Followers

LaLaLa GrEEtiNG..

Saturday, July 09, 2016

Cara jimat naik klia transit

Tips brjimat naik klia transit nak ke klia1/klia2.. Huhu, dah lama dah nak try.. Akhirnya jadi kenyataan.. Kehkehkeh.. **1st kuncinya adalah transit di putrajaya/cyberjaya gan 2nd kuncinya adalah transit di salak tinggi.. Mcm hari ni.. Turun bas di tbs, pastu nak pegi
Tbs (bandar tasik selatan) --->> klia2

Cara 1 (yg dibuat pg ni)
Tbs -->> putrajaya/cyberjaya rm8.00
Putrajaya/cyberjaya -->> rm9.40
Total = rm17.40
Tambahan masa menunggu : 20 minit (waktu puncak: 3 train dlm mse 1jam) atau 30 minit
(waktu xkemuncak : 2 train dlm mase 1 jam)

Cara 2
Tbs -->> salak tinggi rm12.40
Salak tinggi -->> klia2 rm4.90
Total = rm17.30
Jimatla seposen dr cara 1 td.. 😅

Cara nak cepat tp xjimat
G je direct klia1/klia2
Tbs-->>klia1/klia2 rm38.40

So, utk hari ni, aku jimat rm21 dan membazir 20 minit tunggu train sterusnya.. Kehkehkeh.. Lagipun xrushing nak g mane2 pun.. ***cara jimat lg - ambik bus dr tbs-->>klia1/klia2 : rm10 one way, dlm mse 1jam smpai.. Dua2 cara dah try, puas hati, luas eye view

3 cara jimat tu bg yg nk brjimat (nak2 yang selalu sgt g airport tu) atau xrushing atau nak brjalan-jalan

#simpansebagaikenangan #instalubukmemori #katcnijegmbaxilang #abadikansebagaikenangan #singlelagibuatkalini #jangankecamok

Monday, July 04, 2016

Sampul raya powergold

Alhamdulillah dah nak dekat setahun dgn powergold.. Dulu2 selalu tringin cmana la nak dapat sampul raya yang ada brand tersendiri mcm cni, rhb dan lain2.. Tahun ni dapat guna smpul raya powergold.. Tempah dan guna sendiri.. Tak banyak tapi puas hati den..

Tuesday, May 03, 2016

Hi 2016

Hai semua.. Lama betul tak bukak blog ni.. Rupanya ini pos prtama bagi tahun 2016.. Adush.. Apa2 pun i'll try to make this blog lively again k😆

Ni cik aifa sertakan sekali gambar kalendar tahun ni ya..

Saturday, August 15, 2015

An unsettled feeling

i know u are the best in 'pretending' all the way or could i say 'profesional' in certain way, but i'm surprised becoz suddenly i realized that i'm good at it too.. and that's something i learnt from you..
but.. deep inside, 'why must this happen?'. it sadden me..no matter what i do, you never look at me.. i know i'm not the best but i'm trying to make effort though it seems effortless..
then.. i make a hard desicion.. to go far from you.. with hopes.. that you would found what u have always been searching..
maybe someday you will see the qualities in me.. when i'm gone..forever..

Search This Blog