan umum
aku akui inilah tempat untuk aku hilangkan masalah..
namun..kadang-kadang masalah itu lebih elok tersimpan rapi hanya di hati aku..

Ya Allah..betapa berat pundakku rasa ini
namun aku tahu..
aku mesti sabar..
aku mesti tenangkan diri
waraskan akal
dan selalu mengingatkan diri
agar aku tahu
bahawa aku masih di takuk ini
mungkin masa yang ditunggu belum tiba
namun ia masih semakin mendekati aku
cuma 'bila' menjadi persoalan..
ini tidak berkaitan dgn jiwa atau study atau masalah hati aku
cuma ada kaitannya dengan perkara yang masih dianggap peribadi
walaupun tidak menyentuh hal cinta atau sayang..
aku xtahu nak luahkan bagaimana..
tapi biarlah ia menjadi pertanyaan di sini..
dan biarlah aku sendiri menyimpan jawapannya..

yang aku mesti buat sekarang
kurangkan fikir masalah ini
study untuk exam esok dan hari seterusnya
berjimat sebanyak yang boley..
hidup mati aku nie jela..haha
fikir result next sem
walaupun aku xsuka dok sini
aku tahu ada penyokong di belakang aku..
terima kasih kekuatanku..
walaupun kesedihanku dan rajukku disini xkan hilang
aku akan happy kalau
aku tengok orang happy dan ceria bila aku bersama dengan mereka
xkirala kawan, saudara, family..teman mesra...
at least, hati aku tenang sikit...heheh


da lama xupdate blog...sebab aku pun dah lama xonline sgt
on kejap2 je..kat facebook..(klik sini)
selebihnya aku tido, main, lepak, makan, study sket2..
nasib baik sem nie aku xmengarut o bukak movie dgn game sebab aku dah bosan..
so aku study..haha
bagus gak erti "bosan" dalam hidup aku.
ingat ag minggu lepas,
aku xbalik n tersangatla bosan..
habis aku sepahkan satu bilik dan tukar arrangement meja n barang2..haha

Thursday, May 13, 2010

TELAH LAMA KU TUNGGU

dah lama aku tunggu kehadiran mu
dah lama aku berjimat keranamu
dah lama aku tidak berjoli keranamu
dah lama ku dengar kata-katamu itu
dah lama aku termenung sorang2 di tepian pantai itu
dah lama aku menyepi diri
dah lama aku menanti dirimu
dah lama aku mencari suntikan semangat baru
dah lama aku bersiap untuk menemuimu..

ohhh..wahai...sayangku...topupku...knp ko habis????hahaha

Monday, May 10, 2010

weekend yang membosankan.....

weekend ari tue......
sangat2 bosan56783745
sampai kan aku sepahkan satu bilik aku
pastue buat arrangement lain
haha


loker yang dikosongkan







alkisahnya begitu la...........

Sunday, May 09, 2010

WEIRDNESS

its weird or something wrong somewhere for me
when

at day time,
i can sleep like dead on the bed
for hours
but, at night time,
i dont feel like sleep until 2 to 3 am in the morning
although im off to bed early at 11 pm but i cant sleep
n always feel asleep at unknown time...
when i woke up,
then i realize,
actually i just sleep before i woke up...

it really give me pressure...

SELAMAT HARI IBU UNTUK UMIE

Walaupun umie treat kakak xmacam kakak nak
bukan meminta tp sekadar luahan
tp kakak tetap nak ucap selamat hari ibu untuk umie
kakak tahu
kakak xpenah cium pipi umie
cuma sekadar salam dan mohon maaf sahaja
sebab kakak xberani buat mcm tue
sebab kakak xbiasa
kakak xdiajar macam tue
sebab kakak byk makan hati dgn umie
tp apa apa pun
umie tetap ibu kakak sampai bila2..
tiada apa yang dapat mengubahnya.......

SELAMAT HARI IBU
MAAF DARI KAKAK DR HUJUNG HATI YANG MASIH TERSISA KASIH SAYANG..

Thursday, May 06, 2010

Tika ini

tika ini
aku berdua di bilik bersama teman sebilikku yang setia..azwanni...

weekend nie aku xbalik...
so, aku dok diam2 dalam bilik jela nampak gayenye...

daddy ada gak mesej aku td, tny nak balik ke x
bila aku pikir dalam2
so aku jawab xmao balik....

penatnya ari nie...
xsempat nak tido petang..
hehe
thanks cafe adib dan isinya sebab bg makanan free sempena birthday umie ari nie...
kek tue sgt sedap...

malam nie nak tidur awal..
pas isya'..
Azan dah sudah..
so, nak solat, nak rehat, n tido..

maybe aku akan online sampai minggu nie je
bukan sebab masalh exam
tp selepas kukira2 elaun aku nnt
tolak bebarang aku kna beli yg da habis tue
kalo aku bayo broadband,
nnt aku xcukup duit nak hidup dlm bulan 5 nie...
bulan 6 lambat ag...
hhmmmmmmm..........

Tuesday, May 04, 2010

SEBENORNYA...

SEBENORNYA AKU BOWINK TAHAP MAHARAJA DEWA NIE
sambil2 study bio on gaseous exchange
aku amik selingan update blog aku..hahahha
padahal (update blog 70%, study 10%, mesej 20%)
suke ati aku la...
pe ko kisah...(sape terase, dia gile)..wakaka

ni gambar adik kesayangan aku yang bongsu
dulu bukan main comel (gambar sebelom)
tp skang sejak pindah umah
dia suka p bejemur kat tengah panas and dok bawah perut keta senyap2
mak aku entah cmane ley xperasan haha
balik weekend ari tue
tekezut aku.
nengok anak orang asli da (gambar selepas)
tapi, adik aku tetap comel..hihi


kayh..
nie mase aku tengah bangang dengan diri aku sendiri khamis lepas..
sape xbengang..
tp salah aku sendiri jugak..
sape suh mengong g minum air batu kosong (sky juice ada ais) banyak2
lelah n semput
so, aku terpaksa dok kat luar library dr pagi sampai balik
semata-mata xley nak masuk library sebab xtahan gile sejuk..
da yang bangang plak p tanya aku soklan nieyh..
"kak, nak interview KPLI sekali lg ke??"
ngok ngek tol..taula muka aku nampak telebey matang..
hodoh3... tp aku redha diri aku..


nie pulak keje cik saerah yang mengambik gambo..
entah cmane mase dia amik gambar nie,
aku berdiri tegak macam hantu cina...
sumpah aku tengok diri sendiri macam orang skema nak mati


i like this pic....
buatan sendiri nieyh..
suka baju GERKO...


nie muka gediks tunjuk baik..
innocence la konon..huah huah huah...


dua gambar kat atas nieyh...
memang senget..hahah
suka aku la gambo aku..


i like this pic...
comel kan (perasan sekejap)..hehe


budaya membaca amaln kita..
hahaha..
padahal dorang malu aku amek gambar dorang..wekk...

KEJE BIASE KAT LIBRARY

td aku bowink giler dok library
sambil2 nunggu 10.30 nak p rehat (awal sket,haha)
aku pown amek gambar
credit to ezzah for amik gambo aku
p/s : cikgu aimi, cikgu ezzah kim salam syg balik..hahaha pewitt...


equal to


hahahaha
KESIMPULANNYA

AKU MEMANG HODOH POWN..
KALO XSUKE, XPAYAH BACO..HAHAHA

ADIK BERADIK TAPI XSAMA

XSAMA KAN????????


MACAM APE JEW..
YG TENGAH GAMBAE ADIK AKU YG FORM 1
SEJIBIK MACAM AKU ZAMAN FORM 1 LA
DA NAME ADEK AKU
TP YANG BEZA NYA, 
AKU DULU PUTIH MELEPAK HAHA
SKANG MAKIN GOLAP..
YG BAJU MERA,
ADIK AKU YANG FORM 5 SKANG
XSAMA LANGSUNG
KALO JALAN SKALI
MESTI ORANG TANYA
"IS THIS YOUR COUSIN??"
HAHAHA

Monday, May 03, 2010

GERAM

AKU RASE CAM NAK MARA JE BILA FB AKU XLEY BUKAK
ASIK2 DNS IS NOT AVAILABLE..
NGOK NGEK NGOK NGEK NGOK NGEK
GERAM GERAM GERAM GERAM GERAM
SAKIT JE HATI RASE
TIME AKU NAK BUKAK MESTI ADA MASALAH

JAWAB TAG DR AS (THE TRUTH)


(a) Tulis 23 perkara rawak (random) tentang diri anda (tak kisah ler benda tu fakta ke angan-angan ker cita-cita ker imaginasi ker tentang 'body' ker awek, pakwe, makwe etc.)
(b) Tag lak benda ni kepada rakan blog anda (sekurangnya 5 orang)
(c) Kalau tak ikut peraturan, di mana keseronokan "TAG-TAGGED-TAGGING" ni :)


DISAMPING JAWAB TAG NIE, KORANG SEMUA BOLEY KENAL SAPE AKU :

1) I am a girl
2) 18 years old gonna be 19 at this coming 6 jun
3) height 163 cm
4) weight 54 kg (b4 70 kg,haha)
5) passionate to english stuff and everything related to it
6) still improving my english
7) dont take sugar and salt (if taken, just little bit)
8) hate hypocrite people
9) love chatting and chattering'
10) i am a good motivator but i myself are not motivated
11) can keep secret
12) love calculating
13) always thinking how i wanna lower my money used
14) love BLUE colour so much
15) other colour, RED, BLACK and WHITE
16) dont like and really dont know girls stuff esp make up, artists, and clothes
17) love social networking
18) love to hang out with my geng + AAA + boo + etc(yg sewaktu dengannya)
19) love something that can make me happy
20) suka dgr his chattering (it makes me happy)
21) Sy syg kamu tp xtau sama ada kamu syg sy
22) rupa xpenting, yg penting peribadinya yang membimbing dan fun
23) hope if i got someone beside me, i can live forever with him no matter susah n senang


sy men tag

SAERAH SYG, GDA MAJIDAH, ASKED, IM NOBODY, and ZAIM

hari ini lambat agi

seperti kebiasaan
badan aku makin overload
antibodi makin habis..
so,
hari hari
aku bangun makin lambat
kalau awal sem dulu aku bangun 6.30
sem lepas 6.45
sem nie minggu nie n lepas
aku bangun kul 7
subuh gajah la jugak aku..
mmg tewok giler...
AKU PERLU BERUBAH..

tapi semalam aku cukup tenang dan agak sedar..hehe
sudah maghrib, aku baca Yasin..
then sambil tunggu isya', aku muhasabah diri aku
sambil bace2 The Sunday Times...
aku suka paper nie...
my favourite, is New Straits Times...
after isya', aku turun makan kat cafe kerana kebulueran yang amat sangat nieyh..
dah lame aku xbace Quran..
kalo kat sekolah dulu, akula yang selalu cikgu suh bace Quran dalam kelas..
cikgu cakap, sy xboley nak baiki kat mana awk bace salah..
sy bukan nak tinggi diri..
tapi sy bersyukur dengan kelebihan nie...
mungkin disebabkan keturunan..kot..
saya xpernah kenal hukum tajwid tp saya tahu baca Quran dgn betol...Syukur Ya Allah..
sy masih ingat suatu ketika dulu
mase tue form 4
time baru masuk SESERI..
sy bgtau kawan, aku nak belajar tajwid..
aku daif bab nie...berkat usaha dan tunjuk ajar kawan tue, lame2 aku kenal..
dan skang aku tahu mane hukum2 tajwid tue..
mase form 5, aku adalah dalam kalangan pelajar kat sekolah dari biro agama (IMTIAZ SESERI)
Alhamdulillah..

namun, jika aku mahu renungkan sekarang..
memang aku jauh dari landasan..
dengan cara hidup aku yang kdg2 nampak terlebey enjoy dgn hidup..
aku dah tanamkan azam...
dan skang nie tengah berusaha ke arah itu..
nak jadi baik..
baik maksud aku bukan xbaik selama ini
tp aku nak berjinak2 dgn soal agama
insyaAllah..suatu mase, aku nak tetapkan diri aku utk pakai tudung labuh n jubah selalu..
sekarang tengah mencari keyakinan diri
bukan nak tunjuk baik
tp baru sekarang aku sedar
susah untuk mengubah diri sendiri..
dan payah untuk mengubah persepsi orang terhadap kita dr segi attitute dan pemakaian...

aku harap..
AKU BERJAYA BERUBAH..
segalanya kurniaanMu Ya ALLAH...

Sunday, May 02, 2010

MUST AND MUSN'T

I MUSN'T


- being too long in a room with air conditioner
- being too long standing below the fan
- eat maggi
- eat junkfood
- eat biscuits
- cold drink
- sweet things
- salty things
- seafood (prawn n esp squid)

I MUST

- drink sky juice all the time
- eat bread n rice
- always sleep with blanket / sweater
- remember my dietary supplement
- eat fish
- eat vegetables
- air suam
- remember my pantang..huhu

y must i tell this??
- becoz i wanna wrote sth..haha

y must i must n musn't??
- due to my health care

do i follow it all the time??
- not so much..sometimes i take ice-cream and air batu kosong...huhu(habit)

JAWAB SARAH PUNYA TAG..

THIS IS FROM SARAH

1. go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. select the 8th photo in that folder.
3. post that photo with the story behind it
4. then challenge 8 blogging friend to do the same.
 akan ku jawab sume soklan..
tp nomor 4 aku xwat la eh... xtau nak tag sapew...hehe


STORY BEHIND IT

gambar nie aku amik mase aku dok kat umah sewa aku dulu...
buruk kan..ha3...
lantakla..asalkan aku jawab tag nie
mase nie aku xde keje
keje aku hari2 ngadap lappy jew..ha3
sbb aku xske tgk tv..bohsan walaupun astro ada...hahaha
nie gambor time aku sebabok dulu..
time aku rajin or rase baik sket
baru aku pakai baju kurung
baju tue mak cik aku bg
kain batik jacob yg mahal tue..syg baju nie
tudung tue pulak cousin aku
yang skang nie working kat arab saudi bg b4 dye g saudi..
lawa kan??????
mcm aku la lawa...kih3 (xmali puji diri sendiri)..

AKU MEN 'TAG'

AS
TASHA
IZZUL
GDA
NIDA + ZETI (BILA NTAH KORG NAK JAWAB)
EWA
EZERY CRUZZ
ASKED

MEMORI YANG DULU

SUATU KETIKA DULU..
aku ingat ag......

mase tuh aku kat CFSIIUM NILAI ag..
where i took bachelor of english just for half way there b4 withdrew

adala satu weekend tuh..
aku rase cam nak balik selayang..
uma mak sue aku..
skali aku balikla..
pakai ktm..
mule2 naik teksi dr cfs g nilai nye stesen ktm..
tetengah hari tue aku balik..
Alhamdulillah selamat sampai kat umah..

so 3 days aku kay umah sue aku..
keje aku kalo p uma dye,
cam besela..
makan,
tidor
tgk tv
mengabehkan buah n susu kat dlm fridge (sue aku yg suh habiskan kayh)
hahaha

tp nie saat yg mmg aku xley lupa

mase tuh nak balik nilai..
ayah sue nak anta aku lepas asar..
tetibe kawan dia dtg..
so, lmbatla kau sampai stesen ktm..
mase tuh stesen ktm dkt ngan selayang xsiap ag..
so aku naik ktm kat putra..
ala..dkt dgn the mall, putra bus station n skola aku SESERI tue..hehe

lame giler aku tggu train sampai..
dkt nak kul 6 baru sampai...
aku naikla ktm tuh..
mase tuh aku masuk compartment yg xde org lg dlm tuh
tetibe stesen seterusnya baru aku perasan
lelame tue...sume dalam tue laki...
pandang aku semacam je..

tambah plak dgn
tetibe lepas stesen kl sentral,
aku mula berasa pelik..
pehal lak train nie g masuk pantai dalam
nape xmasuk mid valley..
confius haku..
tgk2 peta..
alamak....
haku tersalah train la pulak...ngok ngek tolla

bila aku nak turun, ramai plak passenger yg nak naik train
so aku tersekat kat depan pintu
sampai stesen selpas tuh
barula aku ley turun
tgk jam, aduyai da 6.30..
matila aku cenggini
aku terpaksa reverse p kl balik nie..
nak benti kl sentral aku takut sesat..
so aku hajat nak benti kl lama punya stesen..
tgu punye tggu..
15 minit kemudian..
train dtg..
penuh la pulak manusia dalam tuh..
xdapat naik...
nasib baik aku nie jenis tabah..
aku tggu lg train  seterusnya..
naik punyala sesak manusia dlm tuh..
smpai kl lama nye stesen aku turun..
dlm kul 7.30 barula train seremban sampai..
lame giler aku tunggu...

pastuh perjalanan aku yg sebetolnya pun bemula...heheh
tp mmg la
malang xberbau
ada jugak lagi bala menimpa...
da satu stesen je lg before nilai..
tetibe train benti kat tgh2 landasan..
pehal la pulak train nie
pastu black out..
mase tuh kul 8.15 mlm
tggu nye tggu.. 8.30 mlm, de plak satu announcement
SEMUA PENUMPANG HARAP BERSABAR
ANDA SEMUA DIMINTA KELUAR DR TRAIN DAN MENUNGGU TRAIN SETERUSNYA DR KUALA LUMPUR

aduyai..bengkek giler aku rase...
da la hp aku da nak habes bateri...
pe aku nak wat nieyh..
ko bayangkan, aku sorg diri naik train nie dgn manusia manusia yang aku xkenali
pastue tersilap naik train
tukar patah balik
dah lambat giler
pastuh ada la plak train nie rosak tetengah malam nie..
dkt hutan plak tuh....
ish....

dlm kul 9.05 gitue..barula train tue sampai...
cepat2 aku naik train tue..
xdaya den nak nunggu lai..
kul 9.15 aku sampai kat stesen nilai...
fuhh lega aku rase...

kat cini
aku nak ucap terima kasih kat bestfriend aku kat cfs nilai aka dormmate aku A-3-7
mmg korang la kawan aku ketika senang dan susah
aku xkan lupakan korang
 gda majidah, nad, n tira
korang mmg baik hati
ko bygkan, aku mintak dorg dtg kat stesen ktm tggu aku
dtg dgn teksi memalam n kuar asrama secara haram
semata-mata nak amik aku
tambang xyah kirala,
aku bayar la asalkan dorg sampai sini amik aku..
dlm kul 10 baru aku sampai balik cfs..
sume dah risau giler da nie..
mane la aini... sunyi je bilik xde org ketuk pintu bilik air sape yang selalu nyanyi tue..
and suara cengkerik xberbunyi lagi..huhu

p/s : kadang2 bila aku teringat peristiwa nie, aku rase happy n kedengaran lucu, tp aku yg kena mmg gelabah siot, tp aku jugak sedey sbb entah bila nak jumpa diorang lg..SAYANG KORANG...

JAWAB AS PUNYER TAG..

AKU POWN XPAHAM SEBENORNYA PA MENDE 'TAG' NIE..
TP AKU TRY GAK JAWAB EA....HEHE

1. FIVE NAME THAT PEOPLE CALL YOU

~ QURRATUL AINI
~ KAKAK/ALONG (FATHER'S SIDE)
~ KAK (MOTHER'S SIDE)
~ AINI / AI (MOSTLY MEMBER2 CALLED ME)
~ SITI (ZAMAN SKOLA LOWER PRIMARY DULU N THEN PEOPLE YG SEWAKTU DGNNYA)

2. FIVE IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE

~ 30 OCTOBER 1990 (SOMEONE YG PERNAH MENYEDARKAN AKU)
~ 07 JANUARY 1967 (MY FATHER'S BIRTHDAY)
~ JULAI 2009 (STARTER OF THE MISERABLE OF MY LIFE)
~ 02 OCTOBER (HNY DYE YG TAHU)
~ 06 JUN 1991 (DOES IT IMPORTANT?? TP AKU XSUKE OWH WISH BIRTHDAY AKU..)

3. FIVE THINGS THAT YOU DONE YESTERDAY

~ MAIN GAME
~ KUAR JENJALAN DGN MOTO
~ TGK DRAGON BALL GT
~ TEXTING (EYE'S OPEN TILL CLOSED)
~ WASHED ALL MY CLOTHES (XMAO SUSAHKAN MOMMY)

4. FIVE WAYS TO BE HAPPY

~ DENGAR N ALUNKAN AL-QURAN
~ KUAR DGN KENKAWAN
~ SOCIAL NETWORKING
~ TGK CITE LUCU
~ JANGAN SESEKALI TINGGAL SOLAT

5. FIVE FAVOURITE MOVIES

~ VAMPIRE DIARIES
~ TWILIGHT
~ HARRY POTTER
~ SCARY N THRILLER MOVIE
~ CRIME SCENE INVESTIGATION (CSI)

6. FIVE FAVOURITE HOBBIES

~ SOCIAL NETWORKING
~ READING ENGLISH STORYBOOKS
~ WATCHING ENGLISH MOVIES
~ GO SOMEWHERE THAT CAN GIVE ME TRANQUILITY
~ BLOGGING TEXTING

7. FIVE FAVOURITE PEOPLE

~ AMOI (UITM MACHANG)
~ MY SEEPPY GENG IN IPGM
~ AAA (LOVE TO HEAR HIS CHATTERING)
~ IZZUL SYAHMI (BYK KATE2 KO DPT BUAT AKU RENUNG DIRI AKU BALIK)
~ AHMAD FITRI (MY LOVELY BRO)

8. FIVE FAVOURITE PLACES FOR VACATION

~ UNITED KINGDOM (REALLY WANNA GO THERE)
~ KUALA LUMPUR BIG CITY
~ HUTAN LIPUR (LOVE TO HEAR BIRD SINGING)
~ NIAGARA WATERFALL
~ NILAI (BORONG KAIN)

9. FIVE REASONS YOU ANSWERS THE SURVEY

~ FIRST TIME ANSWERING TAG..
~ BORING
~ LONELY IN MY ROOM
~ FILLING FREE TIME
~ BLOGGING IS MY HOBBY

10. FIVE PERSONS TO TAG

~ MAISARAH MANAS (KLIK SINI)
~ GDA MAJIDAH (KLIK CNI)
~ EWA (KLIK SINI)
~ IZZUL SYAHMI (KLIK SINI)
~ TASHA (KLIK SINI)

HOPE KORANG SUME JAWAB LA YEA..HIHI

dr SAHABATKU IZZUL.. share utk semua


...RENUNGLAH...

Search This Blog